maandag 8 juni 2015

Italiaanse regio's kibbelen over opvang vluchtelingen - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De verschillende regio’s in Italië kibbelen over de opvang van bootvluchtelingen. Vooral de rijkere, noordelijke regio’s weigeren nog vluchtelingen op te vangen.De president van Lombardije, Roberto Maroni van de xenofobe partij ‘Lega Nord’, dreigt de geldkraan dicht te draaien voor gemeenten die nog vluchtelingen opnemen. De regio’s Ligurië en Venetië hebben zich bij de weigering aangesloten.
See on m.hln.bevia Tumblr http://bit.ly/1Gmdz2U

De lijkwade van Turijn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Mocht je de “lijkwade van Turijn” willen zien dan is het nu je kans. Tot en met 21 juni heb je de mogelijkheid om de lijkwade te bezichtigen in de Duomo van Turijn. De laatste keer dat dit kon was in 2010. Henriëtte vertelt ons meer over de lijkwade en over Turijn, de stad die zij afgelopen week bezocht. En nu ik dit bericht in Piëmonte klaar zet voor publicatie op deze blog, kan ik alleen maar beamen dat deze streek een bezoek waard is!
See on italieuitgelicht.nlvia Tumblr http://bit.ly/1KjK0R8

Ook Luyendijk en Lammers naar Italia a Zandvoort

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Naast Max en Jos Verstappen verzorgen ook Arie Luyendijk en Jan Lammers op zondag 28 juni een demo tijdens Italia a Zandvoort. De Nederlandse racehelden komen in actie met een Coloni Formule 1-auto.
See on m.gpupdate.netvia Tumblr http://bit.ly/1B08OLX

Italiaans Le Marche II: 4 betoverende stadjes - Wat zij zegt

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Na anderhalve dag in Le Marche, is ons programma nog lang niet leeg. Vandaag neem ik je mee naar Sant’Angelo in Vado, Mercatello sul Metauro, Urbino en Furlo. Op ontdekkingstocht in 4 betoverende stadjes in Italiaans Le Marche, deel II.
See on watzijzegt.comvia Tumblr http://bit.ly/1B08MDJ