zaterdag 29 juni 2013

Italiaanse astrofysica Margherita Hack overleden - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse astrofysica Margherita Hack is overleden. Hack werd vooral bekend door de heldere uitleg van haar onderzoekswerk aan het grote publiek. Ook streed ze onvermoeibaar voor de burgerrechten in Italië. Hack werd 91 jaar.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA overleed Hack in een ziekenhuis in Trieste, in het noorden van Italië. Ze werd daar behandeld voor hartproblemen.Hack was jarenlang hoofd van een astronomisch observatorium in Trieste en werd door Italiaanse media vaak gevraagd om uitleg te geven over ontdekkingen op het gebied van astronomie en natuurkunde.Hack, een zelfverklaard atheïst, leverde herhaaldelijk kritiek op de invloed van het Vaticaan op de Italiaanse regering. Ze streed onder andere voor het legaliseren van abortus. Haar lobby voor het legaliseren van euthanasie bleef echter zonder resultaat. Hack maakte zich ook sterke voor homorechten en dierenbescherming.

See on nieuws.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54206852295

Lamborghini 50 jaar op Nationaal Oldtimer Festival - zondag 11 augustus 2013 - Circuit Park Zandvoort

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDit jaar bestaat Lamborghini 50 jaar en dat is natuurlijk voor deze fabrikant reden om dit jaar in Italie flink uit te pakken met een jubileumweek.Die week vond plaats in mei dit jaar en vlak daarna presenteerde Viva Italia in Assen bijna 40(!) Lamborghini’s op de paddock. Ook in Zandvoort zal er in augustus opnieuw worden stil gestaan bij dit thema en presenteren wij u in samenwerking met de Lamborghini Club een mooie waaier aan Lamborghini’s. Binnenkort meer info.
See on nationaaloldtimerfestival.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54203295151

VACATURE: Account Manager Horeca - Manetti Prodotto Espresso Italiano

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaManetti is een jonge, zelfstandige organisatie, die sinds 2007 exclusief opereert in de Nederlandse Horecamarkt. Gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige espressokoffie en espressoapparatuur


Met Manetti willen we laten zien dat koffie zoveel Italiaanser kan in de horeca. Niet alleen qua smaak en bereiding, maar net zo belangrijk ook qua uitstraling en service! Met Manetti haalt de horecaondernemer een stukje Italië in huis.


We kiezen voor het summum van espressokoffiebonen, biologisch geteeld en vanzelfsprekend duurzaam geproduceerd. We verkopen dit rechtstreeks aan restaurants, (grand) cafés, hotels. Behalve koffie bieden we apparatuur aan die mooi, kwalitatief en betaalbaar moet zijn.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54201689080

Vermist vliegtuig Vittorio Missoni is teruggevonden - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet vermiste vliegtuig met Vittorio Missoni aan boord, werd teruggevonden na een maandenlange zoektocht. Het toestel BN2 waarin de marketingdirecteur van het Italiaanse modehuis Missoni meevloog, verdween begin januari van de radar.
Het tweemotorige toestel BN2 verdween op 4 januari. Aan boord bevonden zich naast twee Venezolaanse piloten de 58-jarige Vittorio Missoni, zijn echtgenote Maurizia en twee andere Italiaanse toeristen, die op de archipel Los Roques nieuwjaar hadden gevierd.


Volgens de Italiaanse ambassade in Caracas verdween het vliegtuig van de radar boven een gebied waar het water tot 2.000 meter diep is, te diep voor de klassieke zoekinstrumenten.


Sinds het vliegtuig spoorloos verdween, doken er talloze berichten op over een mogelijke vondst maar de Venezolaanse overheden slagen er pas nu voor het eerst in om het vliegtuig te lokaliseren. Dat resultaat is te danken aan een gespecialiseerd schip dat vijf dagen geleden werd ingezet.


De Venezolaanse overheidsdiensten analyseren momenteel hoe ze het vliegtuig kunnen benaderen. Ze zijn momenteel nog niet zeker of de lichamen van de vermiste Vittorio, zijn echtgenote, de twee piloten en de twee toeristen aan boord zijn. De families van de betrokken slachtoffers lieten alvast weten dat ze de autoriteiten dankbaar zijn voor hun maandenlange zoektocht.


See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54197399827

Functionele Italiaanse Live Muziek voor in uw winkelcentrum,...

Functionele Italiaanse Live Muziek voor in uw winkelcentrum, tijdens uw braderie of jaarmarkt, in uw restaurant of tijdens uw personeelsfeest. Neem contact op voor de vele mogelijkheden en maatwerk oplossingen. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54195648312

Vernieuwende Italiaanse recepten in Kookboek van Sardinië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenBij het zien van dit boek denk je wellicht: wéér een Italiaans kookboek? Snappen we, want dat dachten wij in eerste instantie ook. Toch is Kookboek van Sardinië anders; het geeft namelijk spannende, onontdekte recepten prijs van het sfeervolle en bijzondere eiland Sardinië. En dat smaakt naar meer!


Opvallend is dat hoewel er amper foto’s van het eiland in het boek staan, de sfeer in elke foto te proeven is. Naast prachtige foto’s vind je in het boek ook bijzondere schilderachtige illustraties. Auteur Giovanni Pilu is een geboren en getogen Sardijn die op dit moment in Australië woont. Daar bereidt hij met liefde de gerechten die hij kent uit zijn jeugd in zijn eigen restaurant Pilu at Freshwater.
See on culy.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54187161854

Prodotto espresso Italiano – Manetti espresso - caffé biologico Italiano

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMet Manetti espresso drink je Italië!Perfecte espresso en cappuccino zijn het visitekaartje van ieder café of restaurant. Voor die mensen maken wij koffie. Met een echt pure en krachtige smaak.

Vanuit een oprechte passie voor de lekkerste espresso werken wij aan een fantastische koffie en de hele wereld er omheen.
See on manetti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54184652373

Giardino Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More -...

Giardino Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54183330188

De Italiaan Valentino Rossi wint bij TT Assen eindelijk weer eens Grand Prix

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsValentino Rossi heeft zaterdag de negentigduizend bezoekers van de TT in Assen in vervoering gebracht. De Italiaan won eindelijk weer eens een Grand Prix in de MotoGP.

De 34-jarige negenvoudig wereldkampioen moest er bijna duizend dagen op wachten.


De jonge Spanjaard Marc Márquez reed naar de tweede plaats. Hij hield nog net de onstuimige Brit Cal Crutchlow achter zich. De meeste bewondering ging uit naar Jorge Lorenzo. De Spaanse regerend wereldkampioen verbeet de pijn en reed met een gebroken sleutelbeen naar de vijfde plaats.


Rossi keerde dit seizoen na twee mislukte jaren bij Ducati terug bij het fabrieksteam van Yamaha. Hoezeer hij met die motor is vertrouwd, bleek zaterdag. Vanaf de start rukte ‘Vale’ in rap tempo op naar de eerste plaats. Dominant als vanouds scheurde hij naar de overwinning.


De laatste winst van Rossi dateerde van 2010, toen hij de Grand Prix van Maleisië won. Zijn vorige zege in de TT was in 2009. Het was destijds zijn honderdste. De nieuwe zege in Assen is zijn 106e.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54182856121

De allersnelste pasta ter wereld

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenZoals gewoonlijk bij een pasta: alles valt of staat met goede ingrediënten. Niet bezuinigen vandaag, en goeie spullen halen anders smaakt het naar niks.
See on hoge-hakken.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54182125286

President Italië (88) oudste staatshoofd van Europa

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPresident Giorgio Napolitano van Italië viert zaterdag zijn 88ste verjaardag. De voormalige eurocommunist is het oudste staatshoofd van Europa. Alleen in Afrika en Azië zijn er oudere staatshoofden bekend: de presidenten Robert Mugabe (Zimbabwe) en Shimon Peres (Israël) zijn beiden 89.


Nooit eerder is iemand zo lang president van de in 1946 opgerichte Italiaanse Republiek geweest. De populaire Napolitano werd in april herkozen door de volksvertegenwoordiging omdat de politieke partijen het niet eens konden worden over een andere kandidaat. Hij is de eerste president van Italië met een tweede ambtstermijn.


Napolitano was al tijdens de Tweede Wereldoorlog politiek actief. In 1945 trad hij toe tot de Italiaanse Communistische Partij (PCI), decennialang de grootste communistische partij van het Westen. Hij was een van de leiders van de gematigde vleugel.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54181745477

‘NS en NMBS gaven Fyra onvoldoende onderhoud’ volgens de Italiaanse treinproducent AnsaldoBreda

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNiet Fyra-bouwer AnsaldoBreda maar de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS zijn schuldig aan het falende hogesnelheidsproject tussen Brussel en Amsterdam. Dat heeft de Italiaanse treinproducent vrijdag in een kort geding in het Nederlandse Utrecht gezegd. AnsaldoBreda wil via de rechter bereiken dat de NS en de NMBS de bestelde Fyra-treinen alsnog afnemen.
Dat de V250-treinstellen technische mankementen hadden, is volgens het bedrijf onvermijdelijk. Bij de bouw van ‘state of the art’ voertuigen zijn kinderziektes te verwachten. Volgens AnsaldoBreda zijn de Fyra-treinen veilig en zijn mankementen te verhelpen.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54167753641

Berlusconi wil nieuw begin voor Forza Italia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil herbeginnen met Forza Italia, de centrumrechtse partij waarmee hij zo’n twintig jaar geleden in de politiek ging. Dat heeft Il Cavalieri aangekondigd.
Berlusconi liep deze week nog een levenslang verbod op om nog publieke mandaten uit te oefenen, bij zijn veroordeling voor machtsmisbruik en seks met de minderjarige Ruby. Zijn advocaten hebben echter elke mogelijke beroepsprocedure opgestart, wat de straf opschort.


Volgens Berlusconi zal Forza Italia deel uitmaken van de PDL, de coalitie van centrumrechtse partijen in Italië, zo zei hij op de openbare omroep. De steun aan de regering van Enrico Letta zet hij voorlopig niet op de helling.
See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54167640633

Parmigiana di melanzane Recipe

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenBeing a lover of good food, I find it almost impossible to answer the question ‘what’s your favorite dish?’ But if I had to, my answer would probably be eggplant parmesan—parmigiana di melanzane—…
See on memoriediangelina.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54165643880

Restaurant Report: Tamerò Pasta Bar in Florence

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe dining scene in Florence is mostly dominated by well-established trattorias, either tucked away in neighborhoods far from the city center and frequented by locals or situated in the heart of town and overrun with tourists. The opening of Tamerò late last year breaks this pattern: it’s a hip spot in the residential Santo Spirito area that serves modern renditions of food from all over Italy and beyond.
See on travel.nytimes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54161167770

Italian drinks Company Campari buys Australian beverage packer Copack for 14.2 m | Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(ANSA) Milan, June 28; Italian drinks company Campari has purchased Australian beverage packer Copack for 14.2 million euros at Fridays exchange rate, according to a statement released by the maker of Aperol, Skyy vodka and Wild Turkey bourbon.


The acquisition is expected to be completed during the course of the third quarter of this year, while the payback period of the investment is estimated by the company at approximately six years.
See on lifeinitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54161038994

Pierre Cardin's Venice skyscraper plans called off | Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(ANSA) - Paris, June 28 - Pierre Cardin’s plans to build a futuristic skyscraper overlooking Venice have been called off, the fashion tycoon’s nephew told ANSA Friday.


Rodrigo Basilicati is also the CEO of Concept Creatif Pierre Cardin, the company that was developing the controversial project in the city of Marghera outside Venice.


"The decision was inevitable after over two years since presenting the initiative we could not get formal approval on a deal with all public bodies involved," said Basilicati.


Opponents of the 300-meter Palais Lumiere had argued it would clash with the Medieval character of the lagoon city, and that the marshy terrain made for a soggy foundation that might not be able to support a massive steel-and-glass structure.
See on lifeinitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54160699144

Moldavian dancer defends Costa cruise captain | Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(ANSA) - Naples, June 28 - A Moldavian dancer on the deck of the Costa Concordia cruise ship that crashed and killed 32 people off the coast of Tuscany last year defended the captain Friday.


Speaking to Italian television, Domnica Cemortan said the accident was caused by a misunderstanding over orders by the captain, Francesco Schettino.


"It wasn’t the captain who made the mistake. He knew what he was doing, and his orders had been made clear, but the last official on the chain of command misunderstood to the point that he had to repeat it," she said tearfully.


"However, a few seconds later we crashed against the rocks of Giglio island.


The dancer, who was reported to have been romantically involved with Schettino since her suitcase was found in his room, denies any personal involvement with the man.
See on lifeinitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54160510346