zondag 13 juli 2014

Gusto Di Lella - Per l’Italia piu bella! - Prodotti Di...

Gusto Di Lella - Per l’Italia piu bella! - Prodotti Di Origine Italiano @gustodilella (bij Di Lella Productions)
via Tumblr http://bit.ly/1ycwbfL

Vesuvius: The most dangerous volcano in the worldMount Etna may grab all the headlines these days, but the immense Vesuvius in presiding over the Gulf of Naples in Campania is a far deadlier, volcano. Its last eruption was 60 years ago in 1944 and since then, nothing. Is it about to remind the world of its presence?See on swide.com

via Tumblr http://bit.ly/1jDXOeW

By The Way – Italië doet mee aan het Junior Eurovisiesongfestival – Eurosong.be

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreOp 15 november aanstaande vindt op het eiland Malta het 11de Junior Eurovisiesongfestival plaats. Ondanks de steeds geringere schare fans voor het mini-Eurovisiegebeuren, blijft de EBU moeite doen om zoveel mogelijk landen aan boord te krijgen. Italië zal zijn debuut maken in buurland Malta, en is daarmee het eerste Big 5 land dat deelneemt sinds 2006, toen Spanje er de brui aan gaf. De omroep in Cyprus maakte bekend na vier jaar terug te keren, maar Griekenland blijft thuis, ondanks eerdere berichtgevingen over nog een terugkeer. Ook over IJsland was eventjes twijfel, maar de omroep RUV liet al weten geen kandidaat te sturen naar Malta, en wijt de twijfel aan een typefout in een persbericht. Volgens enkele songfestivalmedia zouden omroepen in Noorwegen, Hongarije en Noorwegen nog in gesprek zijn met de EBU over een mogelijke deelname. Zoals eerder gemeld op deze site blijft de VRT en dus België thuis. Officieel staat het deelnemersaantal op het moment van schrijven op tien.

See on eurosong.be
via Tumblr http://bit.ly/1qUR6Sd

Is dit de Mark Zuckerberg van Italië?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië kreeg de 22-jarige ondernemer Matteo Achilli het stempel van ‘de nieuwe Mark Zuckerberg’.De 22-jarige Italiaanse ondernemer Matteo Achilli kreeg het stempel ‘de nieuwe Mark Zuckerberg‘. Hij is niet de enige.Van investeerders zou je verwachten dat ze uitermate verstandig omgaan met hun geld. De beslissing om een startup financieel te steunen wordt alleen genomen op basis van rationele gronden.Niets is minder waar. “Ik kan voor de gek gehouden worden door iedereen die op Facebook-oprichter Mark Zuckerberg lijkt”, zei durfkapitalist en oprichter van startup-broedplaats Y-Combinator Paul Graham vorig jaar tegenover The New York Times. “Er was eens een kerel die we geld hebben gegeven, maar hij bleek er niks van te kunnen. Ik zei: ‘Hoe kan hij slecht zijn? Hij lijkt op Zuckerberg!’”

See on z24.nl
via Tumblr http://bit.ly/1qUR9gF

Arrestaties in Italië om 'abortuscorruptie'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn het Zuid-Italiaanse Apulië zijn een gynaecoloog en een anesthesist opgepakt omdat zij vrouwen lieten ‘bijbetalen’ voor abortus.Zij dreigden dat zij anders de wettelijke termijn van 90 dagen na het begin van de zwangerschap zouden laten verstrijken.Abortus binnen die termijn is legaal in Italië, maar in het katholieke, conservatieve zuiden is het voor een vrouw vaak moeilijk om een arts te vinden die bereid is de ingreep te doen. In het openbare ziekenhuis van Cerignola, een stad van bijna 60.000 inwoners, was de gearresteerde gynaecoloog de enige die bereid was de ingreep te doen; de anderen zijn ‘obiettori’ (gewetensbezwaarden).

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1njBFND