zondag 28 juli 2013

Berlusconi: "Liever naar de cel dan een taakstraf"

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSilvio Berlusconi, de omstreden ex-premier van Italië, weet deze week of hij zijn straf moet uitzitten na zijn veroordeling voor fraude. “Maar ik ga geen taakstraf uitvoeren. Als ik naar de cel moet, ga ik naar de cel."
Even opsommen: in de zaak-Ruby is Berlusconi veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar voor seks met minderjarigen. In die zaak is Berlusconi in beroep gegaan. En in een fraudezaak rond zijn media-imperium Mediaset is de oud-premier veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar en hij mag 5 jaar geen publiek ambt uitoefenen. Door de amnestiewetgeving is die laatste celstraf teruggebracht tot een jaar.


Deze week moeten de rechters van het Hooggerechtshof oordelen of Berlusconi voor die laatste zaak inderdaad in de cel moet. Omdat hij ouder is dan 70, kan Berlusconi er ook voor kiezen om een taakstraf uit te voeren of onder huisarrest te komen, zonder dus naar de cel te moeten.


"Ik ben bijna 78 jaar en ik zou dus voor huisarrest kunnen kiezen, maar als ze me schuldig achten, als zij die verantwoordelijkheid nemen, dan ga ik naar de cel. Ik ga niet in ballingschap en ik ga geen taakstraf uitvoeren, als een crimineel die heropgevoed moet worden", zegt de omstreden politicus en miljardair in een interview dat vandaag gepubliceerd is.


"Ik slaap al een maand niet meer. Ik word ‘s nachts wakker en lig naar het plafond te staren, na te denken over wat ze me aandoen." Volgens Berlusconi zijn de veroordelingen het resultaat van een persoonlijke vendetta van linkse rechters.
See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56711718632

Bijzondere zezel in Italie geboren

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet is een bijzonder gezicht. In Italië is een heuse zezel geboren, een kruising tussen een ezel en een zebra.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56702750007

Le origini di Saturnia e le Cascate del Gorello

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaLe Terme di Saturnia sono il posto ideale dove concedersi qualche giorno di vacanza da passare in completo relax, preoccupandosi esclusivamente di come coccolarsi e prendersi cura di se.
See on mindthetrip.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56697545698

Caligula's ancient hideaways - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMary Beard heads south from Rome towards Capri in search of Caligula’s imperial holiday villas.
See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56692907621

Piaggio APE Logo (bij Italian Entertainment And More - Italian...

Piaggio APE Logo (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56689382278

Puffen en zweten in Italiaanse hittegolf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië beleven ze op dit moment een hittegolf. In de hoofdstad Rome zijn temperaturen gemeten tot 38 graden. Volgende week zou het zelfs nog warmer kunnen worden, tot 42 graden op woensdag. De toeristen doen dan ook alles om een beetje verkoeling te vinden. Ze verfrissen zich aan een van de vele fonteinen of schuilen in een ijssalon.
See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56683693542

Italiaanse Pizza Workshops voor prive of zakelijke...

Italiaanse Pizza Workshops voor prive of zakelijke aangelegenheden. Af te stemmen op basis van uw wensen. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56680317961

Barbecue concepten in het Italiaanse thema. Op basis van...

Barbecue concepten in het Italiaanse thema. Op basis van maatwerk. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56680016709

Arrosticini Experience is te boeken via...

Arrosticini Experience is te boeken via www.italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56679779865

Italiaanse Catering Concepten via www.italianentertainment.nl...

Italiaanse Catering Concepten via www.italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56679704251

Nederlands meisje in Italiaanse Varese overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen 16-jarig Nederlands meisje is vrijdag overleden in de Italiaanse plaats Varese. Het meisje was maandag gaan varen met vrienden op een boot in het Lago Maggiore en kreeg een hartstilstand toen zij ging zwemmen. Ze werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis in Varese gebracht.
Het meisje was met haar familie op vakantie bij het grote meer in het noorden van Italië. Ze werd direct naar de boot gebracht en naar de kant gevaren toen het niet goed met haar ging. Er is geprobeerd haar te reanimeren aan de kant, alvorens ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Varese werd gevlogen. Na enkele dagen knokken voor haar leven, is zij vrijdag overleden.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56677846100

Verdronken koffie | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOp deze zomerse ochtend drinken we affogato al caffe, verdronken koffie, met vanille-ijs, uit het kookboek Isabella’s Italiaanse zomer van Isabella Cozzi.


Een zomerse zondagochtend, een dag vol dolce far niente in het verschiet, met als enige zorg: wat zullen we eens eten, vanochtend, vanmiddag, vanavond, tussendoor… We raken aardig gewend aan het Italiaanse dolce vita, maar met deze temperaturen kun je je ook maar het beste overgeven aan het Italiaanse ritme.


Dat gaat nog een beetje beter sinds we vorige week van het Hasseltse Ciao tutti het kookboek Isabella’s Italiaanse zomer cadeau kregen, waarin Isabella Cozzi ons een lange, luie zomerdag in Italië voorschotelt:
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56677648544

Exploring Tuscany: Rosso di Montalcino - Vino in Love

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTuscany is known for a lot of wines including Sassicaia, Brunello di Montalcino and Vino Nobile di Montepulciano. Today’s topic is the sibling of Brunello: Rosso di Montalcino. Just like Brunello, Rosso di Montalcino is produced around the medieval town Montalcino in the heart of Tuscany. The small town with a population of just 5000 was founded in the 800s and played a crucial role in the conflicts between the Republic of Florence and the Republic of Siena. Long story short: Siena lost the wars against Florence and Montalcino fell to the Florentines which ruled the city until Italy was united in 1861.


Now what does this have to do with wine? Actually quite a lot!
See on vinoinlove.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56677333623

Het grote genieten: Grand’Aperitivo | Italiaans eten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMisschien is het wel het mooiste moment van een Italiaanse dag, de tijd tussen la passeggiata en la cena: l’aperitivo, met een drankje en lekkere hapjes.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/56675291829