zaterdag 14 februari 2015

Imperium van oud-premier Berlusconi voelt crisis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet imperium van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft het zwaar door de economische crisis. Vrijdag werd bekend dat het investeringsfonds van de familie een belang van krap 8 procent in mediaconcern Mediaset heeft verkocht, om de eigen financiële reserves aan te vullen.Houdstermaatschappij Fininvest verkocht 7,8 procent van haar belang in Mediaset waarmee de kas van het investeringsfonds van Berlusconi met 377 miljoen euro werd gespekt. Volgens Fininvest wordt het geld gebruikt voor investeringen voor een meer divers portfolio.De investeringen van de familie Berlusconi hebben flink te lijden door de kwakkelende Italiaanse economie. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend, maar de voortekenen zijn niet rooskleurig gelet op het verlies van 46,8 miljoen euro van Mediaset in de eerste negen maanden van het jaar.Ook uitgever Mondadori, dat eveneens bij Fininvest hoort, boekte over de eerste negen maanden een miljoenenverlies.In 2013 eindigde Fininvest in totaal circa 430 miljoen euro in het rood.

See on nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1KWe6XZ

Kustwacht Italië redt 700 migranten - Metronieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVrijdag werden maar liefst 700 migranten door de Italiaanse kustwacht gered van boten op de Middellandse Zee. Zeker drie van de boten waren in problemen gekomen voor de kust van Libië.

See on metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1KWe5De

Hondentrimster uit Tinte wint prijzen in Italië - dé Weekkrant

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTINTE - Lienke Luthart, van Trimsalon de Boomgaard in Tinte, wilde voor de ervaring meedoen met een buitenlandse trimwedstrijd en dat was een goede keuze. Ze verliet Italië met verschillende prijzen.

See on deweekkrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1KWe5mJ

Het fiasco Fyra

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet fiasco Fyra is een van Nederlands grootste spoordrama’s. Een hoofdpijndossier van twintig jaar. De aanleg van de infrastructuur van de Hogesnelheidslijn-Zuid in de jaren negentig alleen al veroorzaakte een crisissfeer in politiek Den Haag. Omdat de lijn het Groene Hart doorsneed, moest daar een dure tunnel komen om de aantasting van het ongerepte weidelandschap te voorkomen.De HSL-Zuid kostte uiteindelijk geen 3,4 maar zeker 7,3 miljard euro. De daarop volgende aanbesteding van het nationale en internationale treinvervoer op die HSL leidde tot een ongekend verbeten strijd tussen Staat en spoorbedrijf.De privatisering van het treinvervoer op Nederlands eerste hogesnelheidslijn was een hoogst curieus experiment. ‘Een dwaze exercitie’ noemde een van de hoofdrolspelers het idee tot aanbesteding bij aanvang in 1998. Nederland was het enige land in Europa dat zo’n belangrijke nieuwe spoorlijn ‘in de markt’ zou zetten. En dat terwijl er nog helemaal geen spoormarkt was.

See on deontsporing.nl
via Tumblr http://bit.ly/19h2MK6

Italiaanse familie Marzotto koopt aandelen Hugo Boss

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe holdings Zignago en PFC, die behoren tot de Italiaanse familie Marzotto, actief in de textielsector, hebben 5 miljoen aandelen van de Hugo Boss Group gekocht. Dat is 7 procent van de aandelen van het modeconcern.De bank Mediobanca heeft het nieuws vandaag bekend gemaakt aan persbureau AFP. De bank adviseerde bij de transactie.Onlangs bleek dat Hugo Boss teleurstellende financiële resultaten had geboekt in 2014. Het bedrijf boekte een bescheiden brutowinststijging van 1 procent naar 437 miljoen euro. Analisten hadden een brutowinst van 470 miljoen euro hadden verwacht. Ook de omzet was lager dan verwacht: 2,57 miljard euro in plaats van 2,59 miljard euro.

See on fashionunited.nl
via Tumblr http://bit.ly/174uhFn

Apeldoorn: 9,5 ton in organiseren Giro d'Italia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAPELDOORN - Apeldoorn moet 350.000 euro betalen als het met de provincie Gelderland, Arnhem en Nijmegen in 2016 de start van de Giro d’Italia verzorgt. Daarnaast zal de gemeente nog eens zo’n 600.000 euro aan arbeidskosten maken.Gelderland is de belangrijkste kandidaat om volgend jaar mei decor te zijn bij het begin van de grote wielerronde. De provincie heeft Apeldoorn gevraagd daarin een belangrijke rol te spelen.

See on destentor.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zTyjvH