woensdag 13 januari 2016

Video: traditioneel Italiaans ontbijten in Rome - Culy.nl


Dat Italiaans ontbijten anders is dan op z’n Hollands moge duidelijk zijn. In Nederland is het zoetst wat we bij het ontbijt naar binnen krijgen vaak een boterham met hageslag, maar in Italië gaan de zogenaamde cornetti letterlijk als zoete broodjes over de toonbank. 

In deze video van Gabriele Stabile zie je hoe het eraan toe gaat in een authentieke bar in hartje Rome. Cappuccino’s en espresso’s (mét een flinke schep suiker) worden binnen enkele minuten opgeslurpt en de cornetti (zoete croissants) zijn standaard ontbijtvoer.

Benieuwd naar meer Italiaanse gebruiken en gerechten? Kijk dan hier.


See on culy.nl

via Tumblr http://bit.ly/1N7kD1Z

L’automobile che va ad acqua. Con 5 litri fa 5.000 km. L’ingegnere è italiano (VIDEO)


Un’idea rivoluzionaria per l’intero mondo dell’automobile parte dalla nostra Italia ed è stata messa in pratica dall’ingegnere pugliese Lorenzo Enrico. Il suo scopo è quello di pensare ad un’automobile interamente alimentata ad acqua. Un sogno che appare irrealizzabile, ma per il quale il nostro inventore non si è mai arreso, anzi. Tutto inizia dalla conformazione dell’acqua stessa, costituita da un combustibile, l’ossigeno, e un comburente, l’idrogeno. Enrico cerca un metodo per estrarre l’idrogeno e utilizzarlo per una fonte di energia molto efficiente e in grado di consumare poco e di diffondere emissioni piuttosto limitate. L’uomo, nato in provincia di Lecce, decide di applicare la sua idea, denominata Hydromoving Technology, a bordo di una Nissan 370, denominata Z-Hydro proprio per le sue peculiarità. Tutto viene messo in atto con l’ausilio della semplice acqua piovana, il cui particolare riutilizzo implica un forte risparmio anche sulle bollette. Guarda il video: Si tratta di un sistema estremamente semplice, basato sulla creazione di celle di scissione elettrolitica. Errico può mettere in vendita tale centralina con un prezzo anche inferiore ai 10mila euro. “È una cosa fantastica. Ci ho lavorato 12 ore al giorno. Quello che sentite è solo vapore acqueo”. Questa è la gioia dell’ingegnere, […]


See on attivotv.it

via Tumblr http://bit.ly/1RlDIFu

Culy Homemade: supersnelle tosti caprese - Culy.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

We schamen ons bijna voor dit ‘recept’, want deze tosti caprese kan een kind nog maken. Tóch willen we ‘m graag delen, omdat het onze favoriete snelle lunch is. Besmeer 1 (mais)boterham met goede basilicumpesto.
See on culy.nl

via Tumblr http://bit.ly/1mXUtKC

Italian Food Trucks: Morena's


Wij hebben een authentieke Italiaanse foodtruck met een ambachtelijke steenoven achterop, waarmee wij langs diverse locaties trekken. 
Vanuit de foodtruck serveren wij op uw festival of evenement de lekkerste pizza’s, belegd met verse ingrediënten, rechtstreeks uit de oven.




See on italianfoodtrucks.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1mXKd4O

Italian Food Trucks: Campo's Foodtruck


Delicious Pasta’s, Made By Campo’s.


Fresh & Healthy Streetfood, Served at Location.


Elke eetgelegenheid moet een pleziermoment zijn. 
Vandaar dat wij er alles aan doen om u en uw gasten met een fijn/voldaan gevoel naar huis te kunnen laten gaan. 


See on italianfoodtrucks.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PaWqsY

Italiaans Streetfood: de Supplì - Italië met Dolcevia.com


De 5 beste Suppli streetfood restaurants in Rome.


Ongetwijfeld heb je die ronde gepaneerde balletjes weleens zien liggen bij een pizzeria in Italië. Soms hebben ze een wat langwerpige vorm en dan lijken ze op onze kroketten. We hebben het over de Supplì. De laatste jaren heeft Streetfood, equivalent van de snelle hap uit de frituur, in Italië een stormachtige opmars meegemaakt. Ook de voorgesneden stukken pizza (pizzeria a taglio) horen hierbij, die natuurlijk al van oudsher op elke straathoek te krijgen waren, en de tegenwoordig populaire sandwiches die vaak helemaal niets met het mediterrane dieet te maken hebben. Om maar niet te spreken over de als paddenstoelen uit grond komende Hollandse friteszaken. Overigens worden die Supplì op andere plaatsen ook wel Arancini genoemd.


See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1Q4GjlN

De leukste markt van Venetië: Pescheria – Mercato di Rialto | Ciao tutti, Ontdek Italië


Venetië en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een bezoek aan de belangrijkste vismarkt van de stad, de Pescheria, is dan ook een echte aanrader. Je vindt deze vismarkt aan de voet van de Rialtobrug. Natuurlijk trekt de brug zelf veel toeristen en moet je je echt een weg naar de markt ellebogen. Als je echter eenmaal tussen de viskramen dwaalt, tref je er – zeker ’s ochtends vroeg – vooral veel Venetianen en restauranteigenaren die komen inslaan. Ze maken hun keuze uit de verschillende soorten vissen en schelpdieren, die prachtig liggen opgestapeld.


See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UOiH4l