dinsdag 25 juni 2013

Stevige uitspraak in zaak-Ruby zorgt niet voor politieke einde Berlusconi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe stevige gerechtelijke veroordeling maandag van Silvio Berlusconi zal de oud-premier niet uit zijn balans brengen. De Italiaanse ex-premier heeft al zo’n dertig rechtszaken aan zijn broek gehad en is nog nooit definitief veroordeeld.


Wie niet beter weet, zou denken dat er maandag een einde is gekomen aan de politieke carrière van Silvio Berlusconi. Na bijna acht uur van overleg veroordeelden de rechters van het gerechtshof in Milaan de Italiaanse ex-premier tot zeven jaar gevangenisstraf wegens machtmisbruik en bevordering van prostitutie van minderjarigen. Berlusconi mag nooit meer een openbaar ambt uitoefenen.


De rechters achtten bewezen dat Berlusconi betaalde seks met de toen minderjarige ”Ruby” heeft gehad, ook al ontkennen ze beiden. Ook achtte de rechtbank bewezen dat Berlusconi in 2010 misbruik maakte van zijn functie als premier. Hij zette toen de politie in Milaan onder druk om Ruby vrij te laten. Zij was opgepakt op verdenking van diefstal.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53848663672

Brand op cruiseschip Italië met 2200 opvarenden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen cruiseschip met ruim 2200 personen aan boord is dinsdagochtend getroffen door brand voor de Italiaanse kust bij Venetië. Het schip kan niet verder varen. Dat meldden Italiaanse media.
In de machinekamer van het cruiseschip Zenith brak vroeg in de ochtend brand uit. Deze werd snel geblust. Geen van de 1670 passagiers en 600 bemanningsleden raakten bij de brand gewond.


De Zenith zal daarom naar de haven van Venetië worden gesleept. Het schip van de Spaanse rederij Pullmantur ligt nu nog op 32 kilometer afstand van de stad Chioggia, ten zuiden van Venetië. De cruise begon in Ravenna.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53848213887

Verdicchio, een ideale Italiaanse zomerwijn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Verdicchio is een autochtoon ras dat alleen in een klein deel van de Italiaanse regio ‘Le Marche’ wordt verbouwd. Door de eeuwen heen is er meer malen geprobeerd deze druivensoort ook elders te verbouwen, maak het kwetsbare ras bleek erg honkvast. Rond de stad Jesi en Matellica zijn twee kleine gebieden waar de omstandigheden perfect zijn qua grondsoort, helling en klimaat. De continue frisse wind zorgt hier dat de druiven vrijwel altijd droog blijven, waardoor schimmels minder kans hebben de volle trossen aan te tasten. Deze kwetsbaarheid van de Verdicchio, maakt het meteen een bijzondere wijn die maar in kleine hoeveelheden verbouwd wordt.
See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53843930597

Italiaans koken op de camping | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenBijna is het zover, zomervakantie! Aanstaande vrijdag sluiten de eerste scholen hun deuren en vinden Nederlandse en Vlaamse gezinnen hun weg naar talloze campings, aan het Gardameer, in de heuvels van Toscane of aan een van de vele stranden die Italië rijk is.
Het Italiaanse dolce vita wacht. Nog even en dan is het weer heerlijk genieten van ’s ochtends heerlijk wakker worden met een cappuccino, blote voeten in het gras, zwaluwen die over het zwembad scheren, uitgebreid lunchen, slenteren door Italiaanse dorpjes met hun karakteristieke steegjes, een barretje en een alimentari en ’s avonds gezellig samen eten – maar dan wel op zijn Italiaans!
Deze cotolette di agnello (lamskoteletten) lenen zich prima om op de camping bereid te worden – al is het ook voor iedereen die gewoon thuis eet een ideaal gerecht om de vakantievoorpret en een bordje Italië op tafel te toveren!
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53843828440

Goed voorbereid met de auto naar Italië - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOp vakantie naar Italië gaat vaak via een autorit langs de Autoroute du Soleil, via Oostenrijk of via de Gotthardtunnel. In alle gevallen moet je een flinke rit maken die in de drukke zomerperiode gepaard gaat met veel files. Dit betekent veel stilstaan en optrekken en combinatie met de warmte is dit voor veel auto’s een behoorlijke uitdaging. Het is dan ook niet voor niets dat je tijdens tripjes naar het zuiden veel auto’s langs de weg ziet staan met pech. In dat soort gevallen biedt de ANWB of de plaatselijke Wegenwacht uitkomst

.See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53843042873

Gardameer: ANWB Wegenwacht bij het Gardameer

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyBij problemen met de auto of camper onderweg bij het Gardameer of op de camping kun je ook dit jaar weer rekenen op de Wegenwacht van de ANWB. Vanaf begin juli tot eind augustus worden 17 wegenwachten gestationeerd in populaire vakantiegebieden in met name Frankrijk en Italië. Vier wegenwachten vertrekken deze zomer naar Italië. Drie van hen werken rond het Gardameer en één in Toscane.


Frankrijk is al jaren de nummer één zomervakantiebestemming voor Nederlanders en een belangrijk doorreisland voor diverse bestemmingen in het zuiden van Europa. Frankrijk kent in tegenstelling tot veel Europese landen geen landelijke wegenwachtorganisatie. Daarom organiseert de ANWB Alarmcentrale de hulp zelf. De wegenwachten voor Italië en Frankrijk worden aangestuurd door de steunpunten van de ANWB Alarmcentrale in Lyon en München.
See on gardameer-vakantie.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53837948197

Custom Ducati 1098 “Malizia” by Shed X

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWell this was a pretty straight forward build…for someone who knows what he’s doing. And the Shed X guys from Sydney seem to know just that. Take one perfectly normal Ducati 1098S and make it more beautiful and more fun.See on bikerscafeblog.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53837205635

Pasta Fresca Kookworkshops via www.italianentertainment.nl te...

Pasta Fresca Kookworkshops via www.italianentertainment.nl te boeken. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53834471605

Kiwi Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian...

Kiwi Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53834328680

Italiaanse politie doet massale inval bij voetbalclubs

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie is vandaag binnengevallen bij 41 voetbalclubs waaronder 18 uit de Serie A. Er zijn huiszoekingen gedaan en er is adminstratie in beslag genomen, op verdenking van belastingontduiking en het witwassen van geld bij het kopen en verkopen van spelers, aldus een woordvoerder van de politie tegen het persbureau Reuters.


Volgens bronnen bij de politie gaat het bij de clubs uit de Serie A onder meer om landskampioen Juventus, AC Milan en Lazio. Daarnaast gaat het om 11 clubs uit de Serie B, het tweede niveau, en 12 in lagere divisies.Een rechtbank in Napels heeft opdracht gegeven voor de huiszoekingen. Het doel was om documenten te vergaren van contracten tussen de clubs, de spelers en hun zaakwaarnemers. Er wordt al ruim een jaar onderzoek gedaan naar de gang van zaken rond transfers in Italië.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53833598684

Ligurie / Liguria / Ligurien : Top 15 badplaatsen Italiaanse bloemenrivièra, Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyTop 15 badplaatsen Italiaanse bloemenrivièra, Italië
See on ligurie.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53833317559

Globo keramiek, Italiaans design met een brede toepasbaarheid

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGlobo Keramiek, het zal voor velen geen onbekende naam zijn. Het wereldwijde succes van deze Italiaanse marktleider op het gebied van kwalitatief hoogstaand design sanitair is niet onopgemerkt gebleven. Vanaf heden zal Globo Keramiek echter nog overtuigender zijn stempel gaan drukken op de Nederlandse sanitair branche. JMtrading heeft namelijk het agentschap van Globo Keramiek in Nederland verworven.


JMtrading is een ervaren en vakkundige handelsagent in hoogwaardige sanitair producten. Met gevoel voor sanitair en oog voor kwaliteit en design weten ze de beste merken uit de internationale sanitair wereld in Nederland onder de aandacht te brengen. De nadruk ligt op gerenommeerde sanitair merken die op ingenieuze wijze de functionaliteit van hun sanitair producten in harmonie weten te brengen met vernieuwende designs.
See on architectenweb.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53826275761

Italiaanse oud-premier Colombo (93) overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOud-premier Emilio Colombo (93) van Italië is maandagavond in Rome overleden. Dat meldde het persbureau ANSA. De senator-voor-het-leven was het laatste nog levende lid van de Assemblea Costituente della Repubblica Italiana, de Grondwetgevende Vergadering die na de afschaffing van de monarchie in 1946 de grondwet van de Italiaanse Republiek schreef.


De parlementariër heeft 67 jaar een vooraanstaande rol gespeeld in de Italiaanse politiek. Hij werd het oudste lid van de Italiaanse Senaat toen in december 2012 collega-senator, oud-verzetsstrijdster en Nobelprijswinnares Rita Levi Montalcini op 103-jarige leeftijd overleed.


De Italiaanse democratie wordt soms gekscherend een ‘gerontocratie’ (heerschappij van de ouderen) genoemd. President Giorgio Napolitano, het oudste staatshoofd van Europa, hoopt zaterdag 88 te worden.


De christendemocraat Colombo was van 1970 tot 1972 premier. Van 1977 tot 1979 was hij voorzitter van het Europees Parlement.
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53825985659

Volgens de Italiaanse Fyrafabrikant AnsaldoBreda was de NS 'incompetent'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVolgens Fyrafabrikant AnsaldoBreda heeft de NS bij het plannen van de hogesnelheidstrein lange tijd verlaten op de Ierse financieringsmaatschappij die de Fyra heeft aangekocht. Daardoor waren we lange tijd in gesprek met „incompetente mensen”, zegt Maurizio Manfellotto, topman van AnsaldoBreda, in een interview met NRC Handelsblad.


De NS zou lange tijd niet goed hebben begrepen wat er komt kijken bij een hogesnelheidstrein. „En ik wil niet negatief beoordeeld worden door een klant die zo incompetent is.”


Manfellotto eist inzage in de rapporten waarin allerlei gebreken aan de Fyra worden vastgesteld, terwijl de treinen al waren gecertificeerd. Manfellotto zegt dat AnsaldoBreda nog steeds geen formele opzegging van het contract met de NS heeft ontvangen.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53821821201

Little Wild Plum Jam from Le Marche, perfect with the best cheeses

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThick and smooth jam with an intense aroma of wild plums, with a prevalence of tannic notes. The taste turns sour and strong, but reveals to the palate a pleasantly sweet aftertaste. Excellent in combination with pecorino sardo, crushed ice drink and hard cheeses. During dessert, perfectly mixed with the dough for pies and donuts.
See on agricolasigi.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53820103906

Premiata Patent Sandal

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGrey patent leather sandals from Premiata featuring an open toe, a zip on the back, stitch detailing, a brown branded insole and a thin heel.
See on farfetch.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53819926008

'Italië heeft binnen half jaar hulp nodig' - Europees Infuus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalië zou wel eens binnen een half jaar aan het Europees infuus moeten. Nu het land dieper in de economische crisis glijdt en steeds meer grote bedrijven in de problemen komen, kan het land niet langer op eigen benen staan. Daarvoor waarschuwde de grote bank Mediobanca.


Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Volgens Mediobanca worden de leenkosten van het land steeds hoger nu de renten op de obligatiemarkt oplopen. In een vertrouwelijk rapport voor klanten zegt analist Antonio Guglielmi dat de macro-economische situatie het afgelopen kwartaal eerder is verslechterd dan verbeterd. Ongeveer 160 grote bedrijven zouden volgens hem gebruik maken van speciale crisismaatregelen.


Het rapport beschrijft dat het onvermijdelijk is dat Italië binnen zes maanden voor hulp moet aankloppen bij de Europese unie, tenzij het land goedkoper kan lenen en economisch herstelt.


De Italiaanse staatsschuld bedraagt €2,1 biljoen, het is na de VS en Japan het land met de hoogste schuld. Zodra er op de obligatiemarkten serieuze onrust uitbreekt, dreigt het land kopje onder te gaan. Sinds Fed-president Bernanke eind mei aankondigde na te denken over het afbouwen van de monetaire verruiming is de rente op Italiaanse tienjarige staatsobligaties met 100 basispunten gestegen naar 4,8%.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53819807049