woensdag 28 mei 2014

ASI celebrates 26 years of activity by sending the first Italian woman into Space

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

In May 1988, the Italian Space Agency (ASI) was founded with the aim of coordinating the Government’s projects and investments in this sector, started in the mid-1960s. Nowadays, ASI plays a crucial role within the European Space Agency and collaborates with international counterparts, including NASA, on several scientific researches and space missions. Among them was the establishing in 1998 of the International Space Station, that so far has hosted six Italian astronauts and will soon be home to the first Italian woman in Space.

See on italoamericano.com
via Tumblr http://bit.ly/1mr7oOm

Musica Italiana - http://bit.ly/dU8LWY

Musica Italiana - http://bit.ly/dU8LWY
via Tumblr http://bit.ly/1rh0bqV

Risotto all'Amarone en topwijnen rond het gardameer! | Koken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe stad Verona trekt veel toeristen die de prachtige opera’s komen bekijken in de buitenlucht gezeten in een eeuwenoude arena. Vlak daarbij ligt het Italia

See on koken.blog.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mr7lC8

Italië is een kwart rijker (sinds we zwart geld wél mee rekenen) | NINE TO FIVE - 925.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet staat er niet letterlijk maar het komt er wel op neer. Italië gaat voortaan alle winsten van maffiosi meenemen in de jaarlijkse statistieken. Kassa. Het land rekent voortaan met álle transacties die winst opleveren, ook als het gaat om ’private partijen die eigenlijk geen winst hadden moeten maken’. In Italië scheelt dat een slok op een borrel.

See on 925.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pygAT7

Italianen en vreemde talen geen goede combinatie? - Arcobaleno Taaldiensten | Language Services | Servizi Linguistici

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaItalië is het land van de nasynchronisatie. Vreemde talen spreken is de gemiddelde Italiaan vreemd. Voorbeelden genoeg, voorkomen is beter dan genezen…Het Italiaans is een taal dat wordt gesproken door nasynchroniseerdersGepassioneerde taalHartstocht. Passie! Woorden die horen bij de Italiaanse taal. Gepassioneerde taal, de taal van de liefde, il grande amore. Zangerig en vol emotie. Wie smelt er nou niet als hij dat taaltje hoort? Vandaar dat al die succesvolle Duitse opera’s in het Italiaans zijn geschreven! Het Duits klinkt als een strenge mars, daar komt geen hartstocht bij kijken…

See on arcobalenovertalingen.nl
via Tumblr http://bit.ly/SQyZjf

Italië schrapt mede-eigendom voetballers

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voetbalclubs in Italië mogen het eigendom van een speler niet meer delen. Dat heeft de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Giancarlo Abete, laten weten.’Vanaf de komende transferperiode is dit niet meer mogelijk’, aldus Abete. ‘De publieke opinie heeft al meerdere malen vraagtekens gezet bij deze situatie en het komt ook niet overeen met de rest van Europa.’De 19-jarige aanvaller Domenico Berardi, afgelopen seizoen topscorer in de serie A met 16 doelpunten, speelt bij Sassuolo, maar is tevens voor de helft eigendom van Juventus. Bij een dergelijk constructie wordt het eigendom van een speler gedeeld en wordt onderling besloten voor welke club de speler uitkomt. De samenwerking kan daarna worden verlengd of de club kan zijn aandeel aan de andere club verkopen.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1tnfzgX

#Bella #Italia (bij Good Things From Italy)

#Bella #Italia (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1tNY63x