maandag 27 februari 2017

Italiaanse dj geëuthanaseerd in Zwitserland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Geen enkel verzoek van dj Fabo om euthanasie in eigen land te krijgen werd gehonoreerd.De Italiaanse dj Fabo heeft vanochtend in Zwitserland euthanasie laten plegen. Hij had zich naar het buurland laten brengen omdat Italië geen euthanasie toestaat. De Italiaanse kranten besteden veel aandacht aan de zaak. Fabo, alias Fabiano Antoniani (40), was een ster in Italië, toen hij drie jaar geleden na een optreden een ernstig verkeersongeluk kreeg waardoor hij verlamd raakte en blind werd. Zijn spraakvermogen behield hij wel.

via Tumblr http://bit.ly/2mvRtp4

Italië wijst Tunesiërs met banden Amri uit

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië heeft twee Tunesiërs uitgewezen die contact hadden met Anis Amri, de Tunesische aanslagpleger die in december 2016 twaalf mensen op een kerstmarkt in Berlijn doodde. De Tunesiërs zijn zaterdag uitgezet omdat ze de staatsveiligheid in gevaar zouden brengen, aldus het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

via Tumblr http://bit.ly/2lfyD3H

De Fiat 500. Een icoon wordt zestig jaar.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Fiat gaf in het midden van de jaren vijftig de opdracht om een model ónder de Fiat 600 te ontwerpen. Het resulteerde in een auto die vandaag de dag ongekend populaire klassieker is: de Fiat 500. Aanvankelijk sloeg het ontwerp van de nieuwe en betaalbare Fiat niet aan. Uiteindelijk bleek Fiat zichzelf- na een aantal belangrijke modificaties- te overtreffen. De 500 werd alsnog door een groot publiek omarmd.Kijk ook eens op http://bit.ly/1ZcywG1

via Tumblr http://bit.ly/2ml390P