maandag 26 januari 2015

Italiaanse films en documentaires op het filmfestival Rotterdam 2015 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTot en met 1 februari zijn er op het filmfestival Rotterdam tal van Italiaanse films en documentaires te zien. Wij maakten het volgende overzicht. Klik op de titel voor meer informatie en de trailers op de website van het IFFR.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/15BKAIL

Puglia in top 10 beste wijnreisbestemmingen | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyHet Amerikaanse tijdschrift voor wijnliefhebbers Wine Enthusiast, plaatst de Zuid-Italiaanse regio Apulië, Puglia in het Italiaans, in de top 10 van beste wijnreisbestemmingen voor 2013. Het is de enige Italiaanse regio in de lijst.De redactie motiveerde de keuze door de uitstekende faciliteiten en mogelijkheden voor toeristen, het voortreffelijke eten en de wijn. “Geflankeerd door twee zeeën is het magische Puglia een dun schiereiland met dezelfde eigenschappen waardoor we ons decennia geleden tot Italië aangetrokken voelden. Dit onontdekte deel van Italië kent een benijdenswaardige kwaliteit van leven”

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Jt5yst

Alfa 4C verschijnt ineens met centraal uitlaatsysteem | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHoewel de net in Detroit gepresenteerde 4C Spider het onderwerp van deze test lijkt, heeft het proefrondje rond Turijn dat hier gespot is, waarschijnlijk alles te maken met wat zich onderhuids bevindt. Het nieuwe centraal geplaatste uitlaatsysteem is daar het bewijs van. De huidige modellen hebben dit in de uithoeken (wat ook te zien is aan de gaten in het frame rondom) en dus lijkt het erop dat Alfa Romeo alweer aan een nieuwe variant van deze ras sportwagen werkt. De drie Ferrari-achtige uitlaadjes maken duidelijk dat de 4C binnenkort in een nog krachtigere versie zich aan de wereld zal tonen. GTA of Quadrifoglio Verde kan dan de passende typeaanduiding op de nieuwkomer zijn. Vermoedelijk dat laatste.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CrVlKG

Italië is weer in Nederland! Het Italië Evenement Smaak en Stijl 2015.Italië is weer in Nederland, of beter gezegd, het aftellen is begonnen! Het lijkt zover weg, maar over 4 maanden is het weer zover, dan is Italië echt terug in Nederland, in ieder geval voor een weekend.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/18iQJLR

Pasta eten en heerlijk niets doen in Le MarcheGeregeld krijgen we de mooiste verhalen toegestuurd van onze fans. Sommige zijn te mooi om niet met jullie allemaal te delen, zoals Annerikes verslag van een smakelijk avontuur tijdens haar vakantie in Le Marche:
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1JMcJu8

Verblijf in Puglia in een Trullo | Vakantiehuis mogelijkheden bij Alberobello - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEr is veel vraag naar typische vakantiewoningen in de streek van Alberobello in Puglia. We geven hier een aantal opties voor het vinden van een verblijf in een traditionele trullo, zo’n with huisje met een puntdak.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1Bd39fg

Marokkaanse 'jihadist' uit Italië gezet

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalië heeft sinds eind december negen jihadisten uitgezet, waaronder een man uit Marokko.Het gaat om vijf Tunesiërs, een Turk, een Egyptenaar, een Marokkaan en een Pakistaan, die voor de terreuraanslag van 7 januari in Parijs naar hun land van herkomst terug zijn gestuurd. Dat heeft de Italiaanse minister van binnenlandse zaken Angelino Alfano zondag bekendgemaakt. Alle negen verbleven al langere tijd in Italië. Onder hen waren er die ‘zichzelf op het web hadden geradicaliseerd’ en die de groep Islamitische Staat ondersteunden en er leden voor wierven, zei Alfano. De minister sluit meer uitzettingen niet uit. De autoriteiten volgen ‘veel meer dan honderd’ personen die verdacht worden van jihadistische activiteiten. Er zijn 59 Syriëgangers geïdentificeerd, onder wie vijf Italiaanse staatsburgers met een dubbele nationaliteit, zei de minister.

See on m.marokko.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Bd38YO

Oostenrijks-Italiaanse route verkozen tot Fietsroute van het jaar | NRIT Media Vrijetijdsplatform, trends, nieuws en kennis op het gebied van leisure, toerisme en hospitality

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe Alpe Adria Radweg in Oostenrijk en Italië is de Fietsroute van het Jaar 2015. Op zaterdag 31 januari 2015, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI, neemt de voormalig Oostenrijkse wielerprof Paco Wrolich de trofee in ontvangst.De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Doel is overheden te stimuleren om aantrekkelijke fietsroutes te realiseren die het fietstoerisme bevorderen. Het is opvallend dat Nederland als fietsland al jaren niet scoort in deze verkiezing.

See on nritmedia.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zMDqyP