maandag 23 februari 2015

Jordy (19): Roma-fans sloegen me met stalen pijpen - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De ‘ultras’ van AS Roma namen na de wedstrijd tegen Feyenoord wraak. De 19-jarige Jordy, hartstochtelijk supporter van de Rotterdamse club, was een van hun slachtoffers. Hij werd gestoken en geslagen. ‘Het was een militaire operatie, een aanslag.’ Er gaan geruchten dat AS Roma-fans ook in Rotterdam uit zijn op wraak.

See on m.ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1EoeZZu

#Sugo di #Pomodori #Pelati dal #Chef #Angelo #Barbagallo a...

PowNed : Lawine sloopt Italianen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een lawine heeft vandaag het leven beëindigd van drie Italiaanse skiërs. Ook vielen er twee gewonden, zo weet het ANP.De Italianen waren aan het skiën in de buurt van de bergpas de Grote Sint-Bernhard. De lawine kwam los in het gebied dat “het dal van de doden” wordt genoemd. Volgens een medewerker van de reddingsdiensten is de massa sneeuw en stenen spontaan op gang gekomen en valt de groep niets te verwijten. Sommige slachtoffers lagen onder meer dan 2,5 meter sneeuw.Door de krachtige wind en een dichte mist verliep het reddingswerk moeizaam. Eén van de gewonden moest worden gereanimeerd, de ander was lichtgewond.

See on powned.tv




via Tumblr http://bit.ly/1B5T0W7

Italiaanse krant wil dat Willem-Alexander schade rellende Feyenoord-fans betaalt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse krant Il Tempo roept koning Willem-Alexander op de schade te betalen die Feyenoordsupporters afgelopen week in Rome hebben aangericht.De krant kopt zaterdag: Caro Re, paga il conto (Beste koning, betaal de rekening). Il Tempo publiceert de oproep in het Italiaans en in het Nederlands.

See on z24.nl




via Tumblr http://bit.ly/1B5T3RG

Italiaanse regisseur Luca Ronconi overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De 81-jarige Ronconi heeft tijdens zijn carrière decennialang samengewerkt met Scala, de opera van Milaan.De Italiaanse toneel- en operaregisseur Luca Ronconi is op 81-jarige leeftijd overleden. Ronconi was een van de meest invloedrijke regisseurs van het tweede deel van de twintigste eeuw in Italië. Hij regisseerde bijna 200 voorstellingen.De Italiaanse opera- en toneelregisseur Luca Ronconi is net voor zijn 82e verjaardag overleden in Rome. De in Tunesië geboren Ronconi studeerde in 1953 af aan de academie van Rome.Tijdens zijn carrière regisseerde hij bijna 200 voorstellingen. De vaak gedurfde ensceneringen waren gegeerd goed bij onder meer de Milanese opera Scala (foto). Scala omschrijft Ronconi als “een van de belangrijkste figuren van het Europese theater”.Ronconi had lak aan conventies en oogstte succes met onder meer “Orlando Furiosio” en “De goede vrouw”. De “rebel van het Italiaanse theater” was vanaf 1999 de artistiek directeur van het Piccolo Teatro in MIlaan.

See on deredactie.be




via Tumblr http://bit.ly/1B5T3Bd

Italianen eisen geld van Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Ze organiseren zelfs een demonstratie bij de Nederlandse ambassade.Het wordt dinsdagavond druk bij de Nederlandse ambassade in Rome. De organisatie Rome Pulita (Rome Schoon) roept Italianen namelijk op om dan te demonstreren in verband met de schade die Feyenoord-fans hebben toegebracht aan de Italiaanse hoofdstad.

See on dagelijksestandaard.nl




via Tumblr http://bit.ly/1B5T3kN

Zelf Nutella maken | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Zelf Nutella maken ingewikkeld? Helemaal niet – je kunt morgen al genieten van een boterham met eigengemaakte hazelnootpasta.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1BHBjNV

Chocolade van Modica

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italiaanse pure chocolade van Modica|Koop online bij amesi.nlGeschiedenisModica chocolade vindt zijn oorsprong in Latijns-Amerika, waar de Azteken regeerden van de dertiende tot de zestiende eeuw. Om precies te zijn in het oude Mexico waar cacao een belangrijk onderdeel was van de cultuur en tradities van de Azteken. Toen de Spanjaarden de ‘Nieuwe Wereld’ ontdekten, troffen zij ‘xocoatl’ aan, de eerste bekende vorm van chocolade. De Azteken roosterden de cacaobonen op een gebogen steen die werd verwarmd met hout eronder. Vervolgens werden, met behulp van een speciale stenen deegroller, de cacaobonen vermalen tot moes. De cacaomassa die werd verkregen werd op smaak gebracht met kruiden. De meest voorkomende was vanille, maar ook rode peper, kaneel en vele andere lokale kruiden en zelfs exotische bloemen. Uiteindelijk werd het mengsel gewreven tot het gehard was. Het resultaat, xocoatl, zou kracht geven en een teken van rijkdom zijn.

See on amesi.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Lw2YRP

Omzetdaling voor modehuis Prada - MODE - PAROOL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaanse modehuis Prada heeft het afgelopen jaar minder omzet geboekt. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Prada kampte met moeilijke marktomstandigheden, met name in China.Het concern zag de opbrengsten in het eind januari afgesloten boekjaar dalen tot 3,55 miljard euro. Dat is 1 procent minder dan een jaar eerder. Volgens analisten reageerde het modehuis te laat op de veranderende marktomstandigheden, waardoor producten van Prada in verhouding te duur werden.

See on m.parool.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Lw2YRE

Politie Rome: Harde kern AS Roma naar Rotterdam - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De harde kern van AS Roma maakt zich volgens de Romeinse politie op om naar Rotterdam te reizen. De politie in Rome vreest voor wraakacties van Italiaanse supporters na het optreden van Nederlandse hooligans in Rome vorige week. Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA vanmiddag gemeld op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.Onder de meer dan 2400 Italiaanse voetbalfans die donderdag voor de wedstrijd Feyenoord-Roma naar Rotterdam willen komen, zijn ‘diverse radicale groepen’. Italiaanse agenten die de supporters in de gaten houden, zijn in hoogste staat van paraatheid gebracht.Een groot gedeelte komt via Schiphol naar Nederland. De verwachting is dat de supporters dan eerst Amsterdam intrekken en daarna per trein naar Rotterdam reizen.De politie is volop bezig met de voorbereidingen om te voorkomen dat er een clash ontstaat tussen de politie en supporters, zoals vorige week in Rome het geval was.

See on m.ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1BHBhpl

Siena - de palio stad in Toscane - Italie ABC

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Siena, de middeleeuwse stad met zijn wereldberoemde palio. Siena vind je in het hart van Toscane, een van de mooiste regio’s van Italie. Siena moet je zien!Bent u weleens in Siena geweest, de stad van de Palio? Wat zegt u? Niet? Dan kan ik u maar één ding aanraden. Ga nog dit jaar naar het prachtige, in Toscane gelegen, Siena. Al mist u de palio, dan nog zult u volop genieten van het middeleeuwse hart van deze stad.

See on italieabc.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Lw2Vpb

KNVB weigert benefietduel Italië. @romascusa #scusaroma

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De KNVB ziet niks in een benefietduel tussen het Nederlands elftal en het nationale team van Italië in De Kuip, om zo de schade die Feyenoord-fans in Rome aanrichtten te vergoeden.”Wij vinden het ook triest wat er allemaal in Rome is gebeurd”, zegt woordvoerder Bas Ticheler namens de KNVB tegenover de NOS, “Maar wij zijn hier totaal geen partij in.” Burgemeester Ignazio Marino van Rome stelde daags na de slooppartij een benefietduel voor om de veroorzaakte schade te bekostigen.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1zA0kEN

Dentro alla statua di Buddha c'è la mummia di un monaco

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Al corpo sono stati esportati tutti gli organi. La straordinaria scoperta in Olanda.Una statua antichissima, un Buddha di quasi mille anni, e al suo intervento i resti mummificati di un monaco. È questa la straordinaria scoperta che hanno fatto i ricercatori del Drents Museum, in Olanda, che si sono trovati di fronte la mummia di un uomo di religione che risale all’11esimo o 12esimo secolo.Secondo Erik Bruijn, esperto di buddismo che ha condotto lo studio, i resti appartengono a un maestro di nome Liuquan, della Scuola di meditazione cinese. I ricercatori erano consapevoli del fatto che la statua faceva da sarcofago a resti umani. Quello che non sapevano era che tutti gli organi del monaco erano stati asportati.La mummia è stata portato a Budapest dopo gli esami. Sarà esposta al Museo di storia naturale ungherese fino a maggio di quest’anno.

See on m.ilgiornale.it




via Tumblr http://bit.ly/1EIosbY

Sgarbi: danni alla Barcaccia? Sono pochi, pago io. Marino dice solo balle

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Il critico d’arte: «Irreparabili? Saranno al massimo 2mila euro, mi mandino il conto. Le 110 scheggiature di cui parlano non possono essere dell’altro giorno»«Lo faccio io, sono pronto a pagare, mi mandino il conto. Ho fatto subito un controllo a Piazza di Spagna sulla Barcaccia. E’ perfetta, ma quali danni irreparabili, al massimo saranno 2.000 euro di danni». Lo dice Vittorio Sgarbi a `La Zanzara´ su Radio 24. Sgarbi attacca il sindaco di Roma Ignazio Marino: «Tutte balle quelle che dice. Sono manie da stronzi, ladri e bugiardi. Le 110 scheggiature di cui parlano non possono essere dell’altro giorno, sono state evidenziate dalla pulitura, ma la statua ora è perfetta. Qualcuno ci vuole marciare».

See on roma.corriere.it




via Tumblr http://bit.ly/1a56g2J

Raccolta fondi per la Barcaccia, la promotrice: Grande imbarazzo, ma non siamo barbari.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



La testimonianza di Elisabeth Jane Bertrand: “Dopo il sacco di Roma è giusto contribuire all’iniziativa #ScusaRoma, ma l’Olanda per cultura non è seconda a nessuno”Passata la tempesta, c’è sempre qualcuno che è pronto a raccogliere i pezzi. Elisabeth Jane Bertrand è olandese di origine, ma vive in Italia per lavoro. Si occupa di turismo, delle relazioni tra il nostro Paese e l’Olanda. Passata l’onda lunga degli ultrà del Feyenoord che hanno messo a ferro e fuoco la Capitale, ci ha messo poco a decidere di rimboccarsi le maniche e dimostrare che il suo popolo non è fatto solo di barbari. Ha lavorato una vita su internet e le è venuto naturale dare il suo contributo avviando una raccolta fondi diffusa (nota anche come crowdfounding, ndr) per seppellire l’imbarazzo causato dai facinorosi durante la settimana.

See on iltempo.it




via Tumblr http://bit.ly/1Am34JR

Prosecutor calls for arrest of Costa Concordia captain

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Request comes after report that Francesco Schettino had considered appearance on reality TV show L’Isola dei Famosi.A prosecutor in Tuscany has called for the arrest of Francesco Schettino, captain of the Costa Concordia, following a report that the convicted skipper had been considering taking part in a celebrity reality TV programme in Honduras.The prosecutor on Saturday appealed against the decision to let Schettino live as a free man, while he fights his 16-year sentence for causing the cruise ship disaster.The request comes just two days after a Schettino aide was shown negotiating the captain’s possible appearance on L’Isola dei Famosi (Celebrity Island), a reality TV show akin to Britain’s I’m a Celebrity … Get Me Out of Here!

See on theguardian.com




via Tumblr http://bit.ly/1w0PdU4