donderdag 23 februari 2017

#Buon #Apettito #Buon #Fritto #Misto @gustodilella



#Buon #Apettito #Buon #Fritto #Misto @gustodilella



via Tumblr http://bit.ly/2lciTz0

Nieuw in Delft: échte focaccia en pasta bij Italiaans restaurant Bar Code - indebuurt Delft

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De nieuwste hotspot van Delft zit een beetje verstopt in de Kruisstraat, de straat achter Jumbo Bastiaansplein. Maar Bar Code wordt een plek waarvoor je wel wilt omfietsen. Italiaan Mimmo Papa woont krap een jaar in Delft en gaat ons in zijn restaurant de smaken uit de regio Puglia laten proeven.Vanaf zaterdag kunnen we in het kleine zaakje ontdekken wat voor gerechten dit allemaal zijn. “Je kunt denken aan panzerotti. Dit lijkt op een kleine calzone met als basis mozzarella en tomaat, maar dan gefrituurd.”, vertelt Alex, een vriend van Mimmo. Hij helpt hem met vertalen en andere praktische zaken omdat hij het Nederlands nog niet onder de knie heeft. “Verder gaat Mimmo pasta uit de oven, focaccia, panini’s en pasta met bonen serveren.” Maar, vult Mimmo aan in rap Italiaans: “Ik zal de saus wel vooraf maken, maar de pasta niet. Pasta moet je vers toevoegen aan de saus. Als je dit al van te voren doet, is het net kauwgom.”

via Tumblr http://bit.ly/2ltzBgc

The Italian Beauty Rules, According to This Street Style Star and It Girl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

When Gilda Ambrosio enters a room—or parades down the stradas much to the delight of many a street style photographer—she is easily identified by the swish of her cascading, jet-black hair. Beauty is something Naples-born Ambrosio, one half of the cult cool-girl label, Attico, cares a lot about. After all, it’s in her DNA: No matter how busy an Italian woman is, she will always make sure her lengths are well-groomed and her nails manicured, the 25-year-old explains. Picking up time-tested self-care secrets from her grandmother, Ambrosio admittedly spends hours at her local salon, where she gets her hair blow-dried to pin-straight perfection up to four times a week. However, for Ambrosio, less is more when it comes to makeup, which, she says, Italians approach in a “gentler” way than Americans. Below, Ambrosio breaks down her insider playbook with her It-girl tips, her top Milanese addresses, and the tricks to achieving that belladonna glow.

via Tumblr http://bit.ly/2ltxtEU