dinsdag 23 juni 2015

Een nog langere pizza op Expo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Italiaanse pizzabakkers hebben voor de tweede keer deze maand het record ‘langste pizza ter wereld; verbeterd. Bakkers uit heel Italië bakten afgelopen zaterdag samen in Milaan op de Expo wereldtentoonstelling daar een pizza Margherita van 1,6 kilometer lengte. Dat was 300 meter langer dan de pizza die eerder  in het Zuid Italiaanse Rende werd gemaakt.


See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1N3dXE5

‘Mensen willen steeds meer eerlijke, goede producten met een verhaal’

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Mijn naam is Marike Anker, maar mijn Italiaanse naam is Marica. Die heb ik in 1987 gekregen . Zelf geef ik aan dat Marike steeds liever meer ‘Marica’ wordt. Ik ben 47 jaar oud en moeder van een zoon van bijna 21 en een dochter van 15 en Italië doorweeft tegenwoordig heel mijn leven, zowel zakelijk als privé.

 Mijn bedrijf heet MariCase,  Ik ben de distributeur voor Autore en Amedei voor Nederland. Dit is ambachtelijke chocolade uit Italië. Autore komt uit Zuid Italië (San Marco dei Cavoti (Benevento) en Amedei uit Pontedera gelegen in Toscane.

 Daarnaast ben ik gastvrouw op een aantal evenementen, o.a. bij het grootste Italië evenement van Europa, genaamd ‘Smaak en Stijl’ op Kasteel de Haar.


See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1N3dW2L

De beste Italiaanse olijfolie na rampjaar 2014 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De nieuwe gids van Gambero Rosso met de beste Italiaanse olijfolie vertelde het drama van de olijffruitvlieg, de mosca olivaria, die in 2014 zijn verwoestende werking deed in de Italiaanse olijfgaarden. Desastreus was de oogst, in 50 jaar niet zo slecht, sommige boeren besloten om helemaal niet te oogsten. Een forse financiële strop. De lijst van de culinaire uitgever was dan ook aanzienlijk stuk korter dan voorgaande jaren.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FxOlcL