zondag 6 april 2014

Italian Night - Una notte a Napoli, een avondje Italië om niet te vergeten - 24 mei 2014 tijdens het Italie Evenement!

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreAansluitend op het Italië evenement organiseert Maestro Events op zaterdag 24 mei van 18.30 tot ca 22.00 uur voor de 4e keer een Italian Night. Een avond in Italiaanse sferen met muziek en gastronomie.


In navolging van de succesvolle avonden met Alessandro Safina, Controvento e Teatro Lirico Sperimentale di Spoleto en na de succesvolle ‘La Notte di Caruso’ die gehouden is tijdens Het Beste van Italië 2013 bij Louwman Exclusive van afgelopen november, zal het thema van de Italian Night 2014 zijn:


Una notte a Napoli


De avond wordt gehouden in de tuinen van het majestueus Kasteel de Haar en vindt plaats onder een overdekt gedeelte. Start van de avond om 18.30 uur, einde om 22.00 uur.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1fSNQ4U

wonderful_places’s photo on Instagraminstagram.com

BrowsingRome: Fascinating visit to the...


BrowsingRome: Fascinating visit to the …

twitter.com


Fas­ci­nat­ing visit to the Necrop­o­lis of the Via Tri­umphalis at the #Vat­i­can #Rome http://bit.ly/PMhzm0

via Tumblr http://bit.ly/1e3u3Bm

Salah_Almutairi: Riomaggiore small valley in...


Salah_Almutairi: Riomaggiore small valley in …

twitter.com


Riomag­giore small val­ley in the Lig­uria region of Italy . GOOD NIGHT YOU ALL #Cur­vaS­cirea http://bit.ly/PMhwGX

via Tumblr http://bit.ly/PMhwH1

catrux: Map of Italy according to food …twitter.com Map of...


catrux: Map of Italy according to food …

twitter.com


Map of Italy accord­ing to food (Cal­abria rep­re­sent with sozziz­zu) http://bit.ly/1e3u2xd

via Tumblr http://bit.ly/PMhvTs

SamuelACM: Chianalea, Calabria 🇮🇹 …twitter.com Chi­analea,...


SamuelACM: Chianalea, Calabria 🇮🇹 …

twitter.com


Chi­analea, Cal­abria #TeamI­talia http://bit.ly/PMhu1C

via Tumblr http://bit.ly/1e3u2gI

TaniuzzaCalabra: #MuseumWeek in Calabria si...


TaniuzzaCalabra: #MuseumWeek in Calabria si …

twitter.com


#Muse­umWeek in Cal­abria si dorme :( http://bit.ly/PMhuPb

via Tumblr http://bit.ly/PMhuPg

HighFromAbove: Tropea, Calabria, Southern...


HighFromAbove: Tropea, Calabria, Southern …

twitter.com


Tro­pea, Cal­abria, South­ern Italy http://bit.ly/PMhr6e

via Tumblr http://bit.ly/1e3tYO0

onderkoca’s photo on Instagraminstagram.com


onderkoca’s photo on Instagram

instagram.com

via Tumblr http://bit.ly/PMhqz4

De wilde zakenavonturen van voetbalvrouw Barbara Berlusconi | NINE TO FIVE - 925.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBarbara Berlusconi is pas 29 jaar, heeft blond haar en begeeft zich in een door fallussen gedomineerde voetbalwereld. En toch is het deze dame die de lijntjes uitzet bij A.C Milan. Althans, niet op het veld. Maar wel in de bestuurskamer van de vereniging die jaarlijks €264 miljoen omzet.Codirecteur Barbara Berlusconi is de laatste jaren vooral bezig met uitbreidingen en nieuwe verdienmodellen voor de club, die in handen is van pappa Silvio Berlusconi. Zo onthulde zij vandaag nog Casa Milan, dat naast een riante accommodatie voor het management, ook moet dienen als nieuwe inkomstenbron. De Casa heeft faciliteiten als een museum, restaurant en winkels waar toeristen hun centen kunnen overhandigen.

See on 925.nl
via Tumblr http://bit.ly/PM9ygQ

Powerboat Scheveningen - http://bit.ly/PKPziS Voor uw...

Powerboat Scheveningen - http://bit.ly/PKPziS Voor uw vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding of Just For Fun.
via Tumblr http://bit.ly/PKPzza

Salvatore Cuomo: Gnocchi Alla Sorrentina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLearn how to make Gnocchi Alla Sorrentina with one of the most famous Chefs in the world.

See on english.salvatorecuomo.com
via Tumblr http://bit.ly/1huMhGu

Salvatore Cuomo: Gnocchi With Gorgonzola

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLearn how to make Gnocchi With Gorgonzola with one of the most famous Chefs in the world. The Recipe is VERY simple and the dish is SO Tasty. Give it a try. Here’s the recipe!

See on english.salvatorecuomo.com
via Tumblr http://bit.ly/PAMmm3

Antipasti | Italiaans borrelplateau |

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenAls je Goodfoodlove al even volgt is het je vast wel eens opgevallen dat ik gek ben op Italiaans eten. De kleurige ingrediënten, heerlijke geuren, pure smaken… Ik droom altijd een beetje weg bij Italiaanse gerechten.Als er een groep vrienden of familie komt eten, als je niet wilt koken op zondag of gewoon zomaar, omdat je een goede fles wijn hebt en daar een heerlijk hapje bij wilt eten: antipasti kan altijd! Wist je trouwens dat antipasti de Italiaanse vertaling is van ‘voor de maaltijd’?

See on goodfoodlove.com
via Tumblr http://bit.ly/1h3nU7s

Biobased brandstofonderdelen in Italiaanse sportauto's Ferrari en Maserati

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse bedrijf Dytech-Dynamic Fluid Technologies gaat biobased geproduceerde dampafscheiders produceren, die in sportauto’s van Ferrari en Maserati worden ingebouwd. Daarvoor gebruikt het Italiaanse bedrijf het biobased nylon van DSM, EcoPaXX 410.Deze halogeenvrije vlamvertragende polymeer zorgt voor betere brandveiligheid van de auto door het combineren van vlamvertraging met een hoge chemische bestendigheid. De dampafscheider is een belangrijk element van het brandstofsysteem in auto’s. Het scheidt van damp van brandstof uit de brandstoftank om te voorkomen dat deze het brandstofsysteem vervuilen

See on duurzaamgeproduceerd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1lE9afC

Italiaans restaurant Jamie Oliver aan boord Quantum en Anthem of the Seas

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRoyal Caribbean International heeft woensdag tijdens een persconferentie in New York de restaurants op haar nieuwe cruiseschepen de Quantum of the Seas en de Anthem of the Seas bekendgemaakt. De schepen uit de nieuwe Quantum-klasse gaan 18 eetgelegenheden (5 gratis) huisvesten, waaronder 4 grotere eetzalen. In tegenstelling tot de andere schepen in de vloot van de Amerikaanse rederij is er niet 1 specifiek hoofdrestaurant. Tot de 5 nieuwe kleinere eetgelegenheden behoort ‘Jamie’s Italian, het Italiaanse restaurant van Jamie Oliver.

See on cruisereiziger.nl
via Tumblr http://bit.ly/1lE99IT

De optocht voor de Palio - Columbusmagazine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaColumbusmagazineDe optocht voor de PalioColumbusmagazine2 Maal per jaar op 2 juli en 16 augustus vind op het Piazzo del Campo de Palio plaats. De 17 Contrades (buurten) strijden dan tegen elkaar door een paardenrace te houden.

See on columbusmagazine.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fRfOhs

Beatrix bij doop van prinses Cecilia in Italië - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPrinses Beatrix was zaterdag aanwezig bij de doop van prinses Cecilia, de tweede dochter van prins Carlos en prinses Annemarie. Dat meldt de Italiaanse krant Libertà. Het prinsesje, dat in oktober werd geboren, werd gedoopt in de Italiaanse stad Piacenza.

See on nieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fRfQ8X

Italian Entertainment - Alex Conradi Illusionista

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreKleine wonderen die echt vlak onder uw neus plaats vinden. Een vorm van entertainment dat op een hoog persoonlijk level gericht wordt op uw gasten en gegarandeerd een diepe indruk achterlaat.Het gebeurd vlak onder uw neus!Magic Close-up Success.Munten, kaarten en overige voorwerpen verdwijnen spontaan of verplaatsen zich op spectaculaire wijze van hier naar daar of transformeren in voorwerpen wat u niet voor mogelijk had kunnen houden.Laat u mee slepen naar de bijzondere wereld van de magie. De filosofie van Alex bestaat niet alleen uit zijn publiek om de tuin leiden, maar zeer zeker ook uit het creëren van een sterk gevoel van magie. Buiten dat Alex een fantastische tafel goochelaar is, is hij bovenal een geweldige entertainer dat zijn publiek op zeer smakelijke wijze weet te vermaken.

See on italianentertainment.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fRfNKp

Italian Entertainment - Angelo Indaco

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreAngelo groeide op in Bella Italia.Van jongs af aan is de muziek zijn grote passie.Al op zeer jonge leeftijd toerde hij met zijn vader met orkest door heel Europa.Zijn liefde voor muziek bracht hem over heel de wereld.Door zijn jarenlange ervaring verstaat Angelo zijn vak als geen ander.Angelo Allround Angelo is een echte allrounder die niet alleen als muzikant uw feest verzorgd maar ook zeer actief uw gasten kan entertainen. Hij kan ervoor zorgen dat zij niet alleen luisteren maar dat zij ook meezingen bewegen en natuurlijk dansen. Angelo viert feest met uw gasten en andersom vieren uw gasten feest met Angelo, hierbij maakt hij gebruik van diverse instrumenten.Hij zingt en begeleid zich daarbij op gitaar, accordeon, orgel of piano met een zeer uitgebreid internationaal repertoire, zelfs het Nederlandse lied komt daarbij ruimschoots aan bod.

See on italianentertainment.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fQlU1u

Italianen klungelen met tv-rechten Belgisch voetbal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe verkoop van de Belgische voetbalrechten raakt niet van de grond. Ruim anderhalve maand nadat de Belgische eersteklasseclubs het Italiaanse MP&Silva inschakelden voor de verkoop, groeit de ergernis over de verkoopprocedure. De Belgische mediabedrijven die geïnteresseerd zijn in de voetbalrechten, storen zich steeds meer aan de gebrekkige kennis van MP&Silva.Het Italiaanse bureau blijkt nauwelijks verstand te hebben van de Belgische markt. Zo probeerde het de rechten voor de rechtstreekse uitzendingen te verkopen aan VTM, terwijl die zender daar helemaal niet in geïnteresseerd is.

See on demorgen.be
via Tumblr http://bit.ly/1e0Wq3d

Maffiabaas weer gepakt in Londen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDomenico Rancadore is in Londen weer gearresteerd na een nieuw verzoek van de Italiaanse autoriteiten.In Londen heeft de politie maffiabaas Domenico Rancadore opnieuw opgepakt. Vorige maand besloot een Britse rechter nog dat hij voorlopig niet uitgeleverd kan worden aan Italië.Hij is nu weer gearresteerd omdat de Italiaanse justitie een nieuw Europees arrestatiebevel heeft uitgevaardigd. De nu 65-jarige Rancadore is in 1999 in Italië bij verstek veroordeeld omdat hij een leidende rol had in de Cosa Nostra.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1idUXlw

Italiaanse kerk hanteert omstreden richtlijn tegen pedofilie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse katholieke kerk hanteert vanaf zondag controversiële richtlijnen tegen pedofilie. De geestelijken hebben volgens de nieuwe richtlijn een ‘morele plicht’ om mogelijke seksuele misdrijven tegen minderjarigen te signaleren, maar zijn niet verplicht ze bij de politie aan te geven.De Italiaanse richtlijnen onderstrepen het belang van samenwerking met de gerechtelijke autoriteiten, maar laten die aan de inschatting van de bisschoppen. In Duitsland en Ierland hebben de bisschoppenconferenties striktere regels opgelegd. ‘Het Vaticaan eist dat men de nationale wetten respecteert, en we weten dat er geen enkele verplichting is (misbruik te signaleren) volgens het Italiaans recht’, verklaarde kardinaal Angelo Bagnaso vorige week.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1idUWxT

Barbiere Italiano - Barbier (Barbiere) Jan scheert zoals onze overgrootvaders het deden.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreBarbier (Barbiere) Jan scheert zoals onze overgrootvaders het deden. Klassiek met een open scheermes, (een scheermes dat op leren banden gescherpt wordt) en een kwast van varkensharen en een superzachte zeep. Regelmatig is Barbier Jan te vinden in de oude scheersalon van het Spoorwegmuseum in Utrecht.Barbier is een zeer oud beroep dat bij de Egyptenaren al in hoog aanzien stond. De naam is afgeleid van het Latijnse barba dat baard betekent.Als Barbier Jan is hij geen kapper maar barbier van haren en ziel. Zijn specialisme is het scheren op authentieke wijze. Barbier Jan scheert reeds langere tijd de bezoekers van o.a. het Nederlands Spoorwegmuseum en het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Wat voor o.a. de museumwereld uniek in de wereld is. Werkelijk uniek is deze mobiele salon met zijn antieke inrichting, scheerstoel en met vlijmscherpe antieke messen, de oudste stammen van rond 1840.

See on italianentertainment.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ke64C0

Olio | La Cucina Italiana PRO

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNel V sec. a. C. Tucidide scrisse che i popoli del bacino mediterraneo principiarono a civilizzarsi quando impararono a coltivare l’ulivo e la vite. L’Italia si dimostrò paese fertile per entrambi. Non è dato però sapere con esattezza in che periodo l’ulivo arrivò e si diffuse in Liguria; forse nel Medioevo, grazie ai monaci benedettini. Per certo, a partire dal Cinquecento la produzione olivicola assunse rilevanza economica e stabilità, in quanto in quel periodo aumentò la richiesta di olio da parte di altre regioni. Gli uliveti andarono radicandosi nell’entroterra appenninico sino a raggiungere 600 metri di altitudine. Attualmente, pur diffusi in tutta la regione, sono presenti in modo particolarmente rilevante nella Riviera di Ponente, fra Imperia e Savona, e nelle vallate che si incuneano nella catena montuosa costiera. Rendono particolarmente felice l’olivicoltura locale sia il clima temperato, percorso da benefiche brezze marine, sia la composizione dei terreni, rocciosi o di origine alluvionale. Per crescere e prosperare, infatti, l’ulivo richiede, oltre a terreni preferibilmente asciutti, non solo estati calde e soleggiate, ma anche inverni non troppo rigidi, senza cioè le gelate che costituiscono uno dei maggiori pericoli per la pianta.

See on lacucinaitaliana.it
via Tumblr http://bit.ly/1lCKgNu

How to Make Homemade Limoncello | For Women - Part 4

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHow to Make Homemade LimoncelloLimoncello is an Italian lemon liqueur mainly produced in Southern Italy, especially in the region around the Gulf of Naples, the Sorrentine Peninsula and the coast of Amalfi and islands of Procida, Ischia and Capri.It is also produced in Puglia, Sicily, Sardinia, Menton in France, and the Maltese island of Gozo. Even though there is debate about the exact origin of the drink, it is at least one hundred years old.

See on 4wmn.com
via Tumblr http://bit.ly/1fPZpd1