dinsdag 24 maart 2015

Horecanieuws: Eataly (na dwang) nu Tredici

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDi 24 mrt: Tredici, dat is de nieuwe naam van het Italiaans restaurant aan het begin van de Sint Josephstraat. Vierenhalf jaar opereerde het restaurant onder de naam Eataly, maar de ondernemers werden door het gelijknamige wereldconcern gedwongen om de naam te veranderen.

See on bd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1xeLI29

Gondelier Arjen Heida weer terug in Utrechtse grachten - AD.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe enige Utrechtse gondelier moest in 2012 zijn roeiriem aan de wilgen hangen, maar hij is weer terug in de Utrechtse wateren. „Ik was het gelukkigst op mijn gondel”, zegt Arjen Heida. Maar er dreigt gevaar als hij de Oudegracht niet meer als opstapplek mag gebruiken.„Ik dacht zelf ook dat het definitief was” zegt Heida over zijn besluit in 2012 om een vaste baan te zoeken en zijn gondeliersbestaan op te geven. Zijn vader was ernstig ziek, overleed ook, en er was een nasleep. „Maar het is net zoiets als bij je ouders gaat wonen als het uit is met je geliefde: dat is even fijn, maar na een tijdje wil je verder. Ik ook, en ik ging nadenken over wanneer ik het gelukkigst was. En dat was op mijn gondel.”

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1N4w8dm

Italië pakt door met legalisering wiet - RollingStoned.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen grote groep Italiaanse parlementsleden eist legalisering van cannabis.Zonder Silvio Berlusconi ontpopt Italië zich als liberaal met cannabis. De keiharde anti-drugswet is afgeschaft, er wordt – met militaire bewaking – mediwiet gekweekt en nu roepen parlementariërs om legalisering van wiet voor persoonlijk gebruik!Ze zijn goed bezig in Italië dus, want deze week maakte een groep van 60 parlementariërs bekend dat zij streven naar legalisering van cannabis! Het is een bont gezelschap dat bestaat uit Kamerleden van de regerende centrum-linkse Partito Democratico (Democratische Partij), de linkse milieupartij Sinistra Ecologia Libertà, de bekende en succesvolle protestpartij MoVimento 5 Stelle (de Vijfsterrenbeweging van activist, blogger, komiek, acteur en politicus Beppe Grillo) en de Radicale Partij.

See on rollingstoned.nl
via Tumblr http://bit.ly/1N9FEdq

Pirelli wordt Chinees - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Chinese chemiebedrijf ChemChina grijpt de macht bij de Italiaanse bandenproducent Pirelli. Het staatsbedrijf neemt in eerste instantie een belang over van 26,2 procent. Later volgt een bod op de rest van Pirelli.

See on m.standaard.be
via Tumblr http://bit.ly/1CTKbRM

Watch: Pope gifted pizza on Naples visit

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWatch the moment Pope Francis is handed a pizza while in a moving vehicle in Naples, ItalyPope Francis, the leader of the world’s 1.2 bn Catholics, revealed in an interview with a Mexican television station earlier in March that he missed being able to go for pizza, an outing he hasn’t been able to enjoy since taking the top job at the Vatican.

See on telegraph.co.uk
via Tumblr http://bit.ly/1Io54Dh