woensdag 30 april 2014

Nederlandse vreest dat ontsnapte Italiaanse moordenaar haar zoekt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen Nederlandse vrouw is doodsbang dat een ontsnapte Italiaanse moordenaar naar haar op zoek gaat. Dat deed hij bij een eerdere ontsnapping, zeven jaar geleden, ook.De Italiaanse krant La Repubblica schrijft dat Filippo De Cristofaro is ontsnapt uit de gevangenis van Elba. Hij kwam niet terug nadat hij vanwege Pasen drie dagen verlof had gekregen. Hij pleegde in 1988 samen met de toen 17-jarige Nederlandse Diana een moord. Hij werd veroordeeld tot levenslang. Diana werd veroordeeld tot 15 jaar cel, maar werd volgens het AD na 15 maanden vrijgelaten. Ze bouwde een leven op in Nederland, trouwde en kreeg drie kinderen.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rPbMKv

Restaurant La Pasta Schijndel gaat stoppen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSCHIJNDEL - Italiaans restaurant La Pasta aan de Markt in Schijndel gaat stoppen.Per 1 augustus is de zaak verkocht en begint de nieuwe eigenaar er een Aziatisch restaurant in.Eigenaresse Annette van de Wal zegt vanwege de leeftijd en gezondheidsredenen te stoppen. “Toen ik hier ruim vier jaar geleden begon, had ik het plan om dat voor vijf jaar te doen. Dat komt nu mooi uit omdat we vlot een andere eigenaar konden vinden.”

See on bd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rPbKCh

Lichtere straf Dolce en Gabbana | Lifestyle | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben woensdag in hoger beroep een iets lichtere straf gekregen voor belastingontduiking.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rPbJOO

'Riccò handelde in doping'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse ex-wielrenner Riccardo Riccò heeft weer een nieuwe bladzijde aan zijn dopinggeschiedenis toegevoegd. Volgens Italiaanse media is de renner die door zijn laatste ploeg Vacansoleil-DCM werd ontslagen, beschuldigd van dopinghandel.Riccò werd betrapt door de politie nadat hij op een parkeerterrein samen met een niet nader genoemde andere wielrenner een tas vol verboden producten in ontvangst had genomen van twee leveranciers, van wie er een in een ziekenhuis in Livorno werkt. Het zou gaan om epo en testosteron.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1u53Cjg

La Serra di Barga | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyMarijke en Pietro verwelkomen sinds 2011 gasten in B&B La Serra, op slechts 1,5 … http://bit.ly/1pOCuW8 http://bit.ly/1pOCuWe

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1he2ZuS

The Invisibles. Visit the band online on...

The Invisibles. Visit the band online on http://bit.ly/dU8LWY and listen to their Italian repertoire! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1hdRsf6

Onze passie voor Italië delen wij via verschillende websites en...

Onze passie voor Italië delen wij via verschillende websites en sociale media. Volg ons en blijf op de hoogte inzake het thema Italië! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1hdRtQ6

FOR SALE: POWERBOAT (bij Scheveningen)

FOR SALE: POWERBOAT (bij Scheveningen)
via Tumblr http://bit.ly/QZGKm5

#Powerboat #Scheveningen - #Teambuilding / #Vrijgezellenfeest /...

#Powerboat #Scheveningen - #Teambuilding / #Vrijgezellenfeest / #Bedrijfsuitje - #Aanvullend #Italiaans #Arrangement (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1rOjZ1t

Een avond lang #Italiaans #dineren aan lange tafels? Bij u op...

Een avond lang #Italiaans #dineren aan lange tafels? Bij u op locatie of bij een van onze locatie partners! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1rOjYuE

Salinello: een vakantie voor iedereen

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyIn Holiday Centre Salinello, compleet ondergedompeld in het groen en met directe toegang tot de zee, kunnen families een plezierige en ontspannen vakantie doorbrengen.Onze professionele en niet opdringerige animatie zorgt voor gezelligheid, plezier en ontspanning voorvolwassenen en kinderen.Uit de verschillende smaakvol en met stijl ingerichte accommodaties, kunt u er een uitzoeken die het meest aan uw wensen tegemoet komt.Wij wijzen u op de talrijke voorzieningen voor een comfortabel verblijf: het self-service restaurant; een minimarkt met groente en fruit; een slager; een miniclub; een indoor faciliteit met airconditioning waar kinderen vrij en rustig kunnen spelen.Verder zijn wij er trots op dat ons Vakantiecentrum een plezierige vakantie kan bieden aan alle personen met een lichamelijke handicap, dankzij de bijna totale afwezigheidImage van architectonische barrières en de aanwezigheid van goed uitgeruste accommodaties.Onze medische dienst (ook voor kinderen) wordt zeer door onze gasten gewaardeerd, is gratis en is gemakkelijk toegankelijk vanwege de totale afwezigheid van architectonische barrières.

See on abruzzocamping.it
via Tumblr http://bit.ly/1u4bf9B

Formule 1: Wordt Haas Racing een B-team van Ferrari? | RaceXpress

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet nieuwe Formule 1-team Haas probeert zoveel mogelijk zaken rondom de ontwikkeling van een nieuwe auto uit te besteden. Eigenaar Gene Haas kreeg recent de bevestiging in 2015 of 2016 op de grid te mogen staan. De kans lijkt klein dat de nieuwe renstal komend jaar al te bewonderen is, aangezien er nog veel werk verzet moet worden. Op korte termijn reizen diverse teamleden af naar Italie, om daar te praten met Dallara voor de levering van een chassis. Ook wordt er een bezoek gebracht aan Maranello, om daar met de nieuwe Ferrari-teambaas Marco Mattiacci te praten over de levering van diverse sleutelelementen.

See on racexpress.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rOjYdY

Zeldzaam: Lamborghini Miura op Nederlands kenteken - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaLiefhebbers van klassiek Italiaans blik, geef je ogen de kost. In het midden van ons land is een schitterende rode Miura gespot.Lamborghini’s jaren ’60-supercar behoeft geen verdere introductie. Gezien zijn leeftijd en zijn afkomst is de auto wellicht niet zo betrouwbaar als uw doorsnee hedendaagse blik, maar zijn karakter, zeldzaamheid, en 3,9 liter V12 maken een hoop goed.De Italianen konden de groten der aarde (Frank Sinatra, Miles Davis) tot zijn klantenkring rekenen, hoewel dit geen garantie is dat de auto altijd even goed wordt onderhouden, of niet in vlammen op gaat.

See on autoblog.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rOjVPw

Franciscus zorgt voor toename toerisme Italië - Katholiek Nieuwsblad

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet ‘Franciscus-effect’ werkt ook door in het Italiaanse toerisme. Pelgrimsreizen brengen in 2014 naar verwachting zo’n 7 miljoen bezoekers naar Rome en ruim 5 miljard euro in het laatje.Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa vandaag na een onderzoek dat rond de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII werd uitgevoerd. Rome is daarbij de meest populaire Italiaanse bestemming. De Eeuwige Stad mag volgens de World Tourism Organization dit jaar rekenen op zo’n zeven miljoen bezoekers.

See on katholieknieuwsblad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fxSyHm

Onze columniste Andrea Vreede vanuit Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaCalendimaggio. Dat is de oude Italiaanse naam voor het lentefeest van 1 mei, waarop eeuwenlang de wedergeboorte van de natuur werd gevierd. Precies zoals men dat in Assisi, de stad van de Heilige Franciscus, nog steeds ieder jaar doet.Allereerste 1 mei-viering in Italië was in 1891 in Rome. Er was echter weinig feestelijks aan. De grote demonstratie voor een achturige werkdag verliep grimmig. Er vielen doden en gewonden en er werden honderden arrestaties verricht. Onder de fascistische dictator Mussolini werd de 1 mei-manifestatie verboden en vervangen door een verplichte viering van de stichtingsdatum van de stad Rome op 21 april. Toch kun je op sommige zwartwitbeelden van Rome’s fascistische verjaardag stuurs kijkende mannen zien rondlopen met een (ongetwijfeld rode) anjer in hun knoopsgat. Na de bevrijding werd 1 mei gerehabiliteerd als een officiële niet-religieuze feestdag.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1pOavpF

Tekort aan venkel in Italië en Spanje drijft prijzen op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe mildere temperaturen van deze winter hadden invloed op de gewassen. Het venkelseizoen eindigde dit jaar eerder dan normaal. Giovanni Ancona, een van de eigenaars van Fratelli Ancona: “De relatief hoge temperaturen van deze winter veroorzaakten een aantal problemen. De venkel was 40 dagen eerder dan normaal. Ook zorgden verschillende hagelstormen voor schade aan de gewassen. We zouden de late rassen over 10 dagen moeten gaan oogsten en de vraag is nu al hoog.” Ancona verkoopt zijn venkel op de Italiaanse en Duitse markt.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1knWxDP

De Mooiste Italiaanse Leren Tassen - Tweedehands op | TeKoop Gezet.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Mooiste Italiaanse Leren Tassen - Al onze producten zijn met de hand vervaardigd in Florence Italië. Gemaakt van uitsluitend de beste leersoorten en Suèdes uit Toscane.

See on tekoopgezet.nl
via Tumblr http://bit.ly/1knWvM3

Stefania Rosanna Di Lella tijdens haar Skiles in de Uithof (bij...

Stefania Rosanna Di Lella tijdens haar Skiles in de Uithof (bij De Uithof Den Haag)
via Tumblr http://bit.ly/S9u5xZ

From Le Marche to Australia | Pizza Volante in Brisbane

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSandro and Mel Falzolgher are the owners and creators of Pizza Volante Boutique Mobile Woodfired Pizzeria.


Mel grew up in Byron Bay, and met Sandro when he was visiting his extended family in Mullumbimby. Sandro’s uncle Zio Luciano came to the northern rivers in the 1950s to cut cane and settled in Mullumbimby, even owning the Empire Cafe where he made pizzas. Sandro and Mel have recently moved back to Byron Bay from Brisbane where, although they enjoyed building up their business, they missed a sense of community for themselves and their children, so they have moved back to be close to their families.


Sandro was born in Fermo on the east coast of Italy (Le Marche). Learning the art of pizza-making from the top pizza chefs in the business is a serious undertaking in Italy, and Sandro spent most of his 20s working in and running small pizzerias in his region of Le Marche. After a trip home he was missing Italy and true pizza so he built a wood-fired pizza oven in the yard of his Brisbane home. […]
See on echo.net.au

via Tumblr http://bit.ly/1pNjZBj

Zucchine ripiene di tonno (ricetta secondo) | Il chicco di mais

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenZucchine ripiene di tonno (ricetta secondo). Ricetta per un secondo leggero, economico e saporito: zucchine ripiene di tonno e pangrattato cotte in forno

See on blog.giallozafferano.it
via Tumblr http://bit.ly/1iGiFeU

Mogelijk toch huisarrest voor Berlusconi | Spitsnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHij had nog wel zoveel zin in zijn taakstraf. Toch onderzoekt de rechtbank in Milaan of oud-premier Berlusconi alsnog huisarrest krijgt in plaats van een vervangende taakstraf vanwege uitspraken die hij heeft gedaan. In een tv-interview gisteren noemde hij zijn veroordeling tot vier jaar cel wegens belastingfraude een “staatsgreep”. Ook vindt de voormalige premier het “belachelijk om te denken dat hij opnieuw opgevoed kan worden door een taakstraf of gesprekken met een reclasseringsambtenaar”.

See on m.spitsnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mZDjH2

Osteria Francescana - L'osteria di Massimo Bottura.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOsteria Francescana - L’osteria di Massimo Bottura.

See on osteriafrancescana.it
via Tumblr http://bit.ly/1jg1oZt

Italiaanse modeketen Subdued breidt verder uit in Nederland - RetailActueel.com

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse modemerk Subdued gaat een flagshipstore openen in Nederland. Na een eerste vestiging in de Van Baerlestraat in Amsterdam komt er een 300 vierkante meter grote winkel opnieuw in Amsterdam, in de Leidsestraat. Het bedrijf breidt ook uit naar Spanje. “De goede resultaten moedigen ons aan om verder te gaan met onze groeistrategie,” aldus CEO Alessandro Orsini.

See on retailactueel.com
via Tumblr http://bit.ly/1jg1qR7

'Italiaanse veteraan wijst lucratief Chinees avontuur af' - soccernews.nl Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAlessandro Del Piero vervolgt zijn carrière in ieder geval niet in China. De spits ontving onlangs een zeer lucratieve aanbieding van Guangzhou Evergrande, maar heeft de club laten weten niet op het aanbod in te gaan.Guanzhou Evergrande-trainer Marcello Lippi had bij de clubleiding aangedrongen op de komst van de 39-jarige Del Piero en kreeg zijn zin, maar nu ziet de speler zelf een overstap niet zitten. De spits werkte in het verleden bij Juventus en de nationale ploeg van Italië al jarenlang zeer succesvol samen met Lippi. Desondanks komt het niet tot een nieuwe samenwerking.

See on m.soccernews.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jg1qAz

Italiaanse grenspolitie waarschuwt voor massale oversteek Afrikaanse migranten - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws‘Ongeveer 800.000 mensen, zoniet meer, bereiden de oversteek voor van Afrika naar Europa.’ Dat heeft directeur Giovanni Pinto van de Italiaanse grenspolitie dinsdag verklaard voor de commissie Defensie en Buitenlandse Zaken in de Italiaanse Senaat, zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica op zijn website. Pinto staat eveneens aan het hoofd van de Mare Nostrum-operatie, die Afrikaanse vluchtelingen bij de oversteek opvist uit zee. In 2014 zijn al 25.000 vluchtelingen over zee in Italië aangekomen. Over heel 2013 waren het er ‘slechts’ 43.000, waarvan 90 procent uit Libië vertrekt.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/1mZDgei

Spot van de dag: Ferrari 458 Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPersonaliseren kan op veel manieren. Dat blijkt wel als je kijkt naar deze Ferrari 458 Italia welke afkomstig is uit zijn vaderland en gespot is in Rotterdam.De eigenaar van deze 570 pk sterke Ferrari heeft een hele mooi combinatie gemaakt met het witte exterieur, het bruine dak in combinatie met een bruin interieur. Als je het mij vraagt een geslaagde combinatie. Spotter Grandspotting kwam deze Italiaan tegen op de Coolsingel in Rotterdam. Dat is een aardig eindje rijden met deze V8. Maar dat zal verder niemand wat uitmaken, want wie zal er niet genieten van een rit van ongeveer 1000 kilometer. Lekker door de Italiaanse- en Zwitserse Alpen, wellicht nog een stukje Autobahn meepakken en proberen de top van 325 kilometer per uur aantikken wie wil dat nou niet?

See on autogespot.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mZDfXM

Italiaans hof licht vonnis Amanda Knox toe | Algemeen | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen Italiaanse rechtbank heeft dinsdag uit de doeken gedaan waarom de Amerikaanse studente Amanda Knox en haar toenmalige Italiaanse vriend schuldig zijn verklaard aan de moord op haar Britse kamergenote in 2007.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jfYUu6

Meesterpianist Igor Roma (Italië) geeft concert Rhenen | Bennekoms Nieuwsblad | dé Weekkrant

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreRhenen – Zaterdag 10 mei a.s. geeft Igor Roma, na twee eerdere bijzonder succesvolle optredens, opnieuw een concert in de Cunerakerk van Rhenen. Wat wilt u van een pianist? Vernieuwing, virtuositeit, verfijning, een warme klank, durf of een grote naam? De bekende Italiaanse pianotovenaar Igor Roma heeft dit alles in huis. Hij combineert dit met een uniek inzicht, veel warmte en een ongekende liefde voor de piano.

See on deweekkrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jfYSm6