zaterdag 31 januari 2015

Copa Della Perugia - #Louwman #Museum - #nostalgia #vintagio...

Copa Della Perugia - #Louwman #Museum - #nostalgia #vintagio @gustodilella #vintage #chocolate (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1CLC2fq

Sergio Mattarella (73) gekozen tot president van Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSergio Mattarella is zaterdag gekozen tot president van Italië. Mattarella, lid van het Constitutioneel Gerechtshof, kreeg in de vierde ronde van de presidentsverkiezingen de absolute meerderheid van de stemmen.De Democratische Partij van premier Matteo Renzi had Mattarella voorgedragen. Toen Mattarella de benodigde 505 stemmen had behaald, brak een applaus los.De president wordt gekozen door de leden van de Kamer van Afgevaardigden, de Senaat en 58 afgevaardigden uit de regio’s. In totaal gaat het om 1.009 personen. In de eerste drie rondes was een tweederdemeerderheid vereist, daarna was de helft plus één voldoende.Mattarella (73), geboren in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, staat bekend als een fel tegenstander van de maffia. Zijn oudere broer Piersanti, toen president van de regio Sicilië, werd op 6 januari 1980 in Palermo door de maffia vermoord.

See on nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DqJ6N2

Noord-Italiaanse regio Lombardije wil bouw nieuwe moskeeën verbieden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen commissie van de regering van de Noord Italiaanse regio Lombardije (hoofdstad: Milaan) heeft gisteren een wet goedgekeurd waarmee de bouw van nieuwe moskeeën wordt verboden. Het is de eerste echt serieuze poging in de EU om de door Brussel en de Europese politieke elite gepromote islamisering van ons continent een halt toe te roepen. De Italiaanse bevolking reageerde onlangs woedend nadat vijf moslimjongeren een biddende Italiaan aanvielen, zijn foto van zijn overleden vrouw verscheurden, een beeld van Maria in tweeën braken en hierop urineerden (2). Officieel regelt de wet dat de bouw van niet-katholieke gebedshuizen aan banden wordt gelegd, maar de bijnaam van de nieuwe regels, ‘anti-moskee wet’, geeft al aan dat de regionale partij Lega Nord, die streeft naar afscheiding van Noord Italië van Rome, vooral de islam op het oog heeft. Daarnaast is Lega Nord ook tegen de euro en wil de partij de immigratie uit moslimlanden stoppen.De wet, die aanstaande dinsdag in stemming wordt gebracht, heeft de nodige ophef veroorzaakt en wordt door zowel links als rechts bekritiseert, omdat er specifiek religies worden genoemd die duidelijke banden met de Italiaanse natie en volk hebben, wat niet geldt voor de islam. Critici zijn bang dat ook het Jodendom en de evangelische kerken erdoor worden getroffen.

See on linkis.com
via Tumblr http://bit.ly/1vkNbTU

CEO Missoni moet moderoer afstaan | metronieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse modelabel Missoni heeft hun CEO, Alberto Piantoni, gevraagd de deur achter hem dicht te doen en de koffer te pakken.Piantoni was sinds 2011 CEO bij het merk, maar zijn contract werd niet verlengd. Helaas. Waarom Piantoni de laan uit is gestuurd niet duidelijk.De Missoni-familie heeft per direct elke tak van het management overgenomen, meldt Fashionmag.com.Lees ook: Column Sigrid- Afstand zorgt voor nieuw elanALBERTO PIANTONIAlberto werkte voorheen bij het Italiaanse Ministerie van Economische Zaken en als CEO bij porseleinfabriek Richard Ginori (later gekocht door Gucci). Waar zijn carrièrekoers nu naar uitwijkt is tevens onduidelijk.

See on m.metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/15Uk3a0

Codelli | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyWandelen in de heuvels, fietsen over de vele paden of met de auto op weg; vanaf … http://bit.ly/1vkN8aN http://bit.ly/15Uk0v3

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vkN8aP

Rome krijgt gecoiffeerde zwervers

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDaklozen in Rome kunnen er binnenkort op en top bijlopen dankzij het Vaticaan. Nadat de zetel van de Rooms-Katholieke kerk vorig jaar al aankondigde douches voor de zwervers in te zullen richten, kwam donderdag het bericht dat de daklozen in het Vaticaan ook gratis naar de kapper kunnen voor een nieuwe coupe en een frisse scheerbeurt.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DqjMa5

#Lasagna di @casadibella by chef #Angelo #Barbagallo -...

#Lasagna di @casadibella by chef #Angelo #Barbagallo - #Trattoria #Casa #Di #Bella

#Italian #food @gustodilella @thingsfromitaly #pizza #pasta #panini #piadina #porchetta #cinquepepiu #rocco #romano (bij Casa Di Bella)
via Tumblr http://bit.ly/1AatHCM

Alfa Romeo (logo) terug in de F1 | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEven hoopten we dat de SF15T een Scuderia Alfa Romeo in leven zou roepen! Maar de naam van de auto zegt al dat dit niet zo is en toch zien we tot onze verbazing een groot Alfa Romeo logo op de F1 bolide van Ferrari voor het komende seizoen. Het zou een mooie ode kunnen zijn aan de geschiedenis van Ferrari die ooit binnen de gelederen van Alfa Romeo begon. Maar in werkelijkheid is het een pr-stuntje om Alfa Romeo’s ambities voor de komende jaren aan het grote publiek te tonen.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1BGUd4C