maandag 18 augustus 2014

Mooiste strand van Italië in de onontdekte Cilento | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOnlangs schreven we over de nog relatief onbekende en ongerepte Cilentostreek, net onder Napels. Nu is een van de fraaie stranden van het gebied uitgekozen tot het mooiste strand van Italië. Het gaat om het Cala degli Infreschi in Marina di Camerota. De eretitel wordt gegeven door de Italiaanse milieuorganisatie Legambiente en de Guida Blu van Touring Club Italiano.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pABYZO

Hoe is het met: Anita Ekberg | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreNu de Trevifontein een grondige opknapbeurt krijgt vragen we ons af hoe het is met de vrouw wiens naam voor eeuwig met het monument verbonden zal zijn; Anita Ekberg. Italiaanse media maakten twee jaar terug melding dat het niet goed met haar zou gaan. De Zweedse actrice sleet haar oude dag in een Italiaans verzorgingshuis en zou in financiële nood verkeren sinds een brand haar woning verwoestte. Kranten meldden dat de nu 82-jarige Ekberg voor geldelijke steun een beroep had gedaan op de Fellini Foundation.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pwVhmM

De Cornetto, het beroemdste ijsje. Bedacht in Napels | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe consumentenbond testte deze maand de echte Cornetto ijsjes samen met de nepperts. Conclusie: De variant van de Lidl versloeg nipt het Ola-origineel.Wij vroegen ons af wat ijsmaker Spica er van gevonden had, de Napolitaanse uitvinder van het beroemdste ijsje ter wereld.De geschiedenis van het ijshoorntje gaat terug tot het begin van de 20e eeuw alhoewel in Italië al veel eerder ijs van een wafeltje werd gegeten. Er gaan diverse verhalen de ronde wie de uitvinding mag claimen. Een mooi verhaal is dat van een Italiaanse ijsverkoper, die tijdens de Wereldtentoonstelling van 1904 in het Amerikaanse St Louis door zijn schaaltjes heen was.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rLOap5

Een hartig ijsje

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIl gelato italiano – iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Vivoli in Florence is een van onze favoriete ijssalons en we zijn er dan ook vaak te vinden. Meloen-, vijgen- en honingijs; ze zijn allemaal even lekker. Nu ontvingen we laatst een uitnodiging om een nieuwe lijn ijssmaken te komen proeven: il gelato come non lo hai mai provato – ijs zoals je het nog nooit geproefd hebt, zo beloofde men.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1uLIH6J