zaterdag 27 december 2014

Italiaanse maffia vindt nieuwe melkkoe in immigranten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Op 3 december jl. onthulde de Italiaanse politie de ontdekking van een maffia-netwerk in Rome dat miljoenen euro’s onttrekt uit programma’s die bedoeld zijn om vluchtelingen op te vangen. De frauduleuze praktijken zouden worden uitgevoerd door een organisatie die bij de Italiaanse autoriteiten bekend staat als de ‘Mafia Capitale‘ en waarvan contacten tot in de hoogste regionen van de lokale overheid reiken.Tot de meer dan 100 personen die thans in relatie met de zwendel worden onderzocht behoort ook de voormalige Romeinse centrum-rechtse burgemeester Gianni Alemanno. Hij zou naar verluidt € 40.000 hebben ontvangen van een criminele organisatie onder leiding van Massimo Carminati, een voormalig lid van de extreem-rechtse terreurgroep NAR. Uit afgetapte telefoongesprekken van Carminati’s rechter hand Salvatore Buzzi blijkt dat de georganiseerde misdaad drugs en fraude met afvalmanagement of recycling niet meer aantrekkelijk genoeg vindt: “Heb je enig idee hoeveel ik verdien aan deze immigranten?…. Onze omzet komt van zigeuners, het huisvesten van hen en van migranten…. Drugssmokkel is niet zo winstgevend…” zou Buzzi in de onderschepte telefoongesprekken hebben beweerd. In diezelfde gesprekken beweert Buzzi dat de omzet die met de immigratiecentra is behaald over het afgelopen jaar € 40 miljoen bedraagt.

See on hpdetijd.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vALoEz

Italiaanse politie pakt neofascisten op | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse politie heeft 14 leden van een geheime neofascistische groep aangehouden. Volgens justitie waren ze van plan om op één dag een tiental Italiaanse politici en andere hoogwaardigheidsbekleders te vermoorden. Ook wilden ze een belastingkantoor opblazen om chaos te veroorzaken.Bij hun aanhouding is een groot aantal wapens gevonden. Naast de 14 arrestanten zijn ook 31 andere mensen in staat van beschuldiging gesteld. Volgens de Italiaanse autoriteiten is met met de actie een complot tegen immigranten, politieke doelen en rechters voorkomen. De aanhoudingen zijn op verschillende plekken in Italië verricht. De arrestanten zijn lid van de groepering Ordine Nuovo (nieuwe orde). Die beweging is in 1973 door de regering verboden.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1xqcTXB

De vakantiehuizen | Bono Vivo Vakantiehuizen in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Vakantiehuizen in het ‘echte’ Italië, geen massatoerisme, maar een vakantiehuis, vakantie villa, vakantie appartement en agriturismo waar je het echte authentieke Italië kunt ervaren, proeven en beleven.

See on bonovivo.nl




via Tumblr http://bit.ly/1xqcSTG

Vier van vijf Giro-wildcards naar Italiaanse teams

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Dat Italianen graag de voorkeur geven aan landgenoten is bekend, dat is iets dat ze gemeen hebben met hun Franse collega’s. Het mag dan ook niet verbazen dat de organisatie van de Giro voor de editie van 2015 vier van de vijf beschikbare wildcards ter beschikking stelt aan Italiaanse teams. Dat ‘nieuws’ maakte Giro-directeur Mauro Vegni bekend aan Cyclingnews.„Zoals gebruikelijk zullen wij onze wildcards half januari aankondigen. Nadat Team Europcar er niet in slaagde om tot de WorldTour te behoren, zullen er nu vijf uitgedeeld worden,” vertelt Vegni. De Italiaanse teams Bardiani-CSF, Androni Giocattoli, Vini Fantini-Nippo en Neri Sottoli lijken zekerheidjes. De strijd om de laatste wildcard zal gaan tussen Team Colombia, Team Europcar, Caja Rural en UnitedHealthcare. Het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka geeft de voorkeur aan deelname aan de Tour.

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Eu726J

Italiaans circus vermomde chowchow-puppy's als panda's | Buitenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wie tijdens een bezoek aan een circus in Italië trots met een panda op de foto denkt te zijn gegaan, komt bedrogen uit. Een Italiaanse circuseigenaar wordt ervan verdacht dat hij mensen liet betalen met panda’s op de foto te gaan, terwijl de dieren in werkelijkheid zwart-wit geverfde chowchow-puppy’s waren.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Eu70f9

Italiaanse exclusieve zwarte tomaat

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



SunBlack’ zwarte tomaten, ontwikkeld door de universiteit van Tuscia in samenwerking met de Scuola Superiore Sant’Anna in Pisa, staan bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten. De zwarte tomaten zullen uitsluitend verkocht worden door L’Ortofruttifero in San Giuliano Terme, Azienda Agricola Vella Raffaele en Nature Service in Milaan.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1AUQuAS

Italiaanse Orto Serre heeft grootste deel oogst 2015 al verkocht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Afzetprogramma’s en marktdiversificatie zijn twee winnende strategieën in de Italiaanse tuinbouw. Het perfecte voorbeeld hiervan is Orto Serre, gespecialiseerd in de teelt van cherrytomaten (Juanita) tussen maart en november. Juanita tomaten worden dagelijks geoogst en zijn beschikbaar tussen juni en november.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vzAvmk

Commerciële ramp: toekomst van de Italiaanse GP op het spel, Capelli blijft vechten | RaceXpress

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De toekomst van de historische Grand Prix in Monza staat op het spel. Bernie Ecclestone waarschuwde eerder dit jaar dat het bestaande contract voor de Italiaanse Grand Prix, welke loopt tot 2016, een commerciële ramp is.De problemen voor Monza lijken nog groter te worden, zo onthulde het Italiaanse La Stampa. Het gaat om de ‘legge di stabilita’, in het Nederlands de stabiliteitswet, waardoor een besluit van de senaat kan zorgen dat de Grand Prix na 2016 geen doorgang meer vindt. Het artikel meldt dat een belastingvrijstelling van 20 miljoen euro niet meer mogelijk is. Hierover zegt politici Fabrizio Sala: “De stabiliteitswet straft Monza en haar circuit, waardoor de toekomst van de Formule 1 Grand Prix op het spel staat.”Voormalig F1-coureur Ivan Capelli, die afgelopen jaar de directeur werd van de Automobiel Club van Milan, laat echter weten te blijven vechten voor de Italiaanse Grand Prix.

See on racexpress.nl




via Tumblr http://bit.ly/1AUQrVU

Extra geavanceerde trainers voor Italiaanse luchtmacht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaanse luchtmacht heeft bij Alenia Aermacchi nog eens drie T-346A trainingsvliegtuigen besteld. De order is een gevolg van een grotere behoefte aan dit type geavanceerde trainer waarvan in 2009 al zes besteld werden.Naar verwachting zal het totale aantal T-346A’s in dienst van de Italiaanse luchtmacht oplopen tot vijftien. De toestellen worden ingedeeld bij 61 Stormo op de luchtmachtbasis Lecce.Alenia verkocht tot op heden 59 M-346’s inclusief exportvarianten aan Israel (30), Polen (8) en Singapore (12).

See on pilootenvliegtuig.nl




via Tumblr http://bit.ly/1AUQrVK

Buongiorno Tutti Amici. Let it snow! @famigliadilella (bij Di...





Buongiorno Tutti Amici. Let it snow! @famigliadilella (bij Di Lella Productions)




via Tumblr http://bit.ly/1wsErEF

Join Idic 2015 On January 17, 2015!!!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The International Day of Italian Cuisines (IDIC) will return onSaturday January 17, 2014. Once again the 9th edition of IDIC will be a worldwide celebration of authentic and quality Italian Cuisine. The aim to defend it from bogus and counterfeiting as well as introducing the world to the authentic versions of famous Italian dishes. Thousands of chefs and restaurateurs all around the world will cook simultaneously on that day the Parmigiana di Melanzane (Eggplant Parmigiana), according to the authentic recipe. As in the past the backbone of the global ola of Parmigiana will be the GVCI associates in over 75 countries but any Italian Food lover or any lover of just good food can join the ola, by just registering here

See on idic.itchefs-gvci.com




via Tumblr http://bit.ly/1EtHZkr

Femen activist who stole St Peter’s Square Jesus could face Vatican trial

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Ukrainian woman who staged protest while half-naked remains in cell in papal state after snatching figurine from nativity scene.An activist from the feminist group Femen who snatched the baby Jesus figurine from St Peter’s Square’s nativity scene on Christmas Day remains in custody in the Vatican.Iana Aleksandrovna Azhdanova, from Ukraine, was held in a Vatican cell on Friday, awaiting possible trial for “disturbing the peace, obscene acts in a public place, and theft”.Azhdanova was naked from the waist up as she stormed the nativity scene and had the message “God Is Woman” daubed on her torso while thousands of pilgrims looked on.

See on theguardian.com




via Tumblr http://bit.ly/1zZCKUg