zondag 25 november 2012

Taaltips Italiaans deel 3. Voorzetsels | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Iedereen die het Italiaans onder de knie probeert te krijgen weet; die voorzetsels, daar lijkt geen logica in te zitten. Toch zijn er wel een paar vaste regels die enig handvat bieden. En voor de rest blijft het helaas stampen en oefenen!






See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36538585517

Cinque P e Piu - The REAL Italian Authentic Takeaway - Italian Food On The Move

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Mobiel Italiaans Foodconcept i.s.w.met PiWi Food (Italian Food On The Move).


Te boeken via Italian Entertainment And More:


http://www.italianentertainment.nl/entertainment/id/Italian%20Food%20On%20The%20Move




See on facebook.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36506789242

Italian-American Christmas: Turkey breast stuffed with Italian sausage and Marsala-steeped cranberries

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The true Italian Christmas dinner is very much about the capon, but Turkey for you could be easier to find and mora appreciated by relatives. So You need to go to a butcher to get a whole breast joint and you need to ask for it to be butterflied and boned and make sure the skin is left on. I specify Italian sausages for the stuffing. You can go for the milder ones, often sold as ‘sweet’ or the hotter chillified fennel sausages, as you please.


Serves 12 (or many more as part of a buffet)

STUFFING


100g l 3½ oz dried cranberries 100ml l 3½ fl oz Marsala 2 x 15ml tablespoons olive oil 2 echalion or banana shallots, peeled and finely chopped ¼ teaspoon ground cloves ½ teaspoon ground allspice 2 teaspoons chopped fresh sage 1kg l 2¼ lb Italian sausages (salsicce) 2 eggs, beaten approx 50g l 2oz grated Parmesan approx 60g l 2½ oz breadcrumbs

FOR THE TURKEY JOINT


1 x 5kg l 11lb double breast turkey joint, boned, butterflied, with skin left on 4 x 15ml tablespoons duck or goose fat Directions

See on dailymail.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36501775042

De Parmaham Praline van chocolatier Dominique Persoone | Culinaire Tips

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



De Parmaham Praline van chocolatier Dominique Persoone Meester chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line heeft in opdracht van het Consorzio del Prosciutto di Parma nog maar eens zijn uitzonderlijke talent voor foodpairing bewezen met de creatie van de Parmaham praline. Een subtiele combinatie van chocolade, meloen en Parmaham maken van deze limited edition praline een onweerstaanbaar pareltje.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36501536216

Perugia met kerst (verlichting) - Umbrie Italie Blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vandaag was ik even in Perugia. Er was een prachtige rondleiding, waarover een andere keer meer.


Na de rondleiding liep ik even door de stad. De kerstverlichting was voor het eerst aan. De hele dag hebben we in de dikke mist gezeten. Mist is, wat mij betreft, niet om vrolijk van te worden. Mocht je dit als toerist lezen die zit te denken eventueel een weekje in de winter naar Umbrie te komen … op een mistige dag zou je kunnen gaan wandelen op de Monte Tezio of de Monte Subasio. Daar schijnt volop de zon en je kijkt uit over het wolkendek dat het dal bedremmeld. Dat is schitterend.


Een klein voordeel van mist is wel dat het een prachtige sfeer kan geven … het zweeft tussen romantisch en nostalgisch in.


Met de kerstverlichting aan won ditmaal de nostalgie …!




See on villainumbria.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36501402032

Ricetta Fritto misto di verdure e formaggi - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Il fritto misto di verdure è un piatto invitante e genuino preparato con diverse verdure, passate in pastella e fritte, abbinate a sfiziosi bocconcini di formaggio impanati. Può essere un gustoso antipasto, un contorno appetitoso oppure un secondo piatto sostanzioso che incontrerà anche i gusti dei palati più diffcili. A seconda della stagione potrete utilizzare diverse verdure: dal carciofo al cavolo, dalle zucchine alle melanzane. Un nuovo modo per far




See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36500931613

Ricetta Tagliatelle paglia e fieno con ragù di finferli e speck - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Le tagliatelle paglia e fieno al ragù di finferli e speck sono un primo piatto con ingredienti tutti tirolesi: i finferli, o gallinacci, sono funghi tipici di quella zona, e si trovano nella tarda estate e all’inizio della stagione autunnale, mentre lo speck è il vanto dell’Alto Adige.

Le tagliatelle paglia e fieno al ragù di finferli e speck hanno un sapore delicato; se preferite una versione più light potete evitare di aggiungere la panna.




See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36499184019

Trein en busje botsen in Zuid-Italië: zes doden - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In het zuiden van Italië zijn zaterdag zes mensen omgekomen bij een aanrijding tussen een trein en een voertuig. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.




Volgens de eerste bevindingen reed de trein zaterdagavond in op een busje aan een overweg in Rossano, in de regio Calabrië.


In het aangereden voertuig zaten een landbouwer en enkele Roemeense werknemers, die op de terugweg waren van een clementine-oogst. Het is onduidelijk of ook de treinbestuurder zich onder de slachtoffers bevindt.






See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36497931984

De Italiaanse paspop EyeSee van Almax die je begluurt (en binnenkort ook hoort)

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Italië worden ‘EyeSee’-paspoppen gemaakt die shoppers tijdens het winkelen nauwkeurig in de gaten houden. De technologie is vergelijkbaar met de veiligheidssystemen in luchthavens die criminelen moeten identificeren. Ondertussen vonden deze glurende paspoppen hun weg al naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De makers hopen er echter nog een kunstje aan toe te voegen. Ze willen de poppen ook de mogelijkheid geven om conversaties af te luisteren.




Een voorbeeld van een keten die de poppen inzet om het koopgedrag van klanten te registereren, is Benetton. Qua uiterlijk zijn de paspoppen niet te onderscheiden van hun technologieloze varianten. De camera’s zitten verborgen achter de dode ogen. De beelden worden door software voor gezichtsherkenning gejaagd en zowel je leeftijd, geslacht als ras worden nauwkeurig opgeslagen.




De data wordt vervolgens gevoed aan een computer die analyses maakt voor gerichte marketingstrategieën. “Van nu af aan kan je perfect weten hoeveel mensen in jouw winkel shoppen, wat de piekuren zijn, wat voor type klanten je over de vloer krijgt en welke zones in de winkel vaak overbevolkt zijn”, verklaart een woordvoerder van het Italiaans bedrijf Almax.




See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36496659922