donderdag 2 april 2015

Altavilla: Italië belangrijke basis voor FCA en Alfa grote pijler | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaItalië als belangrijke basis voor de export en Alfa Romeo als een van de ideale handelsmerken. Dat is hoe directeur Alfredo Altavilla tijdens een speech op het Forum Automotive in Milaan wilde aanduiden dat het thuisland een belangrijke basis zal blijven voor innovatie en productontwikkeling voor Fiat Chrysler Automobiles. Daarom zal de naam Alfa Romeo de komende jaren nauw verbonden worden aan deze naar buiten toe gerichte insteek voor de Italiaanse autoproductie.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DqMADM

'Wij Italianen moeten zelf de samenleving veranderen' | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse senaat heeft vanavond een nieuwe anti-corruptiewet aangenomen. De straffen voor corruptie worden hoger en de bestrijders van de corruptie krijgen meer bevoegdheden.Een mijlpaal, want de afgelopen twee jaar blokkeerde de Senaat elk voorstel dat de regering indiende om iets te doen aan het bekende probleem van Italië. Jaarlijks zijn er tientallen miljarden euro’s mee gemoeid en dat zijn nog maar voorzichtige schattingen.De regering van premier Renzi raakte de afgelopen maanden dan ook steeds meer gefrustreerd over de moeizame vorderingen. Want aan het buitenland wil Renzi ook laten zien dat Italië corruptie wel degelijk aanpakt.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CcL3db

Italianen moeten aan de doggybag | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië eet je doorgaans voortreffelijk dus is het eigenlijk niet zo’n gek idee om de restjes in het restaurant lekker mee naar huis te nemen. De doggybag is nooit echt een succes geweest maar wil men nu verandering in brengen. Een club die zich Metro noemt wil in samenwerking met het Wereld Voedselprogramma van de Verenigde Naties dat er niets meer in de vuilnisbak beland.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/19J3O1u

Bettini zet vergeten Paolini op cover - Het Nieuwsblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaolo Bettini was verbouwereerd toen hij maandagochtend de Gazzetta dello Sport kocht. De ex-wereldkampioen vond geen Luca Paolini op de voorpagina van de Italiaanse krant.

See on nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/19J3NL1