maandag 11 mei 2015

De juiste houtsoort voor Pizza uit de houtoven | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zelf pizza maken uit de houtoven is nog een kunst op zich. Neem bijvoorbeeld het hout want het ene hout is het andere niet…Was je in de jaren zeventig van de vorige eeuw het mannetje als je vrienden en familie de nieuwe stereotoren kon laten zien, tegenwoordig lijkt de eigen houtoven in de tuin een zelfde soort status te hebben verkregen. Pure smaak willen we en een authentieke bereidingswijze. Ook steeds meer restaurants plaatsen een echte houtoven om de lekkerste pizza’s te maken. Maar dat is nog een kunst op zich. Neem bijvoorbeeld het hout want het ene hout is het andere niet…Adriano Raimondi is een bekende horecaondernemer in Den Haag en omstreken. Vorig jaar kreeg hij met een van zijn restaurants nog de publieksprijs voor ‘Beste Italiaan van Nederland’ . De geboren Calabrees bakt al jaren pizza’s en was altijd op zoek naar de juiste houtmix voor in de oven. Raimondi over de houtsoorten: “De juiste samenstelling is erg belangrijk voor de smaak, temperatuur, manier van branden en de brandtijd. Ik ontdekte dat een mix van beuken-, eiken- en essenhout rustig brandt en een hoog rendement gaf. Maar in Italië voegen ze ook olijfhout toe, dat geeft een typische smaak en aroma aan de pizza. Daarom ben ik in mijn geboortestreek op zoek gegaan naar olijfhout en dat haal ik nu naar Nederland.”
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1ExOQDl

#Italian #BBQ. #Summer time in The Hague. @famigliadilella...

Starting up the BBQ. @gustodilella @festaitaliana #barbecue ...

Woede in Italië na Fair Play-ticket voor Nederland - soccernews.nl Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het feit dat Nederland een extra Europees ticket toebedeeld dankzij de Fair Play-regeling, kan er bij de Italianen echt niet in. Zij herinneren zich het bezoekje van Feyenoord-fans aan Rome nog als de dag van gister en zijn dus woedend.
See on m.soccernews.nlvia Tumblr http://bit.ly/1dWENlT

Hoe een Italiaanse blogster miljonair werd - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Chiara Ferragni, Italiaanse blogster en zakenvrouw, slaagde erin om op enkele jaren tijd haar blog uit te laten groeien tot een merk dat 8 miljoen dollar waard is. Dit is hoe ze daarin slaagde.
See on m.nieuwsblad.bevia Tumblr http://bit.ly/1dWvxhB

Voettocht naar Assisi voor slachtoffers aardbeving - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Met slechts een rugzak en zonder een cent op zak vertrok de Utrechtse boeddhistische monnik Maarten Olthof (58) gisterochtend te voet richting de Italiaanse stad Assisi. Uitgezwaaid door familie en vrienden begon hij zijn pelgrimstocht vanuit de Pandhof bij de Dom. Met zijn tocht hoopt de Utrechter geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.
See on m.ad.nlvia Tumblr http://bit.ly/1RtwcGN

Belgische toerist dient klacht in tegen stad Venetië - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Na een verblijf in de Italiaanse stad Venetië heeft een Belgische toerist een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Hij meent dat de toepassing van verschillende transportprijzen voor buitenlanders en inwoners van de stad niet wettelijk is.
See on m.standaard.bevia Tumblr http://bit.ly/1RtwaP4

De Italianen van Dirco | Italiaanse Racefietsen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

IR presenteert de Italianen van Dirco van de Pol uit Rosmalen. Het gaat om twee Pinarello’s, een Alan, een Coppi, een De Rosa, een Bianchi en een Fondriest.
See on italiaanseracefietsen.comvia Tumblr http://bit.ly/1GYpOyX