vrijdag 9 oktober 2015

De Italianen moeten nog even oefenen voor de Giro, anders wordt het omfietsen in Gelderland - Omroep Gelderland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Giro d'Italia komt pas in mei volgend jaar naar Gelderland én dat is misschien maar beter ook. Dan kunnen de Italianen, maar ook de Spanjaarden nog even oefenen. Want de kennis over onze provincie is nog ver te zoeken.Het Spaanse dagblad Mundo Deportivo plaatste dinsdag de onderstaande kaart in de krant. Het is maar te hopen dat de wielrenners deze kaart niet bekijken, want dan zullen de hardrijders niet op de juiste plaats starten en finishen. Daarnaast zullen de renners dan ook een heel eind om moeten fietsen. Dat is voor zowel de wielerfans als de wielrenners zelf niet ideaal.
See on omroepgelderland.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jfEBkF

Dit is waarom Maserati moet gaan oppassen - Autoblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bonje bij de Italianen. De verkopen lopen niet als verwacht en daarom heeft de fabrikant besloten om in november de productie een week te staken. Wat zijn de gevolgen?Maserati beleefde de afgelopen jaren vele hoogtepunten. De introductie van de GranTurismo in 2007 was de start van een reeks succesjaren. Het Italiaanse merk kwam zelfs met gloedjenieuwe modellen op de proppen en volgend jaar kunnen we de eerste SUV gaan verwachten. Ook in Nederland waren de vernieuwde Quattroporte en Ghibli geliefd. De nieuwe modellen zorgden in 2014 voor een verkooptoename van 400% en de slingers werden opgehangen.
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jfEBky

Italiaanse fiscus klaagt Max Biaggi aan | Spitsnieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse motorsportheld Max Biaggi wordt in zijn eigen land aangeklaagd voor belastingontduiking. De rechtszaak tegen de motorcoureur die zijn carrière drie jaar geleden beëindigde, begint volgens een anonieme bron van persbureau Reuters volgend jaar.Volgens de beschuldigingen heeft de viervoudig wereldkampioen in de 250cc via een vals adres in Monte Carlo bijna 18 miljoen euro verborgen gehouden voor de Italiaanse belastingdienst. Tegenover Italiaanse media ontkende Biaggi vandaag echter dat hij heeft gefraudeerd. “Deze affaire sleept al jaren en ik ben verrast dat het nu weer opspeelt. Het adres in Monte Carlo bestaat. Ik heb er vanaf 1992 gewoond en mijn kinderen zijn er geboren.”
See on m.spitsnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jhMoOi

Dokter Ferrari wil film over Lance Armstrong uit Italiaanse zalen houden - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het levensverhaal van de gevallen wielerheld Lance Armstrong zal mogelijk niet in de Italiaanse cinemazalen worden vertoond. Zijn voormalige dokter Michele Ferrari heeft voor de rechtbank een procedure opgestart om de prent te verbieden in de Laars.“The Program” wordt in principe donderdag gelanceerd in Italië maar de advocaten van Ferrari eisen, zo weet het Italiaanse nieuwsagentschap Ansa, voor de rechter dat verdeler Videa de film inhoudt.
See on m.nieuwsblad.be

via Tumblr http://bit.ly/1jhMm98

Gelekt: Italiaanse journalist onthult hoe jezuïeten synoderesultaten op voorhand manipuleerden |

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De resultaten van de bisschoppensynode in Rome zijn al gekend. Dat beweert Marco Tosatti, een Italiaanse journalist die het reilen en zeilen in het Vaticaan op de voet volgt. Volgens Tosatti is een orde van jezuïeten al voor de eigenlijke synode samengekomen om de uitkomst ervan te plannen. Een (nog) geheim document zou de invoering van de Heilige Communie voor hertrouwden en gescheiden personen nu al hebben goedgekeurd.
See on valseprofeet.com

via Tumblr http://bit.ly/1OqmW4Y

Een kijkje in de keuken bij Italiaans Restaurant La Maremma Ridderkerk

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Een kijkje in de keuken bij Italiaans Restaurant La Maremma Ridderkerk
See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1OqmX9d

Italiaanse bio-producten geliefd over de grens

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Afgelopen februari bevestigde het Italiaanse bedrijf Sipo haar internationale ambities met een stand op de Fruit Logistica. Het bedrijf, dat handelt in biologische groenten, exporteert naar onder andere Scandinavië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.“Deze landen zijn erg geïnteresseerd in Italiaanse producten, onze keuken en biologische producten, dus een perfecte afzetmarkt voor ons”, vertelt Nicolò Bentivegni.
See on biojournaal.nl

via Tumblr http://bit.ly/1OqmX94

Jamie's Italian Italiaans eten op z'n Brits - De Buik van Rotterdam

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Jamie’s Italian is begin oktober open gegaan in de Rotterdamse Markthal. Wij delen onze favorieten met jullie, inclusief smakelijke foto’s.Stilletjes opende Jamie Oliver’s Jamie’s Italian, dit weekend haar deuren. Tevens is dit de eerste Jamie’s Italian in Nederland. Vallen wij Rotterdammers even met ons neus in de boter, want Jamie’s culinaire paradijs bevindt zich bij ons, in de Markthal.
See on debuikvan.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jhIipk

Italiaanse feestdagen in Houten! Italian Entertainment geeft 3 x 2 toegangskaarten weg.


Het Italië Evenement rond Kasteel de Haar kent u (hopelijk) al twaalf jaar als de ultieme start van het zomerseizoen. 
Ook in 2016 bent u weer welkom! 
Maar voor het zover is, nodigen wij u graag uit om ook de winter met ons te vieren. 


Italian Entertainment geeft 3 x 2 toegangskaarten weg.
Wat moet u daar voor doen?

Klik op de foto en lees ons volledige weblog artikel ………See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1VIQ8Kj

In de rij bij Jamie's Italian in de Markthal

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Het restaurant Jamie’s Italian is eindelijk geopend in de Rotterdamse Markthal. En hoewel de beroemde Britse topkok Jamie Oliver niet aanwezig is, laat staan zelf een pollepel aanraakt, stonden smulpapen al voor de officiële opening in de rij om een tafeltje te bemachtigen.‘Alleen omdat er een beroemde naam op de gevel hangt, zeker,’ mopperen voorbijgangers die nog geen voet over drempel hebben gezet. Het AD test wat zij missen.
See on gelderlander.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jSjV2a

Deze Italiaanse filmklassiekers moet je gezien hebben | Villitalia Blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Italiaanse cinema ontstond aan het begin van de vorige eeuw met “La presa de Roma” als eerste in het openbaar vertoonde Italiaanse film in 1905. Sindsdien heeft de Italiaanse filmindustrie doorheen de jaren een rijke verzameling filmklassiekers voortgebracht.Wie kent er nu niet de beroemde regisseur Federico Fellini die verantwoordelijk is voor meesterwerken zoals ‘Le Notti di Cabiria’ en ‘La Strada’. Of wat met de befaamde spaghettiwesterns van Sergio Leone waarvan velen de titels onder hun Engelse naam zullen kennen. Denk maar aan ‘A Fistful of Dollars’ (Per un Pugno di Dollari) en ‘Once Upon a Time in the West’ (C’era una Volta il West). En ook in het heden scheert de Italiaanse cinema geregeld nog hoge toppen. Zo kaapte de film “La Grande Bellezza” in 2014 nog de Oscar voor beste niet-Engelstalige film weg op de Academy Awards in de Verenigde Staten.
See on villitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1OoCRSV