vrijdag 8 augustus 2014

Prada geopend in Amsterdam

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVoor de fans van Prada: de winkel in de Amsterdamse PC Hooftstraat is geopend!Het merk waar Miuccia Prada aan het creatieve roer staat, wordt geroemd om de on-alledaagse creaties. De opmerkelijke vormen, het vooruitstrevende mannen en vrouwenbeeld, de bijzondere combinaties en materialen. Elk seizoen is de Prada show er een die ertoe doet. Wie wil weten wat de toekomst biedt, kan de show van Prada niet missen, omdat hier trends worden gepresenteerd die je later op straat zal zien. Het zijn geen makkelijke collecties. Voor glamour en platte seks, moet je niet bij Prada zijn. Voor sensueel en vernieuwende creaties wel.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1skTbsO

Italiaanse ’Zuckerberg’ vergeet soms dat hij pas 22 is

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAf en toe wil hij gewoon student zijn, maar de kans op een wereldwijd succes van zijn internetbedrijf wil de 22-jarige Matteo Achilli niet laten schieten.Achilli startte zijn bedrijf Egomnia op zijn 19e nadat hij en zijn medescholieren ranglijsten kregen van de beste universiteiten. Hij bedacht dat het handig zou zijn als er ook scores zouden zijn van bedrijven, waarmee je als werkzoeker kan zien of een bepaalde werkgever bij je past.

See on sprout.nl
via Tumblr http://bit.ly/1skTd3T

Giro d'Italia start in 2015 met ploegentijdrit in Ligurië - Wielernieuws op WielerFlits.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe geruchten die eerder deze maand de kop opstaken, werden vandaag door de organisatie van de Giro d’Italia bevestigd: La Corsa Rosa begint in 2015 in de noordwestelijke regio Ligurië.De ronde gaat op zaterdag 9 mei 2015 van start met een ploegentijdrit van 18 kilometer rond San Remo, meldt Cyclingnews. De tweede rit gaat over ongeveer 150 grotendeels vlakke kilometers van Albenga naar Genua en de derde van Chiavari naar La Spezia. Deze laatste rit gaat door het mooie Cinque Terre, en kan een interessant koersverloop opleveren met een finish heuvelop na zo’n 185 kilometer.

See on wielerflits.nl
via Tumblr http://bit.ly/1skTa8l

FCA verkoopcijfers juli 2014 | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNa een turbulente week op de beurs voor Fiat Chrysler Automobiles, zijn het vooral de verkoopcijfers die Lingotto nog een beetje rust kunnen bezorgen. Op de Italiaanse thuismarkt betreft het een stabiele situatie (-0,97%) en in landen als de VS (+20%), Canada (+7%), Groot Brittannië (+16,7%), Duitsland (+3,5%) en zelfs de in juli dalende Franse markt (+1,1%) is er zelfs sprake van groei. FCA heeft in Milaan te maken met vooral theoretische onzekerheden rond de fusie die in augustus werd afgesproken met de aandeelhouders. Ook berichtgeving over een onderzoek naar monopolistisch praktijken onder buitenlandse autobouwers -waaronder Fiat- van de Chinese overheid, leidde halverwege deze week tot een koersval.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sFxKQO

Italië zet anti-Joodse imam land uit

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalië heeft vandaag de Marokkaanse imam Raoudi Albdelbar het land uitgezet. Die had tijdens een preek in zijn moskee vorige week vrijdag Allah opgeroepen alle Joden te doden, ‘tot de laatste man’.Volgens minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano is er sprake van discriminatie, aanzetten tot geweld en religieuze haat en zware verstoring van de openbare orde. ‘Het voordragen van een preek met een duidelijk antisemitisch karakter, met expliciete aansporingen tot geweld en religieuze haat, is onaanvaardbaar’, aldus Alfano.De preek van Albdelbar in de moskee van San Donà di Piave in de provincie Venetië was op video opgenomen en gepubliceerd op een pro-Israëlische website, aldus persbureau ANSA.

See on trouw.nl
via Tumblr http://bit.ly/1kr8ei1

Italië telt ruim duizend 'pluchefabrieken': overheidsbedrijven zonder personeel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMeer dan 1200 overheidsbedrijven in Italië zijn ‘lege hulzen’ waar niemand werkt, niet eens een secretaresse. Het zijn ‘pluchefabrieken’ waar (ex-)politici aan bestuursfuncties worden geholpen. Dit blijkt uit spitwerk van een speciale commissie in opdracht van het kabinet-Renzi.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/V7R4de