vrijdag 23 november 2012

Alessandro Di Lella (alessandrodilella) on about.me - Mr. Italian Entertainment - Good Things From Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaView Alessandro Di Lella on about.me. About.me is a free service that helps people like Alessandro Di Lella create a beautiful one-page website about them and their interests.See on about.me

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36380773513

Onderzoek bewijst: echte Italiaanse pizza is heel gezond

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenPizza zal je niet vaak tegenkomen in een lijst van gezonde maaltijden, maar toch wijzen onderzoeken uit dat regelmatig pizza eten heel gezond is. Wanneer je namelijk kiest voor een goede pizza met originele ingrediënten, verlaag je het risico op kanker van het maag- en darm stelsel.


Dit bleek onder andere uit een onderzoek in Italie onder 22.000 proefpersonen, gepubliceerd in het European Journal of Cancer Prevention. Wie een of meer porties pizza per week at, had 59 procent minder kans op het krijgen van slokdarmkanker en 34 procent minder kans op mond- en keelkanker, zo ontdekten de onderzoekers. Ook daalde het risico op dikke darmkanker.


Olijfolie en tomaat

Ren echter niet te snel naar de supermarkt of naar de telefoon om een pizza te bestellen. Een van de vermoedelijke oorzaken kan de dosis olijfolie en tomaten zijn die een goede pizza bevat. Beide ingrediënten zijn al vaker in verband gebracht met het verlagen van risico op kanker. Het gebruiken van olijfolie werd daarbij zelfs samen te gaan met verlaging van risico op alle vormen van kanker. De diepvries- of bezorgpizza’s die wij kennen bevatten echter niet altijd de gezonde ingrediënten van een echte Italiaanse pizza. Ze worden vaak gemaakt met veel suiker, conserveermiddelen, te veel zout en bewerkt vlees.


Zelf maken

Het originele recept bestaat uit 20 procent tomatensaus, 20 procent mozzarella, 4 procent olijfolie en minder dan 50 procent bodem. Een gezonde optie is dus om een goed Italiaans restaurant te kiezen of natuurlijk je eigen verse pizza te maken. Gebruik dan volkoren pizzadeeg, veel tomatensaus, een scheutje olijfolie en niet te veel kaas. En voor de Italiaanse touch kun je de pizza bestrooien met Oregano, wat rijk is aan antioxidanten.
See on nl.odemagazine.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36357808067

Umbria Jazz 2011: Funkoff "Inno di Mameli". Een heel swingende versie van het Italiaanse volkslied - italie.nl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More


See on youtube.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36357555708

Gister verzonden vanuit #Italie en zojuist binnen gekomen bij...

Gister verzonden vanuit #Italie en zojuist binnen gekomen bij #casadibella #Tartufo #Uncinato #Fresco (at Casa Di Bella)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36354301746

#Panettone #Gilber bij #casadibella Kom langs en maak uw keuze...

#Panettone #Gilber bij #casadibella Kom langs en maak uw keuze uit de verschillende soorten. (at Casa Di Bella)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36352655437

Ristoranti a Torino - centro storico - Cibando Blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenTour di Cibando tra i ristoranti a Torino. Destinazione centro storico. Pizza, pesce, carne e cucina tradizionale piemontese. Leggete e fateci sapere!
See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36345430631

Culinaire herfst in Umbrië - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOnze eerste herfst… Na een enerverende, mooie zomer zijn we benieuwd hoe het leven hier zal zijn tijdens de koudere maanden. Naast de prachtige kleuren van het landschap is het op culinair gebied in ieder geval een prachtige tijd in Umbrië. Zo mooi om te zien wat de streek aan producten te bieden heeft.


Iedereen is hier bezig met vinden en oogsten van de lekkerste seizoensproducten en dat wordt ook gevierd. Bijna elk weekend is er wel ergens een feest of markt: het chocolade festival in Perugia, de eerste persing olijfolie proeven tijdens de Frantoi Aperti, truffelmarkten…


Rondom ons huis wordt er ook gezocht naar truffels en paddenstoelen en wordt er gejaagd op klein wild. Het is echt een onderdeel van de cultuur en een manier om wat extra’s bij te verdienen. Vooral in de weekenden zien we overal mannen hun vangst bespreken, op bepaalde plekken langs de weg of in de lokale bar. Het bespreken van de vangst gaat vanzelfsprekend gepaard met het typisch Italiaanse gevoel voor drama.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36345238521

" Buongiorno A Te " - ( Luciano Pavarotti )

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Buongiorno, amici miei, amici del cuore! Elena :) -.-.-.-.- “Buongiorno A Te” (Luciano Pavarotti) Buongiorno a questo giorno che si sveglia oggi con me, buon…See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36344930077

Recept: witlof met pancetta | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenEen snel en makkelijk gerecht dat zo de oven in gaat en gelijk op tafel kan. Het knapperige en zoutige van de pancetta gaat prima samen met het bittertje van de witlof en het zoete van de koekjes en de amandelen.See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36344568984

Binnenkort in de bioscoop: Caesar must die - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreOp 13 december gaat de Italiaanse film ‘Cesare deve morire’ onder de titel ‘Caesar must die’ in de Nederlandse filmhuizen in première. De film is een docudrama van de gebroeders Taviani (bekend van ondermeer Padre Padrone en Kaos), gefilmd in een Romeinse gevangenis met echte gedetineerden als ‘acteurs’. De film gaat over hun voorbereidingen op en de uitvoering van het toneelstuk over Julius Caesar. In de film komen de persoonlijke frustraties van de gevangenen ruimschoots aan bod.
See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36338713067