woensdag 4 juni 2014

10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEerder besteedden we daarom op DitIsItalie.nl al aandacht aan lekkere Italiaanse zomerdrankjes. Maar soms wil je liever iets zonder alcohol. Een top 10!Italië staat natuurlijk bekend om de vele wijnen en likeuren die het land rijk is. Eerder besteedden we daarom op DitIsItalie.nl al aandacht aan lekkere Italiaanse zomerdrankjes. Maar soms wil je liever iets zonder alcohol. Gelukkig zijn er ook veel alcoholvrije drankjes die de moeite waard zijn om te proberen wanneer je dit jaar naar Italië gaat (trouwens, een aantal van deze drankjes kun je ook wel in Nederland krijgen, zodat je ook vanuit je achtertuin van een alcoholvrij ‘dolce vita’ kunt genieten). Hieronder een tiental alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes die je deze zomer gegarandeerd koel zullen houden!

See on ditisitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1maYSRX

Italian Entertainment And...


Italian Entertainment And More

italianentertainment.blogspot.nl


The Making of… Ave Maria - Davide La Cara - de zomerhit van 2014


Op zondag 1 juni verschijnt ‘AVE MARIA’, de nieuwe single van de Italo-Nederlander DAVIDE LA CARA.


AVE MARIA, dé zomerhit van 2014, is …De weblog van Italian Entertainment heeft inmiddels een maandelijks bereik van 18.000 lezers. UW gastartikel in ons complete netwerk zal dus onder ogen komen van meer dan 1.000 Italie liefhebbers PER DAG! Mail naar info@italielinks.nl voor de mogelijkheden.
via Tumblr http://bit.ly/1oblaHS

Rome marks 70 years since Nazi liberation - The Local

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRome this week is celebrating the 70th anniversary since the city was liberated from the Nazis, on June 4th 1944, a moment described by Mayor Ignazio Marino as one of “uncontrollable joy” in the Italian capital.

See on m.thelocal.it
via Tumblr http://bit.ly/1kMksLe

Beste pizza's van Brabant komen uit Someren

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIn het weekend van 23 tot en met 25 mei is tijdens het jaarlijkse Italië evenement bij kasteel De Haar in Haarzuilens het eerste Nederlandse kampioenschap pizza bakken gehouden.Zoals een echte Italiaanse pizza bereid dient te worden, mocht er alleen gebakken worden in een houtgestookte oven. De opdracht was de klassieker aller pizza’s te maken, de pizza Margherita, waarbij gekeken werd naar de juiste verhouding en kwaliteit van bodem, saus en kaas alsmede techniek en bereidingswijze.Na een eerste wedstrijddag op vrijdag 30 mei, was het op zaterdag 31 mei de beurt aan Laurens van Eijk uit Someren om zich te meten met de top van pizza bakkend Nederland.In een spannende halve finale van hoog niveau met een overwegend uit Italianen bestaand deelnemersveld, wist hij zich net niet te plaatsen voor de finale van zondag 1 juni. De finale, wat een geheel Italiaans onderonsje werd, werd uiteindelijk gewonnen door Ciro Cuciniello uit Amsterdam, die zich mocht bekronen tot beste pizzaiolo van Nederland 2014.Een ervaring rijker en met een resultaat om trots op te mogen zijn, hoopt Van Eijk volgend jaar een nieuwe gooi te doen naar een finaleplaats.

See on siris.nl
via Tumblr http://bit.ly/S8ymAA

Werkloosheidsalarm in Italië: bijna helft jongeren zit thuis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse bureau voor de statistiek (ISTAT) heeft de alarmbel geluid over het werkloosheidspercentage in het land. Met meer dan 3,5 miljoen Italianen zonder werk bereikt het werkloosheidspercentage het diepste punt sinds ISTAT in 1977 met de metingen begon.

See on elsevier.nl
via Tumblr http://bit.ly/1iTDqjr

Michelangelo’s meesterwerk in snoepjes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaUniek! Ter gelegenheid van de 450ste sterfdag van Michelangelo, op 18 februari van dit jaar, maakte de Britse Michelle Wibowo de beroemde schildering van Michelangelo’s God die Adam schept na van snoepjes. In plaats van pleisterwerk te beschilderen, decoreerde ze glazuur met cake sprinkles. Dat ziet er als volgt uit:

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/S6PGpE

Mooie plekjes in Italië | Lago Misurina - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyMooie plekjes in Italië | Lago MisurinaDolcevia.comDe bijzondere klimatologische kenmerken van het gebied rond het meer makt het een ideale vakantiebestemmingen voor mensen die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/S6GjGz

Italiaanse waaghals doet stunts met wegfiets

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVittorio Brumotti is niet alleen Armani-model, maar ook een begenadigd fietser. Met een filmpje brengt hij hulde aan Martyn Ashton. Ashton is een pionier van stuntfilmpjes met de wegfiets, maar hij raakte verlamd bij een demonstratie. Brumotti zelf is ook geen kleine garnaal. Hij staat met tien records in het Guinness Book of Records, onder meer door het hoogste gebouw ter wereld met de fiets te beklimmen.

See on sporza.be
via Tumblr http://bit.ly/S6Gjq4

Fiat-baas bevestigt dood Lancia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEigenlijk was het voor iedereen al lang duidelijk, maar de kogel is nu dan daadwerkelijk door de kerk gejaagd: Lancia gaat alleen nog binnen Italië verder. Sergio Marchionne, topman van Chrysler Fiat Automobiles, heeft het verlossende woord gesproken.Dit weekend vond in Italië het Festival dell’Economia di Torino plaats, waar Sergio Marchionne - de welbekende topman van Chrysler Fiat Automobiles - onder andere heeft gesproken met Roberto Napoletano, hoofd van het financiële dagblad Sole 24 Ore. Marchionne bevestigt wat iedereen eigenlijk al wist: Lancia zal alleen nog binnen Italië een rol krijgen.

See on autoweek.nl
via Tumblr http://bit.ly/1nNevWv

Italiaans steenfruitseizoen begonnen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDit is het laatste interview met CEO van AOP Serena Gennaro Galdiero wat onze collega’s van Freshplaza Italie hadden voordat hij werd doodgeschoten, vorige week vrijdag. Pasquale Savanelli, die samen met Galdiero op de foto poseert, wordt verdacht van de moord. Het steenfruitseizoen van AOP Serena start deze week met perziken en nectarines. Door de koele en natte lente konden de telers niet eerder beginnen met oogsten, waar de telers wel op hoopten. Door het warme weer van de afgelopen dagen kon de oogst eind mei beginnen.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1nNevGe

Vandaag met de Vespa op pad?

Vandaag met de Vespa op pad?
via Tumblr http://bit.ly/1tGves5