donderdag 22 mei 2014

Verdicchio di Matelica 2013 Poggio alle Rondini

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Founded in 1971, the cooperative who make this wine are today the largest producer of Verdicchio in Matelica, a small commune in Italy’s Marche region. Located inland of Jesi, its more famous neighbour, Matelica lies at higher altitudes yet experiences a warmer climate.

A pale lemon colour, suggesting lightness and youth. The nose offers hints of acacia honey against a backdrop of citrus fruit. Dry and crisp, with a persistent finish.

Try this with the lightly spiced fish and seafood of the Adriatic coast.




See on majestic.co.uk

via Tumblr http://bit.ly/1sZN4Wp

Voor de aankomende zomervakanties aan het Gardameer kun je via...





Voor de aankomende zomervakanties aan het Gardameer kun je via ons, voor slechts € 15,-, de Go Italy Card verkrijgen voor korting bij meer dan 600 adressen! Mail naar info@italielinks.nl voor een aanschaf linkje. (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1qYBJui

Pizza? (bij Italian Entertainment And More)





Pizza? (bij Italian Entertainment And More)




via Tumblr http://bit.ly/TyAvr7

Beauty | Italiaans modelabel Liu Jo lanceert allereerste parfum! | L’Officiel NL

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Italiaanse modelabel, dat in 1995 werd opgericht door de twee broers Marco en Vannis Marchi, staat voor zelfverzekerde chic in combinatie met onweerstaanbare vrouwelijkheid. Naast de modern-elegante mode-, schoenen-, en accessoire-collecties mikt het merk deze zomer voor het eerst op parfum! Het resultaat is een sprankelende, fruitige, Oosterse geur met bergamot, sandelhout, jasmijn, ylangylang en fruitnoten zoals lychee, framboos en mandarijn. Très Liu Jo is ook de stijlvolle lavendelkleurige flacon, afgewerkt met een luxueuze gouden dop met kettingmotief en een kristallen hangertje.

See on lofficiel.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ok4DjS

100 redenen waarom Italianen van Italië houden

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Wij weten wel waarom we van Italië houden: in Italië drink je de lekkerste cappuccino en espresso, gaat alles met een beetje meer flair en warmte dan in Nederland en Vlaanderen, eet je vaak nog een uitgebreide lunch in plaats van een boterham achter je computer, schijnt de zon gemiddeld genomen veel vaker en uitbundiger, maken ze de beste pizza’s zonder poespas… en zo kunnen we nog even doorgaan.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ok4D3m

Pizza Italian de luxe met parmaham, rucola en pijnboompitjes en vraag maar raak! | 4Pure

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Wist je dat een pizza waarschijnlijk afstamt van een focaccia? De gedachte is dat deze focaccia in de loop van de tijd is belegt (indertijd met kaas, kruiden en groenten) en waarbij door de toevoeging van de tomaat als standaard topping de pizza is ontstaan.Weer genoeg geschiedenis voor vandaag. Wij vinden de pizza gewoon lekker. Met echte kaas wel te verstaan, want dat schijn je bij de diepvriespizza’s nog maar te moeten afwachten. Alles maken we zelf en, afgezien van het feit dat het wat wachttijd kost, hoef je niet veel te doen. Het deeg maak ik in de broodmachine, maar kun je natuurlijk even zo goed met de hand kneden. De tomatensaus laat je lekker sudderen en de topping verzin je zelf.

See on 4pure.nl




via Tumblr http://bit.ly/1lWzgtk

Unilever verkoopt Bertolli in VS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Levensmiddelengigant Unilever verkoopt in Noord-Amerika de merken Bertolli en Ragu aan de Japanse Mizkan Groep. Unilever ontvangt daarvoor ruim 1,5 miljard euro.Bertolli (pastasauzen, boter en olijfolie) en Ragu (spaghetti- en pastasauzen) zijn goed voor een jaaromzet van ongeveer dan 440 miljoen euro. In de rest van de wereld blijft Bertolli overigens onder Unilever vallen.”In de VS willen we meer focussen op enkele grote merken als Knorr en Hellmanns”, aldus een woordvoerder van Unilever. De transactie is inclusief twee fabrieken in Kentucky en Californië.Toezichthouders moeten de verkoop nog goedkeuren. Waarschijnlijk wordt de verkoop eind juni afgerond.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vMPuvZ

Promoot uw bedrijf met een stijlvolle video tijdens Italië Evenement 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Promoot uw bedrijf met een stijlvolle video tijdens Italië Evenement 2014.Tijdens Italië Evenement 2014 kunt u een video laten maken voor de promotie van uw bedrijf. Onze cameravrouw Laura komt bij u langs om u enkele vragen te stellen over uw bedrijf en om de sfeer te filmen. Laura zorgt voor een korte en bondige sfeervideo die u kunt gebruiken op uw website. Meld u aan voor de speciale last minute aanbieding.








See on eseevideo.wordpress.com

via Tumblr http://bit.ly/1jXjVps

Video: rijden met Fiat 500 met Lamborghini V12

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In een klein Italiaans plaatsje in de buurt van Viterbo rijdt de snelste Fiat 500 ter wereld rond. Althans, dat durven we wel te beweren. Na een Fiat 500 met Porsche-motor en daarna een exemplaar met Ferrari-krachtbron moest het nog wat extremer kunnen volgens Gianfranco Di Dini. En dat lukte.Als je een weddenschap aangaat met je zoon wil je die natuurlijk winnen. Zo ging het ook met Gianfranco die zijn zoon vertelde dat hij dacht dat een Porsche 3.2 motor wel in een Fiat 500 zou passen. Zoonlief dacht dat dat nooit zou kunnen en dus ging paps aan de knutsel. Enkele jaren later stond een zilvergrijze, 280 pk sterke Fiat 500 in de werkplaats.

See on corsaitalia.com




via Tumblr http://bit.ly/1tnfrjB

Bruiloft Kim Kardashian en Kanye West in Florence? | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



In de wandelgangen van de showbizzwereld gonst het van de geruchten dat Kim Kardashian en Kanye West zaterdag 24 mei gaan trouwen in Florence.Aan de lijst ‘celebraties’ die willen trouwen in Italië lijkt maar geen einde te komen. In de wandelgangen van de showbizzwereld gonst het van de geruchten dat Kim Kardashian en Kanye West zaterdag 24 mei gaan trouwen in Florence. Of komen ze naar Haarzuilens…?

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tnfr32

Mijn eigen onvergetelijke hotelverblijven in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Over de afgelopen 10 jaar heb ik misschien wel in honderden Italiaanse hotels geslapen. Ongeacht de luxe, de ligging of de prijs heb ik aan een aantal hiervan bijzondere herinneringen die ik me wel voor eeuwig bij zullen blijven.Iedere keer als ik de naam hoor van zo’n hotel of ik zie er iets van voorbij komen op een of ander mediakanaal begin ik vanzelf even weg te dromen. Goede herinneringen zijn nu eenmaal ons meest kostbare bezit en juist daarom zou ik iedereen aanbevelen om zichzelf eens te trakteren op een nachtje slapen in een van deze juweeltjes. De plaatsen die ik hieronder noem zijn bij lange na niet allemaal super de luxe, maar ze hebben me wel een dosis nostalgie meegegeven die me laten verlangen naar meer. De hotels waar ik overnacht hebben de publiciteit nauwelijks nodig en als ze je als reisjournalist uitnodigen dan is het vaak omdat ze toch een kamer vrij hadden en een leuk persberichtje zo nu en dan is wel grappig. Ondanks dat moet zo’n bezoek dat meestal via via wordt geregeld, uiteindelijk een strenge dame passeren van een P.R. bureau ergens in London, Milaan of Rome die dat moet goedkeuren.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1tnfsUG

Een weekendje in Verona

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Romeo en Julia wisten het al: romantische zielen, die komen nergens zo goed aan hun trekken als in Verona. De stad in Noord-Italië is helemaal in de ban van het beroemdste liefdespaar aller tijden.Amore onder de klokkentorensGeen tragischer en mooier liefdeshistorie dan die van Romeo en Julia, waarvan honderden bewerkingen bestaan, van Shakespeare tot ‘West Side Story’. Verona in de Veneto, waar het verhaal gesitueerd is, leeft toeristisch volledig van de figuren die haar wereldfaam hebben bezorgd. Maar toch heeft de stad nog heel wat andere troeven voor verliefde koppels.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1tnfsUw