dinsdag 25 juni 2013

'Italië heeft binnen half jaar hulp nodig' - Europees Infuus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië zou wel eens binnen een half jaar aan het Europees infuus moeten. Nu het land dieper in de economische crisis glijdt en steeds meer grote bedrijven in de problemen komen, kan het land niet langer op eigen benen staan. Daarvoor waarschuwde de grote bank Mediobanca.


Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Volgens Mediobanca worden de leenkosten van het land steeds hoger nu de renten op de obligatiemarkt oplopen. In een vertrouwelijk rapport voor klanten zegt analist Antonio Guglielmi dat de macro-economische situatie het afgelopen kwartaal eerder is verslechterd dan verbeterd. Ongeveer 160 grote bedrijven zouden volgens hem gebruik maken van speciale crisismaatregelen.


Het rapport beschrijft dat het onvermijdelijk is dat Italië binnen zes maanden voor hulp moet aankloppen bij de Europese unie, tenzij het land goedkoper kan lenen en economisch herstelt.


De Italiaanse staatsschuld bedraagt €2,1 biljoen, het is na de VS en Japan het land met de hoogste schuld. Zodra er op de obligatiemarkten serieuze onrust uitbreekt, dreigt het land kopje onder te gaan. Sinds Fed-president Bernanke eind mei aankondigde na te denken over het afbouwen van de monetaire verruiming is de rente op Italiaanse tienjarige staatsobligaties met 100 basispunten gestegen naar 4,8%.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53819807049