zaterdag 30 augustus 2014

Sofia Loren viert haar 80e verjaardag met een nieuw boek - L’Officiel NL | L’Officiel NL

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreSophia Loren viert feest! Op 20 september wordt de actrice 80 jaar en dat laat ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Met haar autobiografie ‘Ieri, oggi, domani’ (gisteren, vandaag, morgen) doet Sofia de lezer haar boekje open over haar leven. Tachtig jaren van glamour, gezien door de ogen van een diva, een vakvrouw en een personaliteit die niet wil stoppen bij een bepaalde leeftijd. De New Yorkse uitgever Rizzolli gaat het boek uitgeven en deze dagen als eerste verkopen tijdens de Londen Book Fair.De Italiaanse actrice Sophia Loren wordt midden november in de bloemen gezet door het American Film Institute (AFI). De organisatie van de Amerikaanse filmindustrie zal onder meer een gerestaureerde versie van de film “Matrimonio all’italiana” vertonen. “Matrimonio all’italiana” betekende vijftig jaar geleden de grote doorbraak van Sophia Loren. De 79-jarige actrice kreeg een Oscar voor haar vertolking in de film. Ze was toen de eerste actrice die de Amerikaanse filmprijs won met een niet-Engelstalige rol.“Sophia Loren is een zeldzaam voorbeeld van het feit dat echt talent tijdloos is”, meldt AFI-president Bob Gazzale in een mededeling.Het eerbetoon aan de actrice, die ook te zien was in onder meer “Houseboat”, “It started in Naples” en “Il viaggio”, vindt plaats tijdens het jaarlijkse AFI Fest in Hollywood. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober.

See on lofficiel.nl
via Tumblr http://bit.ly/1naEguM

Europa schiet Italië te hulp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNa alweer een dodelijke week in de Middellandse Zee viel in Brussel deze week het besluit om Italië te helpen bij de onderschepping van de eindeloze stroom bootvluchtelingen die Europa probeert te bereiken. Vanaf november zal de Europese grenswacht Frontex de Italianen bijstaan bij het bewaken van de zeegrenzen.

See on trouw.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CdNL65

Italië duikt weer in recessie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalië is opnieuw in recessie gedoken. De economie kromp in het tweede kwartaal, het derde kwartaal op rij.Het land, de derde economie van Europa, kampt met dalende consumentenprijzen. Met de afnemende groei dreigt daarmee deflatie. De markt verwacht dat de situatie in Italië munitie voor ECB-president Draghi wordt om snel met extra maatregelen te komen om de economie aan te jagen.Terugblikkend betekent het dat Italiëvoor het eerst sinds 1959 deflatie kent. Volgens vakbonden betekent het concreet dat elke dag duizend Italianen hun baan verliezen.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1naEfXx

Proef authentiek Italië bij Raimondo's Pizza e Pasta Tradizionale - Dichtbij.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenProef authentiek Italië bij Raimondo’s Pizza e Pasta TradizionaleDichtbij.nlHOORN - Bij Raimondo’s Pizza e Pasta Tradizionale in Hoorn vind je een smaakvolle mix van traditionele en moderne gerechten uit de lekkere Italiaanse keuken.

See on dichtbij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CdNIXM

Nieuws / Ferrari wil Haas al satellietteam

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Formule 1-team Ferrari wil van het nieuwe Formule 1-team van Gene Haas een satellietteam maken. De nieuwe renstal debuteert in 2016 op de grid en moet volgens La Gazetta dello Sport wel een zelfstandig team vormen, maar qua vorm wel lijken op Red Bulls B-team Toro Rosso.

See on sport.fok.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CdNIHi