dinsdag 3 juni 2014

Rome – bijzondere beelden van een unieke stad

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Gastblogger Paul ging vorige maand een weekje naar Rome. Op aanraden van Saskia en Willemijn sliep hij bij B&B Villa Paganini, in een van de groene wijken net buiten het centrum.



See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1iQKL3p

Zucchine croccanti al forno

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Queste zucchine al forno sono una scoperta recente, in questo modo le verdure vengono belle croccantine e molto saporite e non hanno nulla da invidiare alle loro sorelle più caoriche, le mie tanto amate zucchine in pastella.



See on misya.info

via Tumblr http://bit.ly/1x30ohy

History of Pizza - I Love Italian Food

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The pizza’s story is long and unsure.The term ‘pizza’ first appeared “in a Latin text from the southern Italian town of Gaeta; but in 16th century Naples a flatbread was referred to as a pizza.The first “pomodoro and mozzarella” pizza was prepared in Napoli around mid 1800, during the visit of Italian King Umberto I and his wife, the Queen Margherita.

See on iloveitalianfood.org




via Tumblr http://bit.ly/1p5epHa

Italië: boze aubergineteler dumpt product

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Siciliaanse producent Mario Incardona protesteert tegen de aubergineprijzen: de telersprijzen zijn erg laag, zegt hij, maar de producten worden in supermarkten voor een veel hogere prijs verkocht.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1p5epqG

Mooie plekjes in Italië | Het Krupp Pad op Capri - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Mooie plekjes in Italië | Het Krupp Pad op CapriDolcevia.comVia Krupp is een historische verhard voetpad op Capri tussen het Charterhouse van San Giacomo en de Tuinen van Augustus aan de Marina Piccola.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1pPxdtw

30.000 flessen namaakwijn van markt gehaald in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Meer dan 30.000 flessen namaak van grote wijnen, waaronder Brunello, zijn in Italië in beslag genomen. Zes mensen zijn opgepakt in het kader van een onderzoek naar een omvangrijke oplichting. Dat meldt de Italiaanse pers vrijdag.Na herhaaldelijke klachten van consumenten over de belabberde kwaliteit van de nochtans geroemde wijnen, startte het parket van Siena (Toscane) in maart een onderzoek.Gespecialiseerde eenheden van de Carabinieri zijn daarbij gestoten op een omvangrijke zwendel, waarbij tafelwijn met een waarde van 1 euro in grote hoeveelheden opgekocht werd en herbotteld met etikettering van prestigieuze Toscaanse wijnen, zoals de Brunello di Montalcino, de Sagrantino di Montefalco of de Chianti, die allen een herkomstbescherming hebben.De valse wijnen werden in Italiaanse wijnwinkels, supermarkten en op websites verkocht aan een 30-tal euro per fles, met nauwkeurig nagemaakte verpakking. In het onderzoek naar de zwendel werd een 25-tal huiszoekingen uitgevoerd.Onder de gedupeerde wijnproducenten is ook de Italiaanse tenor Andrea Bocelli, die wijngaarden bezit in de streek van Pisa. De fraude met wijn blijft toenemen in Italië. Enkel in 2013 werd voor 31 miljoen euro aan namaakflessen in beslag genomen.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1pPxe0H

Italiaanse tachograaffraudeur: 4.050 euro boete en rijverbod

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



WADDINXVEEN - Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Italië kreeg vrijdag 30 mei van de politie een boete van 4.050 euro en een rijverbod van negen uur omdat hij met een magneet de werking van zijn tachograaf had gemanipuleerd.Agenten van de Landelijke Eenheid waren op zoek naar de Italiaanse trekker met oplegger omdat deze eerder die dag was doorgereden nadat hij bij het rijstrookwisselen een andere trekker met oplegger had geraakt. Daarbij was schade aan beide combinaties ontstaan.De politie trof de Italiaanse combinatie aan op een industrieterrein in Waddinxveen. Daar werd de aanrijding verder afgehandeld maar bij controle van de rij-en rusttijden bleek ook dat de tachograaf de laatste twee dagen niets had geregistreerd.Bij nader onderzoek zagen de specialisten dat de pulsgever middels een magneet was gemanipuleerd. Hiervoor kreeg de chauffeur 4050 euro boete en een rijverbod van negen uur.

See on transport-online.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pPxcWA

Italië: prijzen zomerfruit 20% lager

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



"We starten normaal gesproken begin mei met de verkoop van zomerfruit uit Spanje en Zuid-Italië. Dit jaar is het seizoen echter vroeg. We verkopen momenteel al Spaanse perziken, nectarines en abrikozen aan Italiaanse retailers", vertelt Raffaele Bucella (op de foto met algemeen directeur Sandro Zani), verkoopmanager voor Granfrutta Zani."De producten uit Campania, Basilicata, Calabria en Puglia zullen vanaf deze week beschikbaar zijn. De hoeveelheden zouden 5% hoger liggen dan in 2013. Dus we zouden 20.000 ton nectarines, 11.000 ton pruimen, 9.000 ton perziken en 5.000 ton abrikozen moeten hebben. Het seizoen begon echter niet heel goed: de prijzen waren bijna 20% lager dan in 2013, omdat er meer producten en overlappingen zijn."

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oSgyIE

De nieuwe Berlusconi van Italië? | http://bit.ly/SqllTv

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Als enige regeringsleider van de relevante eurolanden heeft de Italiaanse premier overtuigend de verkiezingen gewonnen. Er gaan geruchten dat hij de stemmen ‘gekocht’ zou hebben.In Latijns Europa is alles wat hier recht is krom en omgekeerd, dus dat van die geruchten zou zomaar kunnen. In elk geval heeft Renzi vanaf het moment dat hij premier van Italië werd onafgebroken campagne gevoerd, vooral via sociale media. Van zijn illustere voorganger Berlusconi lijkt Renzi heel goed begrepen te hebben hoe belangrijk de rol van de media is.

See on dagelijksestandaard.nl




via Tumblr http://bit.ly/SqllTA

'Ferrari 458 Italia facelift krijgt turbomotor'

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ferrari lijkt z’n turbotechniek niet alleen te reserveren voor een GT als de California: bij de komende facelift krijgt de sportievere 458 Italia die techniek ook aangemeten.Dat meldt Car Magazine op basis van bronnen bij Ferrari. Bij de facelift zou de 458 een opgefokte versie van de motor van de California T krijgen. In die auto is het blok al goed voor 560 pk en 755 Nm, maar in z’n sportievere broer wordt dat nog meer.

See on autoweek.nl




via Tumblr http://bit.ly/1osj5Wa

Giambattista Valli brengt goedkopere lijn uit

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Italiaanse modelabel Giambattista Valli gaat een goedkopere lijn uitbrengen onder de naam ‘Giamba’. De lijn zal worden voorgesteld aan pers en publiek in september tijdens de modeweek van Milaan. Dat schrijft WWD.Het Italiaanse modelabel Giambattista Valli gaat een goedkopere lijn uitbrengen onder de naam ‘Giamba’. De lijn zal worden voorgesteld aan pers en publiek in september tijdens de modeweek van Milaan. Dat schrijft WWD.

See on m.weekend.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/1huidSq

Ooggetuige: Nico Rosberg schuldig aan crash Italië - Autoblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Vorige week ging een promo-actie van Mercedes met het Duitse voetbalelftal gruwelijk mis. Er vielen 2 gewonden, maar Mercedes was er snel bij om alle schuld te ontkennen. Nu komt er een ooggetuige naar voren met een heel andere lezing.Het ongeval vond plaats in Zuid-Tirol (Italië), rond het Duitse trainingskamp. Mercedes Motorsport had een paar coureurs en enkele snelle bolides opgetrommeld, waarmee over een ogenschijnlijk afgesloten parcours werd geracet, met de voetbalspelers als passagier. Bij een manoeuvre schepte een van de Mercedessen, met DTM-rijder Pascal Wehrlein achter het stuur en voetballers Julian Draxler en Benedikt Höwedes als passagier, twee omstanders.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hU9hQT

Wegrestaurant voor fietsers in de Italiaanse Alpen van Trentino | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Fietsen tijdens de vakantie in Italië wordt steeds populairder, we schreven er al vaak over (lees meer) in onze krant en op onze website. Een van de mooiste routes in Noord-Italië is die van het 80 kilometer tellende fietspad van het Caldonazzomeer tot Bassano del Grappa. Deze route werd genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2014.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1huicxU

De winnaar van het Nederland Kampioenschap Pizzabakken 2014! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op het Italië Evenement 2014 was er zoals wel vaker een primeur. Voor de eerste keer werd in Nederland een kampioenschap voor pizzabakkers, Pizzaiolo in het Italiaans, georganiseerd. Het Campionato della Pizza 2014. Als u het Italië Evenement heeft bezocht kan de pizza u dan ook niet ontgaan zijn. Heeft u hem niet geproefd, dan toch zeker geroken of gezien. Maar liefst 22 deelnemers streden op de Via Appia mee om de eretitel beste Pizzakker van Nederland. Dat gebeurde uiteraard volgens de richtlijnen van de Napolitaanse ‘smaakpolitie’ in een echte houtoven. Het resulteerde in een spannend pizzaspektakel en wat was het spannend…

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1huichv

The San Diego Sicilian Festival 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

On May 18, from 10 AM to 6 PM, the 21st Sicilian Festival commenced in Little Italy. Soluntos Bakery owner (and former Portocello, Sicily resident) Mario Cefalu first created the fun, free event in 1993 to recreate some of the artistic, musical, and culinary traditions from his home. Cefalu’s first event was small, comprised of only a small block on India Street. Today the festival spans from Kettner to Columbia and Ash to Grape Streets, featuring three stages and a street level performance space on Basilone Plaza.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/1o1SMI2

PRACHTIG! Het Italiaanse volkslied in namen!

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



PRACHTIG! Het Italiaanse volkslied in namen!

See on voetbalzone.nl




via Tumblr http://bit.ly/1o1SJMm

De Rialto Brug. Echt Niet Toeristisch Hoor!!!...... – Venetie, Italië | Reisreporter.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Venetie…. Romantisch stad met prachtige kleurrijke gebouwen, mooie bruggen, kanaaltjes en eeuwenoude cultuur. Maar niet te vergeten ook duizenden toeristen…. Dit kon ik mooi weergeven op deze foto. Er is geen hoek waar geen toeristen staan.

See on columbusmagazine.nl




via Tumblr http://bit.ly/S0FOOm

Fiat koopt pick-up van Mitsubishi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Fiat heeft een overeenkomst met Mitsubishi gesloten voor het leveren van een pick-up. De Italianen betrekken van de Japanse branchegenoot de L200. Het model moet op z’n vroegst in 2016 met Fiat-embleem op de Europese en Zuid-Amerikaanse markten komen.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mLSxOy