maandag 9 januari 2017

Italianen bevestigen bod van 65 miljoen van Arsenal op sensatiespits - soccernews.nl Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Trainer Arsene Wenger blijft dan ook aandringen op een nieuwe topspits. Er werden door de maanden heen al meerdere blauwtjes gelopen, en vandaag was dat niet anders. De Londenaren hebben namelijk een bod van ongeveer 65 miljoen euro neergelegd bij Torino voor spits Andrea Belotti. Dat bevestigt de formatie uit Turijn zelf, bij monde van directeur Gianluca Petrachi.

via Tumblr http://bit.ly/2j9JpJ1

I Grandi di Toscana - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

I Grandi di Toscana – ‘De Groten van Toscane’. Met zo’n naam weet je zeker dat je een heerlijke vakantie te wachten staat, die geheel en al in het teken zal staan van het grote genieten!

via Tumblr http://bit.ly/2juyZqO

F1-baas begrijpt terugval Ferrari: 'Er lopen te veel Italianen rond bij het team' | Sportnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het afgelopen F1-seizoen draaide Ferrari niet zo lekker en F1-baas Bernie Ecclestone denkt wel te weten waarom. Volgens de 86-jarige Brit lopen er op dit moment te veel Italianen rond bij de Scuderia en leidt dat tot mindere resultaten.Te veel Italianen"Ferrari is teruggevallen naar de tijd van voor Jean Todt en Michael Schumacher. Er werken te veel Italianen voor het team. Ik heb niks tegen Italië, maar het strak leiden van een team zit niet in het Italiaanse DNA. Ferrari heeft vers bloed nodig. Ik weet dat Sebastian Vettel er alles aan doet om succesvol te zijn. De vraag is hoeveel ze hem laten doen. Het is niet zijn fout dat hij niet wint, dat komt door de auto en het team", vertelt Ecclestone in gesprek met Sport Bild.

via Tumblr http://bit.ly/2juHaTL

Aardbeving met een kracht van 3,2 op Richter schaal gemeten in Almería

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

ALMERÍA – Afgelopen zondagmiddag rond 17.07 uur trilde de bodem in de provincie Almería even nadat er een aardbeving plaats had gevonden. De beving had volgens de gegevens van het Spaanse Geografische Instituut een kracht van 3,2 op de schaal van Richter en heeft geen schade en/of gewonden veroorzaakt. Vanwege het tijdstip werd de beving wel door veel inwoners gevoeld.

via Tumblr http://bit.ly/2i9FXPU

Pasta - Why Al Dente Is Really Good for You

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Italians cook pasta al dente. It tastes better. But that is not all, it is healthier for you than the way Americans usually cook it: mushy.There is a good discussion over at Unamericana a Roma titled What Italians Have Taught Me About Pasta.The post is spot-on, except for the fact that exact “al dente”—an Italian phrase replacing “Mama Mia” on the all time Italian cliché hit list—is difficult to determine. It’s a matter of taste, even when Al is Dente. Some people’s teeth are more sensitive to pasta than others, evidently.

via Tumblr http://bit.ly/2jtljMz

Leider Italiaanse eurosceptische Vijfsterrenbeweging wil bij liberale fractie Verhofstadt aansluiten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws
Beppe Grillo, leider van de Italiaanse eurosceptische Vijfsterrenbeweging, wil uit de huidige fractie met de Britse UKIP-partij in het Europees parlement stappen. Hij vraagt dat zijn partij zich aansluit bij de nochtans pro-Europese liberale fractie onder leiding van Guy Verhofstadt. De partijleden van de Vijfsterrenbeweging mogen zich tot morgen over het voorstel uitspreken in een online poll.via Tumblr http://bit.ly/2iTWE2J

Treinen door Zwitserland: de Matterhorn als gids naar Italië - Reisreporter

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Zwitserland geniet de reputatie van stiptheid. En nergens ter wereld maken spoorlijnen deel uit van het landschap als in dit Alpenland. Gefascineerd door dit accuraat openbaar vervoer spoort reisreporter Bruno ontspannen door decors van witte bergen, meren en groene almen. Deel 2: op stap met de Glacier en de Bernina Express.

via Tumblr http://bit.ly/2iU7PZp

Na een halve eeuw een autostrada voor ‘schoon en eerlijk’ Zuid-Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De snelweg tussen Salerno en Reggio Calabria stond lang symbool voor alles wat er mis is met Italië. Een vernieuwde autostrada betekent een streep onder het verleden.De A3, de autostrada van Salerno naar Reggio Calabria, 440 kilometer verder in het puntje van de Italiaanse laars, is decennia lang symbool geweest voor wat er mis is met Italië. Problemen met het afmaken van projecten: met de aanleg is in 1962 een begin gemaakt, maar hij is nu pas ‘klaar’. Politieke beïnvloeding: in plaats van een goedkoper tracé langs de kust is gekozen voor een ingewikkeld traject dwars door de bergen, omdat een politicus wilde dat ‘zijn’ stad Cosenza aan de weg zou komen liggen. En maffia: de weg is wel „het langste corpus delicti van de wereld” genoemd omdat mafiose aannemers en onderaannemers er miljoenen aan hebben verdiend.

via Tumblr http://bit.ly/2iYvvvL

Van der Poel laat Wereldbeker-manche in Italië varen | WielerFlits

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Kersvers Nederlands kampioen Mathieu van der Poel doet volgende week niet mee aan de Wereldbeker-manche in het Italiaanse Fiuggi-Rome. Hij kiest ervoor om een trainingstage in te lassen met het oog op het WK aan het einde van deze maand.

via Tumblr http://bit.ly/2iTFQ9Q