See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws
In het zuiden van Italië zijn twee passagierstreinen in volle vaart op elkaar gebotst. Daarbij zijn volgens de president van de provincie Bari 20 doden en tientallen gewonden gevallen.Op een foto die door de brandweer is vrijgegeven, is een enorme ravage te zien. Het ongeluk vond plaats in een afgelegen gebied, tussen de olijfbomen. “Dat bemoeilijkt het reddingswerk”, zegt een woordvoerder van de brandweer. DodentalAmbulances en brandweerauto’s zijn massaal naar de plek van het ongeluk gereden. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen. Maar hoe vol de treinen zaten, is niet bekend. De twee treinen behoren tot een lokale, private spoorwegmaatschappij, Ferrovia dello Stato. In totaal rijden er 20 treinen voor de vervoerder.De oorzaak van de ramp is nog onbekend. De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft geschokt reageerd; hij spreekt van een tragedie.
See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/29TB8rY
dinsdag 12 juli 2016
Pakjestest 1: Italiaanse spaghetti carbonara - Koken met Karin
See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Dankzij pakjes en zakjes eten we in Nederland exotischer dan ooit. Maar hoe authentiek zijn ze eigenlijk?De voltallige Italiaanse keukenbrigade van Roberto’s Restaurant in het Amsterdamse Hilton Hotel schiet in de lach als ze de ingrediënten zien die horen bij het Knorr-pakje Macaroni carbonara. Melk en champignons? In de carbonára? Met de neus in het pakje: “Het ruikt naar kippensoep.” Terwijl de koks Borelli en Marques aan de slag gaan, toont Payer de drie basisingrediënten die er feitelijk in horen. “Om te beginnen eieren. Guanciale (kinnebakspek) is hier lastig verkrijgbaar, maar wel het beste. Nee, geen parmezaan maar pecorino, die door z’n zoutigheid juist die niet zo zoute guanciale goed aanvult. En voel eens aan de spaghetti? Mooi ruw, dan blijft de saus er goed aan hangen.” Want carbonara hoort uiteraard met spaghetti, niet met andere pasta. Al serveren ze nu in het restaurant een creatieve versie, Fagottini alla carbonara: een met vloeibare dooier en kaas gevulde soort ravioli in een saus van spek en, vooruit, een beetje courgette.
See on koken.blogo.nl
via Tumblr http://bit.ly/29Nr6pp
Dankzij pakjes en zakjes eten we in Nederland exotischer dan ooit. Maar hoe authentiek zijn ze eigenlijk?De voltallige Italiaanse keukenbrigade van Roberto’s Restaurant in het Amsterdamse Hilton Hotel schiet in de lach als ze de ingrediënten zien die horen bij het Knorr-pakje Macaroni carbonara. Melk en champignons? In de carbonára? Met de neus in het pakje: “Het ruikt naar kippensoep.” Terwijl de koks Borelli en Marques aan de slag gaan, toont Payer de drie basisingrediënten die er feitelijk in horen. “Om te beginnen eieren. Guanciale (kinnebakspek) is hier lastig verkrijgbaar, maar wel het beste. Nee, geen parmezaan maar pecorino, die door z’n zoutigheid juist die niet zo zoute guanciale goed aanvult. En voel eens aan de spaghetti? Mooi ruw, dan blijft de saus er goed aan hangen.” Want carbonara hoort uiteraard met spaghetti, niet met andere pasta. Al serveren ze nu in het restaurant een creatieve versie, Fagottini alla carbonara: een met vloeibare dooier en kaas gevulde soort ravioli in een saus van spek en, vooruit, een beetje courgette.
See on koken.blogo.nl
via Tumblr http://bit.ly/29Nr6pp
Abonneren op:
Posts (Atom)