zondag 3 februari 2013

BRESCIA, HEEL ITALIE IN EEN STAD

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy





Er is een verrassend Italië, een onontdekte schat, voor wie zich niet tevreden stelt met de gebruikelijke toeristische bestemmingen. Brescia en haar omgeving bieden een buitengewone rijkdom aan monumenten en kunstwerken en een enorme variëteit landschappen, bestaande uit meren, heuvels, bergen, Alpengletsjers en prachtige kunststeden. Een bezoek aan Brescia staat garant voor ongekende emoties: een studie van archeologische opgravingen, een duik in thermale baden, windsurfen op het meer, zomerskiën op een gletsjer en een nadere kennismaking met wapenuitrustingen en oldmobiles. Zoals de verzen van een gedicht, weten deze plekjes diepe gevoelens op te roepen: daarom verkozen grote dichters van oudsher al hier hun luxe woningen te bouwen om er weldadige vakanties door te brengen.




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42200517813

#Antipasto con #Mortadella, #Pancetta, #Pecorino #Romano, #Olive...





#Antipasto con #Mortadella, #Pancetta, #Pecorino #Romano, #Olive e #Datteri (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42191662830

De geschiedenis van de Italiaanse munten

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Lang voordat de Euro en de Lire uitgeven werden in Italië, gebruikte men de Denarius. Tijdens de tweede Punische Oorlog, die uteindelijk gewonnen werd ondanks de vele nederlagen geleden danzij Hannibal, werd de Denarius ingevoerd, een Romeinse variant van de Drachme. Denarius betekend tienmaal en stond voor 10 koperstukken en net als de Drachme woog die ruim 4 gram aan zilver.


De Republikeinse denarius vertoonde gewoonlijk een kop op de voorzijde en een vierspan of een ander symbool op de keerzijde. Sommige denarii hadden een propagandistische functie.


Nadat het Romeinse Rijk onder de eerste keizers een zeer omvangrijke eenheid was geworden, werd de denarius dé handelsmunt. Wel handhaafde de tetradrachme zich in het oostelijk Middellandse Zeegebied, waar Griekse keizersmunten in allerlei plaatsen geslagen werden. Het zijn dikkere munten die meer reliëf hebben dan de Romeinse. Ook het Perzische rijk was onder de nieuwe dynastie van de Parthen overgegaan op het gebruik van het drachmetype.




See on goudportal.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42188028156

Agresto: ancient Romans sour sauce made ​​of grapes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Just the ancient Roman people used grapes sauces, with wine or with vinegar, and the most popular was the “garum”. The AGRESTO is enough syrupy, almost thick, of dark colour, initially with an acid flavour and after slowly sweeter like cooked must similar to caramel taste. All the ingredients are on grapes base, as in the past when at the beginning of 1800 the tomato introduction cannot let forget the agresto. We suggest you to use it to flavour boiled vegetables, potatos and onions. Or on duck breast, on salads with white meats and vegetables, or to souce venison, wild pig and hare.




See on labonausanza.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42187287819

Piano Piano nel Forno - #Pollo #Ripieno con #Patate dal #Chef...





Piano Piano nel Forno - #Pollo #Ripieno con #Patate dal #Chef #DiLella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42187133893

#Pollo #Ripieno al #Forno a #Casa #DiLella (bij Italian...





#Pollo #Ripieno al #Forno a #Casa #DiLella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42185843623

Omaggio del jazz italiano a Lucio Dalla

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



“Ci sono Paolo Fresu, Vinicio Capossella, Max Gazzè e tanti altri, nel disco tributo del mondo del jazz a Lucio Dalla”.




See on bologna.repubblica.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42175483655

Vliegtuig schiet van landingsbaan in Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Rome is een vliegtuig van de Roemeense maatschappij Carpatair van de landingsbaan geschoten.


Zeker vijf mensen raakten gewond. Een stewardess en een passagier zijn er ernstig aan toe. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.


Het tweemotorig propellertoestel kwam op de grootste luchthaven van Rome in de problemen door de harde wind. Er waren 50 mensen aan bood van de ATR-72 van Frans-Italiaanse makelij. Het landingsgestel raakte beschadigd.




See on algemeeneconoom.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42173461576