vrijdag 30 september 2016

Abarth 595: Italiaans herrieschoppen vanaf 23 mille

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De gele banaan oogt lekker fel.Abarth heeft de nieuwe Abarth 595 meegenomen op basis van de opgefriste Fiat 500. Zoals ‘ie in Parijs staat wil je hem hebben. Een felle kleur in combinatie met zwarte accenten. In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe 595 een tikkeltje agressiever. Dit is dankzij een scherp gesneden bumperpartij en guitige vier uitlaten.
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/2dh5zXA

Politie vindt gestolen Van Goghs bij maffia in Italië


Twee gestolen schilderijen van Van Gogh zijn na veertien jaar teruggevonden in Italië. Ze zijn in redelijk goede conditie aangetroffen tijdens een politie-onderzoek in omgeving van Napels. Volgens Italiaanse media waren zij in handen van de maffia.

Het gaat om de werken Zeegezicht bij Scheveningen uit 1882 en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen uit 1884/1885. Zij zijn naar schatting miljoenen euro’s waard.

De Italiaanse krant La Republicca meldt dat de schilderijen zijn gevonden in een huis in Castelmarie di Stabia, niet ver van Pompeï. Daar zouden ze zijn verstopt door de top van de Napolitaanse maffia. 

Diefstal

De schilderijen werden in 2002 gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam. De dieven klommen ’s ochtends vroeg met een ladder naar de eerste verdieping van het museum. Daar sloegen ze met een moker een ruit in en klommen erdoor naar binnen.

In 2004 zijn twee mannen veroordeeld voor de diefstal. Zij kregen 4,5 en 4 jaar cel. De doeken waren tot nu toe spoorloos, hoewel de Italiaanse politie wel langer het idee had dat ze in handen waren van de Camorra, een maffia-organisatie uit de omgeving van Napels.


See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/2cFMKzO

Looters steal computers from quake town's new school

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Heartless thieves stole a new set of computers from a school which had only been opened two weeks ago, as part of the effort to recover from the earthquake in central Italy.The looters broke into the new ‘Nicola Amici’ high school in Acquasanta Terme, one of the towns in the Marche region which was badly damaged in the earthquake of August 24th. The robbery took place on Tuesday night.Six of the computers had been provided by the Italian Ministry for Education, while the remaining four were donations which had only arrived the previous day.“I am outraged by this act of horrendous looting,” said mayor Sante Stangoni, according to La Repubblica.
See on thelocal.it

via Tumblr http://bit.ly/2dE6NvA