woensdag 14 januari 2015

De charmantste auto ooit gebouwd: de FIAT 500Er is in de geschiedenis van het automobiel geen enkele auto gebouwd, die zó charmant is als de Fiat 500
Ik weet niet precies wat het is, maar een Fiat 500 heeft op de meeste vrouwen hetzelfde effect als een pasgeboren baby. Of, zo u wilt, een chihuahua met een strik er omheen. Ach, ik weet precies wat het is: er is in de geschiedenis van het automobiel geen enkele auto gebouwd, die zó charmant is. Ook voor mannen, ook voor echte mannen. Als er één woord is waarmee het DNA van de in 1957 als opvolger van de Topolino (overigens ook al een schatje) gepresenteerde 500 recht gedaan wordt dan is dat het: charmant.
See on dutchcowboys.nl

via Tumblr http://bit.ly/1DY7Lck

Bologna City of Food - Eataly World - YouTube

Bologna City of Food - Eataly World
See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1zahVI2

IDIC 2015, de Internationale dag van de Italiaanse keuken - S.O.G.N.O.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOok dit jaar wordt er 17 januari weer de traditionele, originele Italiaanse keuken gevierd.IDIC(International Day of Italian Cuisine) wordt georganiseerd door the ITChefs. ITChefs zijn Italiaanse Chefs, Italiaanse restaurant eigenaren and professionals die buiten Italië werken in de Italian Food Market. Elk jaar kiezen zij een traditioneel Italiaans gerecht als het gerecht van het jaar. Chefs, Italie liefhebbers, restaurants over heel de wereld maken die dag het uitgekozen recept. Bekijk HIER de kaart waar de IDIC 2015 wordt gevierd.Voor IDIC 2015 is het recept Parmigiana di Melanzane, de bekende vegetarische ovenschotel met aubergine.

See on sogno-olio.com
via Tumblr http://bit.ly/1DXnnwX

A new President for Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Tuesday, January 13 was the last day before resignation as President for Giorgio Napolitano. Born in Naples, he became the first former Communist to be elected head of State in 2006 and was credited with helping to guide Italy through the European debt crisis in 2011.
In 2013, he agreed to become the first Italian president to be re-elected to face the political crisis after parliament failed to agree on a successor.

See on italoamericano.com
via Tumblr http://bit.ly/1u5iADK

Ook Italië en Malta hebben nu laag BTW-tarief op ebooks

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNederland komt geïsoleerder te liggen als het gaat om de toepassing van BTW-regels op het gebied van ebooks in Europa. Nadat Frankrijk en Luxemburg al tegen Europese regels ingingen door digitale boeken hetzelfde BTW-tarief te geven als papieren boeken, zijn vanaf 1 januari 2015 ook Italië en Malta hierin gevolgd.In Nederland vallen ebooks op dit moment nog onder het hoge BTW-tarief van 21 procent. Dit is een van de redenen waarom ebooks in ons land over het algemeen vrij hoog geprijsd zijn ten opzichte van hun papieren variant. Papieren boeken worden namelijk met het lage tarief van 6 procent belast. Binnen Europa wordt al jaren gesteggeld over de toepassing van verschillende BTW-tarieven op boeken en digitale boeken.

See on ereaders.nl
via Tumblr http://bit.ly/1u5iAnk

Chinezen in cel voor fatale brand in fabriek Italië | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië zijn drie Chinezen veroordeeld voor een brand in een kledingfabriek in de Italiaanse stad Prato, waarbij in 2013 zeven mensen om het leven kwamen.De zwaarste gevangenisstraf, van acht jaar, was voor de eigenaar van de fabriek, waar goedkope kleding werd gemaakt. Twee managers gaan elk ruim zes jaar de gevangenis in.Volgens de aanklagers was de nooduitgang van de fabriek in Prato geblokkeerd door stapels brandbare textiel. De drie zijn ook veroordeeld voor het illegaal te werk stellen van mensen en het niet voldoen aan veiligheidseisen.Door de brand kwam in Italië een discussie op gang over winst maken ten koste van de veiligheid in fabrieken. In Prato wonen meer dan 40.000 Chinezen die betrokken zijn bij de kledingindustrie.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Bnq0bY

San Giovanni d´Asso, Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy
Welkom in San Giovanni d´Asso, Italië. Vier met NOVASOL vakantie in Italië! In deze video ziet u in vogelvlucht wat dit plaatsje u zoal te bieden heeft tijdens uw vakantie in één van onze…

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1DXheAO

Liguria | Trekking en wandelen aan de Bloemenriviera (2) - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyTrekking in Ligurië, technisch moeilijke tochten voor ervaren hikers en gemakkelijke wandelingen voor beginners.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1BnpZVg