woensdag 1 juli 2015

Verse Basilicum @giardinocarpino @gustodilella #basilicum #basil...Verse Basilicum @giardinocarpino @gustodilella #basilicum #basil #basilicovia Tumblr http://bit.ly/1LDEObw

10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Eerder besteedden we daarom op DitIsItalie.nl al aandacht aan lekkere Italiaanse zomerdrankjes. Maar soms wil je liever iets zonder alcohol. Een top 10!Italië staat natuurlijk bekend om de vele wijnen en likeuren die het land rijk is. Eerder besteedden we daarom op DitIsItalie.nl al aandacht aan lekkere Italiaanse zomerdrankjes. Maar soms wil je liever iets zonder alcohol. Gelukkig zijn er ook veel alcoholvrije drankjes die de moeite waard zijn om te proberen wanneer je dit jaar naar Italië gaat (trouwens, een aantal van deze drankjes kun je ook wel in Nederland krijgen, zodat je ook vanuit je achtertuin van een alcoholvrij ‘dolce vita’ kunt genieten). Hieronder een tiental alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes die je deze zomer gegarandeerd koel zullen houden!
See on ditisitalie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HuNKOD

Italian Fast Catering. Mobiele food concepten en originele catering service met een divers aanbod.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Mobiele food concepten
Zoekt u een originele cateringservice met een divers aanbod? Het concept van Italian Fast Catering is gemakkelijk en zeer gevarieerd. Met onze mobiele keukens bereiden wij ter plekke de lekkerste gerechten, hapjes en cocktails. Italian Fast Catering maakt zo elk feest tot een groot succes.


Altijd vers
Italian Fast Catering gebruikt alleen de beste producten, zodat u verzekerd bent van lekkere, dagverse gerechten, hapjes en snacks met een pure smaak. Ter plekke bereiden onze koks alle maaltijden vol passie in rollende keukens. ‘Snel, vers en lekker’, is niet voor niets ons motto.


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1dwcwlj

Ook in de stad is de natuur nog wel te vinden. @giardinocarpino...Ook in de stad is de natuur nog wel te vinden. @giardinocarpino #natuur #giardino #carpino #orto #biologico #biologische #moestuin (bij Erasmusweg Den Haag)via Tumblr http://bit.ly/1NusgSY

Frankrijk en Italië kibbelen weer om Mont Blanc

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De discussie rondom het Franse alleenrecht van de Mont Blanc is weer opgelaaid door de Italiaanse premier Matteo Renzi.Tijdens de opening van een kabelbaan naar de top van de Punta Helbronner refereerde Renzi dinsdag weer eens aan de omstreden nationaliteit van de Mont Blanc.Zijn opmerking werd ondersteund door Italiaanse berggidsen die volhouden dat zij hebben gezien hoe Franse bulldozers vorige week stiekem een grenssteen 150 meter in Italiaans grondgebied duwden.De Italianen betwisten het Franse alleenrecht en willen dat de berg als Monte Bianco door het leven gaat.
See on nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/1LC2JrO

Mahindra koopt Pininfarina uiteindelijk toch niet

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Mahindra had serieuze interesse in designstudio Pininfarina, maar uiteindelijk is de toenaderingspoging op niets uitgelopen.Dat meldt persbureau Reuters op basis van berichtgeving in de krant Il Messaggero.Mahindra zou daadwerkelijk een bod hebben gedaan op het in financieel zwaar weer verkerende Pininfarina, maar drie van de vier Italiaanse banken die geld van de designstudio tegoed hebben, hebben het bod van het Indiase concern afgewezen.
See on autoweek.nlvia Tumblr http://bit.ly/1LC2GMB

Salone del Mobile 2015

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In een lege zaal van een statig stadspaleis in Milaan staat een witte sokkel met daarop een stapel pamfletten. Met grote rode letters staat op elk vel Beyond the new geschreven, waarbij ‘new’ is doorgekrast. Het lijkt een conceptueel kunstwerk maar is in feite niets meer dan een oproep tot bezinning van ontwerpster Hella Jongerius op de Salone del Mobile in Milaan. In het hol van de leeuw dus eigenlijk, want op deze designbeurs presenteren elk jaar in april honderden merken duizenden nieuwe meubels aan honderdduizenden bezoekers. En daar moet een einde aan komen – tenminste, dat vindt Jongerius.
See on architectuur.nlvia Tumblr http://bit.ly/1LC2Jbt

Ook Dit Is Rome – Rome, Italië | Columbus Travel

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Rome is een fantastische stad. Er zijn uiteraard de klassieke bezienswaardigheden, maar ook leuke straatjes en plaatsen om een ander kiekje van Rome te nemen.
See on columbusmagazine.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GY9BfS

Zware straf dreigt voor Catania na bekentenis Pulvirenti

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Catania-eigenaar Antonio Pulvirenti heeft maandag bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diverse pogingen tot omkoping.
See on vi.nlvia Tumblr http://bit.ly/1CIeB4k

Italië bergt lichamen 800 bootvluchtelingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Met drie marineschepen en duikboten worden de slachtoffers geborgen die in april verdronken.De Italiaanse marine is begonnen met het bergen van de lichamen van bijna achthonderd bootvluchtelingen. Die verdronken eind april toen hun vissersboot zonk op de Middellandse Zee.Met drie marineschepen en meerdere op afstand bestuurbare duikboten zijn de eerste lichamen uit het scheepswrak gehaald. Het schip ligt op zo'n 370 meter diepte.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1CIeANI