dinsdag 2 februari 2016

Een pizzaoven voor op je gasfornuis - WANT

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Hoe de gemiddelde Nederlander een pizza eet is natuurlijk uit pure gemak. Wij lopen in een rechte lijn naar het diepvriesvak van de dichtstbijzijnde supermarkt, scoren onze favoriete pizza, en bereiden ‘m thuis op 250 graden Celsius in de oven. De pizza smaakt prima, maar als er op dat moment een verdwaalde Italiaan meekijkt, dan krijg je waarschijnlijk de volle laag. Een pizza moet namelijk met vers deeg en verse ingrediënten in een speciale pizzaoven worden bereid. Pizzaovens zijn alleen groot en duur, dat wordt dus lastig.
See on want.nl

via Tumblr http://bit.ly/206t9pk

Italiaanse politie vindt 9200 flessen nepchampagne

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Samen met 40.000 valse etiketten van Moët & Chandon had dat de vervalsers 1,8 miljoen euro kunnen opleveren.In een loods bij de Italiaanse stad Padua heeft de politie 9200 flessen met nepchampagne gevonden met daarop etiketten van het merk Moët & Chandon. Ook vond de politie nog eens 40.000 valse etiketten van het prestigieuze champagnemerk.Na een analyse van de inhoud van de flessen bleek het niet om champagne te gaan, maar om tafelwijn met koolzuur. De waarde van de flessen goedkope bubbels was volgens de politie zo'n 350.000 euro. Met de 40.000 extra etiketten hadden de vervalsers in totaal 1,8 miljoen euro kunnen verdienen.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PxapxH

Street food op z’n Siciliaans | Tururi Blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Tijdens je rondreis over Sicilië moet je zeker ook proeven van cibo di strada, street food. Onze favoriet: arancini, gefrituurde ballen van risotto. Ze danken hun naam aan het feit dat ze ongeveer net zo groot zijn als een sinaasappel. Soms zijn de arancini gevuld met een vleessaus, soms alleen met mozzarella, soms bevatten ze andere bekende of verrassende combinaties van ingrediënten.
See on tururi.org

via Tumblr http://bit.ly/1maRzAM

Aereo precipita in Calabria, si temono vittime - MeteoWeb


Del fumo nero si innalza dal luogo interessato dallo schianto dell'aereo in Calabria.


Un piccolo aereo da turismo decollato dall’aviosuperficie di Scalea (Cosenza) sarebbe precipitato sulle montagne nei pressi dei comuni di San Nicola Arcella e Santa Domenica Talao. Del fumo nero si innalza dal luogo interessato dallo schianto ma non si hanno ancora notizie sulla sorte delle persone a bordo del velivolo: purtroppo si temono vittime.


E’ scattato il sistema di soccorso che vede impegnati gli operatori del 118, i vigili del fuoco e i volontari del Soccorso alpino del Pollino che si stanno dirigendo in questi minuti sul posto.


See on meteoweb.eu

via Tumblr http://bit.ly/1nD5OPS

Rivoluzione in casa Ferrari. La Rossa non sarà solo rossa


La Ferrari cambia volto. Anno nuovo, colore nuovo.


Il rosso rimane, per carità, ma si mette mano alla livrea. Torna il bianco. Che non riguarderà solo gli inserti sugli alettoni posteriori e anteriori e i triangolini marchiati Marlboro sulle fiancate, ma arriverà fino al corpo della vettura e su una parte del cofano motore. Una novità di casa Maranello destinata a far discutere. La casa automobilistica, secondo quanto scrive Repubblica, ha definito la novità “una piccola nevicata”.


See on ilgiornale.it

via Tumblr http://bit.ly/1m9TDZN

Dolomiti Due Ijssalon

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Welkom bij Dolomiti Due, de tweede vestiging van Dolomiti ijssalon Ook op de Apeldoornselaan vind u voortaan ambachtelijke italiaanse ijs.“Hoera het is een jongen”, waren de woorden van Mario en Maria van IJssalon Dolomiti in 1981. Inderdaad, een wolk van een zoon en hij werd Ricardo genoemd. Tijdens zijn jeugd ging Ricardo regelmatig met Mario mee naar standplaatsen, waar zijn vader het door hem zelf vervaardigde ambachtelijke ijs werd verkocht. Ricardo besloot om te gaan studeren aan het SIOS, waar sport het middelpunt is en niet het maken en verkopen van traditioneel Italiaans ijs. Een beetje jammer voor zijn ouders, maar ja, een kind moet de ruimte krijgen om zich te ontplooien. Na het afronden van de sportstudie heeft Ricardo besloten om zich in techniek te gaan verdiepen en weer niet te kiezen voor de Icecream Academy. Dus vol gas aan de studie en daarna aan het werk in de techniek. Na enige jaren ervaring te hebben opgedaan, heeft Ricardo besloten, dat werken in loondienst toch niet zijn ding is. Toen er een pand met ijsmachines en een counter beschikbaar kwam, heeft hij deze kans aangegrepen en heeft IJssalon Dolomiti 2 in 2015 geopend. “Vader en moeder Dolomiti” waren enorm verheugd; een zoon, die het vak van vader heeft geleerd en in zijn voetsporen zal treden. Er moest veel geregeld en gedaan worden om IJssalon Dolomiti 2 daadwerkelijk op te zetten; dit betekende keihard werken voor alle partijen en niet in uren maar in daden denken. FEIT: IJssalon Dolomiti 2 is in bedrijf, verkoopt heerlijk ambachtelijk ijs, espresso en koffie-variaties. Ricardo en zijn vrouw Ryanne werken meer dan twaalf uren per dag om de zaak te runnen en de klanten van ultieme kwaliteit en service te laten genieten. Na een behoorlijke omweg mag het spreekwoord “de appel valt niet ver van de boom” hier uit volle borst uitgesproken worden.
See on dolomitidueijssalon.com

via Tumblr http://bit.ly/1VF8xU2

Italien entertainment | Fratelli Marelli (I)

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Il gruppo nasce a Bologna nel 2004 dall'incontro di tre musicisti.I Fratelli Marelli sono:Lorenzo Lucci – Voce, chitarra, ukulele, vocal trumpetFrancesco Giorgi – Voce, violino, diamonica, glokenspiel, toy piano e arrangiamentiPedro Judkowski – Voce, contrabbasso
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UFjch8

Italien entertainment | Angelo Indaco

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Italiaanse muziek is zijn passie. Door zijn jarenlange ervaring verstaat hij zijn vak als geen ander.Italiaanse TroubadourLa Bella Italia, dat is het in enkele woorden samengevat maar het zegt wel alles puur Italiaans dat is Angelo Indaco. Natuurlijk is hij een kei in de muziek uit zijn vaderland, met de paplepel kreeg hij het ingegoten en als een waterval komt het eruit.Met zijn gitaar brengt hij als troubadour zijn publiek in zuidelijke sferen en met zijn creatie als zingende ijscoman heeft hij telkens weer de lachers op zijn hand.Maar ook op het gebied van de romantiek kun je hem zijn gang laten gaan de vrouwen liggen aan zijn voeten “al zegt hij dat zelf”.
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UFja9a