zaterdag 12 juli 2014

"Naast oude stenen en Vaticaan, nu ook iets "leuks" voor toeristen in Rome"

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRuim tien jaar droomden diverse ondernemers van een attractiepark rond het thema cinema in Rome. De bestemming was altijd al duidelijk: ten zuiden van de Italiaanse hoofdstad, waar in de jaren zestig de filmstudio’s van wijlen producent Dino de Laurentis (“DinoCittà”) waren. De bouw en opening liepen veel vertraging op, maar gisteren mocht ik dan toch een kijkje nemen in Cinecittà World. Het grote publiek moet nog tot 24 juli wachten.De drievoudige Oscar-winnaar, ontwerper Dante Ferretti, tekende voor alle decors, die diverse beroemde Italiaanse filmsets imiteren. Na de buitenpoort, wat een kopie is van de ingang van de Romeinse filmstudio’s Cinecittà, loop je onder de God “Moloch” door, een gigantisch monster uit de film “Cabiria” (1914). Echt binnen waan je je in het New York van de jaren twintig: Het ontwerp dat Ferretti maakte voor Martin Scorsese’s “Gangs of New York”, in Rome opgenomen.

See on deredactie.be
via Tumblr http://bit.ly/1kiw3Dp

De Balans wint Italiaanse filmprijs

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDe korte film ‘De Balans’ van regisseur Mark Ram heeft op het Trento Film Festival in Italïe de Mario Bello-prijs in de wacht gesleept.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1mW6w8L

Gelderland op koers voor Giro d'Italia - Ouderenjournaal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe provincie Gelderland ligt op koers met haar ambitie om de start van de Giro d’Italia 2016 naar Gelderland te halen. Gisteren ontving het bestuur steun uit Provinciale Staten om door te gaan met het verwezenlijken van de ambitie.‘Ik ben erg blij met de steun van Provinciale Staten. Dit betekent dat we de volgende stappen kunnen gaan zetten. We gaan nu verder in overleg met de gemeenten, de Gelderse ondernemers en de organisatie Libema Profcycling om te kijken hoe we gezamenlijk de ‘Giro de Gelderland’ gaan realiseren’, aldus gedeputeerde Jan Markink.

See on ouderenjournaal.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rh3Wt5