maandag 8 mei 2017

Agriturismo La Faula - Friuli Venezia Giulia | Vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Op Agriturismo La Faula heerst een zeer ontspannen sfeer. Het is de ideale plek voor een vakantie voor gezinnen met kinderen.

via Tumblr http://bit.ly/2pXNiGG

Italiaanse douane neemt 37 ton drugs in beslag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse douane heeft in drie containers die officieel met shampoo en andere badbenodigdheden gevuld waren, in totaal 37 ton drugs aangetroffen. De 37,5 miljoen pillen werden in de haven van Genua in beslag genomen. Volgens de politie diende de smokkelwaar mogelijk om het terrorisme te financieren.

via Tumblr http://bit.ly/2pXFcO9

Kleurrijke bloemen in Italië | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In Italië bloeit de blauweregen volop – net als vanmiddag op Ciao tutti, waar we de lente verwelkomen met een blog vol bloemen in het Italiaans.

via Tumblr http://bit.ly/2qT0iL1

Turijn - stadswandelingen | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Turijn is een verrassende bestemming voor een stedentrip, met prachtige gebouwen en een heerlijke keuken. Verken de stad met deze twee fijne wandelroutes!

via Tumblr http://bit.ly/2pdD7Ph

De 10 mooiste plekken in Bologna

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Wat zijn de mooiste plekken in Bologna? Merel Diemont woonde er en kan het je vertellen. Lees nu waarom ook jij naar Bologna moet.

via Tumblr http://bit.ly/2qTaaED

Italian village offers €2,000 gifts to boost dwindling population

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Bormida, population 394, also offering homes to rent for as little €50 a month in effort to persuade people to move there.The mayor of a remote mountain village in Italy is offering to pay €2,000 (£1,700) to anyone who moves there, in an attempt to save it from becoming a ghost town.Those who take up residence in Bormida, which sits 420 metres above sea level in the north-west Liguria region and is home to 394 people, will pay as little as €50 a month in rent.

via Tumblr http://bit.ly/2qJQyGD

Met dit smartphonehoesje kun je espresso zetten

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Via Kickstarter proberen twee Italianen geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een telefoonhoesje dat ook een espresso kan zetten. De koffie zit in espresso-cartridges die je in het hoesje, de Mokase, schuift.Vervolgens zorgt een app er via Bluetooth voor dat je de 25 ml espresso in de Mokase in vijf tot acht seconden kunt verwarmen tot een temperatuur van vijftig tot zestig graden. Dat gebeurt met een in het hoesje ingebouwde batterij.Voor iPhone en SamsungBedenkers Luigi Carfora en Clemente Biondo bieden drie verschillende smaken espresso aan: klassiek, geroosterd en arabic. Ze willen de Mokase beschikbaar maken voor een groot aantal populaire smartphone-modellen, zoals de laatste twee iPhone-generaties, de Samsung Galaxy S8 en S7, Huawei’s P10- en P9-toestellen en de LG G5. Het hoesje is minder dan een centimeter dik.

via Tumblr http://bit.ly/2qSwqP1

Verontwaardiging over optreden arbeidsinspectie op Italiaanse Dag: “Dit kan absoluut niet door de beugel”


Ondernemersorganisatie Unizo Limburg reageert verontwaardigd op het optreden van de arbeidsinspectie tijdens de Italiaanse Dag, zondag in Tongeren. Een 10-jarige jongetje, dat er zijn ouders aan het helpen was met de opbouw van hun stand, werd er onderworpen aan een strenge controle. “De manier waarop dat gebeurde, kan absoluut niet door de beugel”, reageert Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg.via Tumblr http://bit.ly/2pqWsbE

Arbeidsinspectie op de Italiaanse Dag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het optreden van de Arbeidsinspectie op de Italiaanse Dag zondag in Tongeren heeft veel kwaad bloed gezet. Een 10-jarige jongetje, die er zijn ouders aan het helpen was met de opbouw van hun stand, werd onderworpen aan een strenge controle. “Volgens de inspecteurs ging het om kinderarbeid.

via Tumblr http://bit.ly/2pVF5CI

Five myths about the Mafia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

At the end of the day, the Mafia isn’t about pride, it’s about money - how to get it, how to keep it and how to make more of it.The Tribeca Film Festival ended last month with screenings of “The Godfather” and “The Godfather: Part II.” The purpose was to celebrate the 45th anniversary of the first film, which pumped new life into a genre that had dominated the movie industry in the 1930s. Released at a time when the American Mafia was losing its hold on the underworld, the movies offered a younger generation of would-be Mafiosi a romanticized version of “the life,” a version that celebrated “men of honor” and omerta. In many ways, the movies have served as training films for second- and third-generation Italian American gangsters, who moved from the urban centers of their immigrant grandparents to homogenized suburbs where Sunday dinner is served at the Olive Garden and espresso comes in four flavors at Starbucks. They have also reinforced several myths about the Mafia that, ironically, the actions of those in the next generations quickly dispelled.

via Tumblr http://bit.ly/2ppPRhq