zondag 19 april 2015

Italiaanse premier wil top over bootvluchtelingen | Spitsnieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse premier Matteo Renzi wil dat er deze week nog een Europese top komt over de stroom bootvluchtelingen. Hij zei dit vandaag nadat er mogelijk opnieuw een boot met vluchtelingen in de Middellandse Zee was vergaan. Er zouden zevenhonderd mensen zijn verdwenen.De EU-topvrouw Federica Mogherini heeft de vluchtelingendrama’s al op de agenda gezet van de Europese minister van Buitenlandse Zaken. Die komen morgen in Luxemburg bijeen.

See on m.spitsnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Q6ijgS

Autoslaaptrein naar Italië stopt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe vermaarde Nederlandse autoslaaptrein naar Italië en Slovenië lijkt voorgoed tot stilstand gekomen.EETC, het bedrijf achter de trein, trekt de stekker eruit ondanks 30 procent meer boekingen vergeleken met vorig jaar. Reisorganisatie Treinwinkel.nl is woedend, omdat EETC veel reizigers in de kou laat staan. Het reisbedrijf probeert de zaak nog te redden. Maar het is de vraag of dat lukt.TarievenVolgens directeur Leo Weeber van EETC zijn de kosten te veel opgelopen en is er geen sluitende exploitatie meer te realiseren. Zo verhoogde spoorbeheerder ProRail de tarieven met 50 procent en vragen ook buitenlandse spoorwegmaatschappijen tot 30 procent meer.Daar komt nog bij dat de treinen door Zwitserland moeten en de Zwitserse frank 28 procent duurder is geworden. „Alle reisgelden die nu al ontvangen zijn, worden terugbetaald”, belooft Weeber.De autoslaaptrein reed in de zomer wekelijks van Den Bosch naar Italië en Slovenië. Door het besluit komt er een einde aan een treintijdperk. Zo’n vijftig jaar geleden reed NS al met autoslaaptreinen vanuit Den Bosch en Amsterdam Amstel. In 2002 zag NS er geen brood meer in. EETC nam de autoslaaptrein over, waarna Den Bosch de enige opstapplek in Nederland werd.In 2011 ruimde de autoslaaptrein naar het Franse Avignon het veld door kostenverhogingen van de Franse spoorwegen. Deutsche Bahn stopte vorig jaar met autoslaaptreinen vanuit Düsseldorf.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1aIA05o

Italiaanse marine maakt einde aan kaping vissersboot | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen Italiaanse vissersboot is vannacht voor de Libische kust aangevallen door een groep gewapende mannen op een sleepboot van de Libische marine. De Italiaanse marine heeft inmiddels een einde gemaakt aan de bezetting van het schip. Het is niet duidelijk waarom de aanvallers het schip in handen wilden krijgen. Mogelijk zijn het mensensmokkelaars die de boot wilde gebruiken om vluchtelingen van Libië naar Europa te brengen. Een andere mogelijkheid zou ruzie over visgronden zijn.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DXxFPQ

Hoofdtransplantatie: Italiaanse arts wil het echt gaan doen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet klinkt als iets uit een film of het verhaal van Frankenstein. Een Italiaanse neurochirurg beweert dat het binnenkort mogelijk zal zijn om een hoofd te transplanteren naar een nieuw lichaam.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FXopIk

Veel asielzoekers in Italië nemen de benen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe vluchtelingen die continu aankomen in Italië brengen gigantische kosten met zich mee. De totale kosten zijn bijna anderhalf miljard euro. Lang niet altijd wordt de asielaanvraag van de vluchtelingen ingewilligd.Ongeveer de helft van de asielaanvragen in Italië wordt afgewezen. In januari dit jaar werden 1.190 op de 2.503 vragen afgewezen, in februari werden 1.609 op 3.301 aanvragen afgewezen. De afweging of iemand asielverlening krijgt heeft natuurlijk vooral te maken met de inschatting van de toestand van het land waar de immigrant vandaan komt. Als de Italiaanse autoriteiten ervan uitgaan dat ze in hun land van herkomst geen levensgevaar lopen, dan kan de asielaanvraag worden afgewezen. Een paar jaar geleden waren de criteria veel minder streng.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1OYUFS3

Acteur Robert Rietti overleden

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDe Italiaanse acteur is begin april op 92-jarige leeftijd overleden. Robert Rietti specialiseerde zich in de rol van filmschurk en vertolkte bijrollen in meerdere 007-films.Robert Rietti was onder meer te horen als oerschurk Ernst Stavro Blofeld in de legendarische proloog van For Your Eyes Only uit 1981. De Britse geheim agent rekent in deze scene met Blofeld af door hem en zijn rolstoel in de schoorsteen van een oude fabriek te gooien.Rietti was in totaal in zeven James Bond-films te horen, waaronder de allereerste Bond-film Dr No uit 1962. Alleen in On her Majesty’s Secret Service (1969) en Never Say Never Again (1983) was hij ook te zien: als casinomedewerker en Italiaanse minister. Daarnaast speelde Rietti rolletjes in beroemde films als Lawrence of Arabia, The Omen, The Italian Job en Frenzy van Alfred Hitchcock.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1OYUFBx

FCA voert nieuw beloningssysteem werknemers in | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet zat er al een tijdje aan te komen, maar nu de investeringen in de Italiaanse fabrieken in volle gang zijn gaat FCA het nieuwe beloningssysteem voor haar werknemers ook echt invoeren. Een nieuwe manier om bonussen uit te keren die meer van deze tijd is. Sergio Marchionne heeft in zijn gevecht met bepaalde bonden (zoals Fiom-Cgil en Slai-Cobas) de afgelopen jaren al vaker gezegd dat het systeem dat jaarlijks tot overeenkomsten moet leiden allang z’n langste tijd heeft gehad. Omdat de Fiom daar niets van wilde weten en dit altijd af deed als een nieuwe vorm van roofkapitalisme, heeft Fiat al een paar jaar geleden besloten om niet langer met deze bond om de tafel te gaan. De aanklacht van FCA hierbij luidt altijd dat politieke kwesties niet langer via de werkvloer dienen te worden uitgevochten omdat dit het ondernemen onmogelijk maakt. Dit is eveneens de reden waarom Fiat in 2011 uit de raad van grote Italiaanse werkgevers Confindustria stapte. Inmiddels vaart de overheid onder premier Renzi dezelfde hervormingsgezinde koers.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zxf3AO

Dichtbij.nl - Pastazaak Julia's opent in mei op station Breda

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsJulia’s opent binnenkort op het station in Breda. Dat heeft de NS tegenover Breda Dichtbij bevestigd. De afbouw van de Julia’s winkel start binnenkort en de opening staat gepland voor eind mei. Bij het horecaconcept, dat inmiddels is gevestigd op zo’n 18 stations, kun je terecht voor pasta’s, broodjes en koffie.De handgemaakte pasta komt uit een kleine fabriek in Terni in Umbrië, waar mama Miracoli de scepter zwaait. Alle ambachtelijke ingrediënten komen van boeren in de buurt. Bij Julia’s kun je kiezen uit vier soorten verse pasta: penne naturel, penne volkoren, ravioli gevuld met ricotta en spinazie en tortellini carne. De pasta’s worden gecombineerd met sauzen en toppings naar keuze.Al het brood wordt vers bereid met authentieke Italiaanse ingrediënten en beleg, zoals bijvoorbeeld Italiaanse ham en mozzarella. Daarnaast biedt Julia’s een salade of dessert en een selectie van zoete broodjes. De koffie wordt gezet met de moeder van alle espresso apparaten: een Cimbali.

See on m.dichtbij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1EfI6jI

PowNed : Erdogan waarschuwt de paus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRecente uitlatingen van paus Franciscus over de Armeense genocide hebben de Turkse president Erdogan hevig ontstemd. De Osmaan veroordeelde de kerkvader vandaag en waarschuwde hem voor het herhalen van die “fout”.

See on powned.tv
via Tumblr http://bit.ly/1EfI3EC

Het ultieme dieet: pasta, pasta en pasta! | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenPasta is hét favoriete eten van veel Nederlanders. Maar vaak ook een van de eerste gerechten die worden geschrapt tijdens een dieet. En dat is zeer onterecht. Mits op de juiste manier bereid, kan het eten van pasta dé manier zijn om gezond en verantwoord af te vallen. De Italianen weten dit natuurlijk al generaties lang, maar voor veel mensen buiten Italië die willen afvallen, is het nog een goed bewaard geheim.Daarom is er nu het boek Het pastadieet van Anne Dufour. Deze Franse auteur is een absolute grootheid op het gebied van afvallen. Zij heeft al zo’n 120 titels op haar naam staan. Voor Het pastadieet is Frankrijk massaal (af)gevallen!

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DyI2bt

Die tuinmeubelset, kan die nog wel? Keuze genoeg in Milaan

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'ItaliaToen het de afgelopen dagen zomerde - en meteen in veel achtertuinen de barbecues flink rookten, tot ergernis van sommigen - zal menigeen kritisch naar zijn terras hebben gekeken. Die tuinmeubelset, kan die nog wel?Voor wie iets nieuws nodig heeft, is er nogal wat te kiezen op de Salone del Mobile. Als er op de internationale meubelbeurs in Milaan dit jaar één groep goed is vertegenwoordigd, zijn het de tuinmeubelmerken.

See on elsevier.nl
via Tumblr http://bit.ly/1IYcKPB

Levenslang geëist tegen Italiaanse maffioso voor moorden in Amsterdams café - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen de 44-jarige Tiziano Greco, een maffialid uit Lecce. Greco, die jaren in Amsterdam woonde, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij twee dubbele moorden in Nederland, waaronder het doodschieten van twee mannen in Café The News in de Korte Leidsedwarsstraat.

See on m.parool.nl
via Tumblr http://bit.ly/1IYcKzj

Voormalige topman Eternit ziet straf vernietigd door Italiaans hof van Cassatie - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse hof van Cassatie heeft het oordeel van de procureur-generaal gevolgd en de gevangenisstraf van 18 jaar voor de Zwitser Stephan Schmidheiny vernietigd in de asbestzaak rond Eternit. De voormalige topman was in 2013 schuldig bevonden aan de dood van bijna 3.000 mensen, arbeiders of omwonenden van de fabrieken van Eternit S.pa.a Genua.Het hoogste gerechtelijke Italiaanse orgaan oordeelde dat de feiten waarvoor Stephan Schmidheiny in 2012 werd veroordeeld tot 16 jaar cel, een straf die in beroep in 2013 werd verlengd tot 18 jaar, verjaard waren, aldus het Italiaanse persagentschap Ansa.Een groot aantal nabestaanden van de slachtoffers aanwezig in de zaal liet zijn ongenoegen blijken en riep “schaam u, schaam u”, aldus nog Ansa.Eerder vandaag had de procureur-generaal Francesco Iacovello al gevraagd om het vonnis uit 2013 te vernietigen omdat de feiten verjaard waren. De ex-baas van de Eternit-groep en de Belgische hoofdaandeelhouder baron Louis de Cartier, overleden in 2013, zijn in 2012 verantwoordelijk bevonden voor de dood van bijna 3.000 personen, arbeiders of omwonenden van de fabrieken van Eternit S.p.a Genua.

See on m.hln.be
via Tumblr http://bit.ly/1DyI1UW