maandag 6 mei 2013

Berlusconi - Italiaans Hof van Cassatie weigert processen van Milaan naar Brescia over te hevelen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(Belga) Het Italiaanse Hof van Cassatie, de hoogste rechtsinstantie op het schiereiland, heeft maandag het verzoek van ex-premier Silvio Berlusconi om twee processen tegen hem over te hevelen van Milaan naar Brescia, verworpen.

See on knack.be
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49785914769

Lassnig en Merz gelauwerd tijdens Biënnale Venetië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Oostenrijkse kunstenares Maria Lassnig en haar Italiaanse collega Marisa Merz krijgen op 1 juni een Gouden Leeuw voor hun oeuvre.

See on deredactie.be
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49785863502

Kamervoorzitter Italië met de dood bedreigd

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voorzitter van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden, Laura Boldrini, wordt elke dag met de dood bedreigd. Dit zegt de politica van SEL, het ‘Italiaanse GroenLinks’, vrijdag in een interview met de krant la Repubblica.


Boldrini werd in maart als eerste SEL-politicus tot Kamervoorzitter gekozen. Zij baarde opzien met een aanvaardingsspeech waarin zij geweld tegen vrouwen fel bekritiseerde. Zij had het over ‘de vernedering van vrouwen die geweld ondergaan dat zich verkleedt als liefde’
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49768995469

Italiaanse oud-premier Giulio Andreotti (94) overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voormalige Italiaanse politicus Giulio Andreotti is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau AFP. Andreotti zat sinds 1945 in het Italiaanse parlement en nam deel aan 33 regeringen, zeven maal was hij premier.


Andreotti was leider van de Italiaanse christen-democraten (DC), die de Italiaanse politiek na de Tweede Wereldoorlog gedurende vijf decennia wist te domineren. In 1991 werd de politicus benoemd tot ‘senator voor het leven’.


Zijn politieke loopbaan begon op 28-jarige leeftijd, nadat hij was beschuldigd van moord en betrokkenheid bij de maffia, eind jaren negentig. Die zaak is uiteindelijk verjaard. De oud-premier is betrokken geweest bij veel ‘duistere zaken’, aldus Italië-redacteur Marc
See on nrc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49768904804

The Fiat Song met Arianna, Pitbull en Sheen | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAls de zomer zich meldt is het altijd prettig als er wat vrolijke, zomerse tonen uit de speakers van je installatie klinken. Fiat helpt daar graag aan mee en komt met een eigen nummer, in samenwerking met Arianna en Pitbull. In de clip de bekende 500′s die te water gelaten worden en een kluitje bekende personen die we kennen uit eerdere commercials.
Charly steelt weer de show en Arianna en Pitbull zorgen voor de nodige vrolijkheid. Als er dan ook nog een vele blikken met menselijk schoon tevoorschijn worden getoverd is de feeststemming compleet.
See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49766166308

Koninklijk maal: Pizza Margherita - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe Napolitaanse pizzabakker Rafaelle Esposito maakte eind negentiende eeuw, als eerbetoon aan koningin Margherita, een pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag. Uiteindelijk werd dit gerecht het symbool van het verenigde Italië. Buiten een goede bodem, mooie tomatem, perfecte mozzarella en geurige basilicum, heb je alleen nog maar een houtgestookte oven nodig. Maar geen nood, ook in de normale oven thuis kun je een heerlijke pizza maken.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49764379163

Fiat Panda weer leverbaar als viercilinder 1.2 69 | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWe zijn altijd behoorlijk lovend over de TwinAir tweecilinder van Fiat. Een prettige motor die wellicht even wennen is maar voor prima prestaties zorgt en onder de streep een zeer voordelig aanbod is. Toch vonden we het vanaf het begin jammer dat er geen Panda leverbaar was met de bekende 1.2 viercilinder met 69 pk.
Redenen om de 1.2 niet te leveren waren de in Nederland hoge BPM voor deze auto en het feit dat de TwinAir meer vermogen levert. Toch zijn er een hoop mensen die liever een atmosferische viercilinder onder het kapje van de Panda hebben en dat kan nu dus.
See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49761122155

Italiaanse musea in crisis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet is kommer en kwel in de museumwereld van Italië. Maar elders is het niet zonniger gesteld. Overal wordt beknibbeld op de uitgaven voor cultuur omdat nog altijd beweerd wordt dat het niet gaat om levensnoodzakelijke middelen.


Het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst Middelheim in Antwerpen heeft, na het onverwachte overlijden van directeur Menno Meewis, nog steeds geen opvolger. Het valt te hopen dat het stedelijk beleid ruim genoeg denkt om de vacature internationaal in te vullen via een oproep, zoals dat nu al geruime tijd het geval is voor architectuur opdrachten. En er is geen tekort aan kandidaten.


Neem nu Italië want daar heeft de museumcrisis al heel wat wonden geslagen. Eerst zijn er museumdirecteuren die het voor bekeken hielden en dan zijn er de financiële problemen waarmee de lokale en nationale overheden kampen.


De personeelsbezetting op hoger niveau is een eerste probleem, getuige de vele vacatures zoals die bij het Castello di Rivoli in de buurt van Turijn. Het voorbeeldig gerestaureerd historisch gebouw werd in korte tijd een gereputeerde plaats voor hedendaagse kunst. De Nederlandse ex-museumdirecteur Rudi Fucha was de eerste om er zinvolle tentoonstellingen te organiseren (1984-1990). Het werd een pelgrimsoord voor al wie in Noord Italië op doorreis was. Maar nu kapseist dit vlaggenschip van de provincie Piemont.
See on knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49756687363

E' morta Rossella Falk, signora del teatro

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreROMA - E’ morta oggi a Roma Rossella Falk. Nata nella capitale 86 anni fa, attrice prediletta da Fellini e da Visconti, musa ispiratrice delle commedie di Giuseppe Patroni Griffi e di Diego Fabbri, compagna d’arte di Romolo Valli e Giorgo De Lullo, venne definita la Greta Garbo italiana.


Nata a Roma, il 10 novembre 1926, figlia di un colonnello, Rosellina Falzacappa (questo il vero nome) si formò all’Accademia d’Arte Drammatica, ai tempi in cui quella scuola era piena di talenti: De Lullo, Buazzelli, Manfredi, Sbragia, Ferzetti. Debuttò con Orazio Costa, regista e grande maestro di recitazione; si affermò sotto l’ala autoritaria di Luchino Visconti, raggiungendo il suo posto unico nell’olimpo della scena accanto a Giorgio De Lullo e Romolo Valli e agli altri della Compagnia dei Giovani. Ma oltre a questo formidabile percorso teatrale ci sono le frequenti incursioni nel cinema, tutte di elevata qualità, a cominciare dalla partecipazione al film premio Oscar “Otto e mezzo” di Fellini. La sua ultima interpretazione è stata in “Non ho sonno” di Dario Argento (2000).
See on ilmattino.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49755852747