Bristot Espresso Italiano dal 1919
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53606526742
Bristot Espresso Italiano dal 1919
Zomer 2013 in Nederland (bij Bushalte Okkernootstraat)
La granita siciliana o semplicemente granita, è un alimento rinfrescante tipico della Sicilia, nato originariamente nella provincia di Messina.
Nella sua ricetta di base, si compone di acqua, zucchero e limone (granita al limone).
Nella sua “formulazione originale” è diffusa in tutta la Sicilia, tuttavia la diffusione maggiore e la sua migliore espressione si hanno nella costa Orientale dell’Isola. Qui al gusto originario di limone, si sono da tempo affiancate numerose varianti:
See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia
maxrally
Sardinia heroes and zeroes: day one
maxrally
Sardinia heroes and zeroes: day one. by Richard Rodgers / 21st June 2013.
Cucina Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Fiat 500 (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Cucina Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Cucina Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Pasta Italiana (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Cucina Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Dossiertas van Italian Coffee Handbags - www.italiancoffeehandbags.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
www.italiancoffeehandbags.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
www.italiancoffeehandbags.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Glasblazerij Gerardo Cardinale (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Musica Italiana - www.italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Bacio Espresso (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Basilico (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Sugo di Pomodorini (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Olive Italiano Nero (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Gusto Italiana (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Italian Tradition (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Good Things From Italy (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Taste the Good Life of Italy (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
The Wheel of Fortune (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Dutch Fish Market (bij Haagse Markt)
La Cucina Italiana di Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
Italiaanse barista’s zijn zeer gedreven in latte art. Ze maken de mooiste kunstwerkjes van je cappuccino. Maar wat dacht je van je eigen gezicht op je favoriete kopje koffie? In Taiwan kun je bij ‘Let’s Cafe’- coffeeshops je gezicht bovenop je espresso, cappuccino of latte macchiato laten printen. Maak een foto van jezelf, vriend/vriendin of huisdier en uploadt de foto naar de koffiemachine die uitgerust is met een printer. Eventjes wachten en daar verschijnt een levensecht beeld op de koffie. Dat is nou een fraai staaltje latte art (bron: Het Algemeen Dagblad).
Weet je wat zo leuk is aan Italiaans koken? De bereiding is meestal erg makkelijk terwijl het resultaat op je bord overheerlijk is. En nog leuker: het is een echte ontdekkingstocht die niet blijft bij pizza en pasta alleen. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten die verrassend veel van elkaar verschillen. En die cucina regionale leeft meer dan ooit. Dat merk je meteen aan onze recepten.
Bergkeuken in het noorden
Rond Piemonte, Valle d’Aosta en Lombardia wordt de keuken beïnvloed door de noordelijke buurlanden en het bergenlandschap. Polenta en rijst vormen hier de basis, er wordt met boter gekookt en de streek is ook bekend voor zijn alpenkazen zoals de Fontina. Hier vind je de beste grissini en Italiaanse wijnen zoals de Barolo. Ook de minestrone, bonensoepen en risotto zijn hier populair. Dichter bij de zee, in Liguria en de Veneto, zijn eenvoudige gerechten met vis en zeevruchten populair.
Pasta in Midden-Italië
Waarom we Italië zo vaak met pasta associëren? Wellicht omdat de Adriatische kust, Toscane en Umbrië zo’n populaire vakantiebestemmingen zijn! Hier vind je Parmaham, Mortadella en Parmezaanse kaas. Hier werd ook de ragù Bolognese ‘uitgevonden’ en wordt kwistig omgesprongen met de beste extra vergine olijfolie ter wereld. Maar ook truffels en wilde paddenstoelen zoals fungi porcini staan er vaak op het menu. Net als rundvlees en speenvarken.
Cucina povera in Zuid-Italië
De Abruzzen, Campanië, Calabrië, Sicilië en Sardinië staan bekend om een vrij robuuste keuken waarin zongerijpte groenten en fruit, pasta, lokale kazen zoals pecorino en pikante pepertjes een belangrijke rol spelen. En natuurlijk: Napels is de bakermat van de pizza. Al kennen we Campanië natuurlijk ook van de mozzarella en … Limoncello.
Nederland en België moeten de Fyra-treinen een tweede kans geven. Dat vindt Karel Vinck, de vroegere baas van de Belgische spoorwegen. Hij wil treinbouwer AnsaldoBreda de tijd geven om de hogesnelheidstreinen te repareren.
Als het bedrijf daar niet in slaagt, kan de bestelling altijd nog worden ingetrokken. Dat zei Vinck in het programma Terzake van de Vlaamse omroep VRT.
Vinck was ongeveer 10 jaar geleden bestuursvoorzitter van de spoormaatschappij NMBS, toen het bedrijf met de NS besloot om de Fyra-treinen te kopen. Hij zegt dat hij niet heeft gefaald. De treinen die AnsaldoBreda heeft geleverd, noemt Vinck echter onacceptabel.
België besloot eind mei de stekker uit de Fyra te trekken, Nederland nam een paar dagen later hetzelfde besluit. De Fyra kampt met allerlei technische mankementen en er is geen zicht op een oplossing, vinden de spoorwegmaatschappijen van de beide landen.
Bouwer AnsaldoBreda is het niet eens met de klachten. Volgens de Italianen is de trein veilig. Het bedrijf eist daarom dat Nederland en België de bestelde 19 treinen gewoon afnemen.
Slecht nieuws voor Italië in de aanloop naar het duel in de Confederations Cup met Brazilië. De ploeg van Cesare Prandelli moet het doen zonder Andrea Pirlo.
De Italianen hebben meerdere keren geklaagd over de hitte en de warmte in Brazilië en dat is ook de reden van de afwezigheid van Pirlo. De strateeg van Juventus is vermoeid.
Verwacht wordt dat Riccardo Montolivo Pirlo vervangt.
De chinotto, een klein, geel- of oranjekleurige citrusvruchtje, is een van de symbolen van Ligurië in het algemeen, en van de stad Savona in het bijzonder.
We weten bijna zeker dat je het nog nooit geproefd hebt: de chinotto. Dit kleine, geel- of oranjekleurige citrusvruchtje is een van de symbolen van Ligurië in het algemeen, en van de stad Savona in het bijzonder. Sommigen zullen bij het horen van het woord ‘chinotto’ denken aan een cola-achtig drankje. Dat kan kloppen: vooral in de jaren zestig en zeventig was de drank die werd gemaakt van de chinotto – die inderdaad de kleur, maar zeker niet de smaak van cola heeft – een tijdje mateloos populair over de hele wereld.
Rome is een grote stad, maar wie goed luistert kan het horen: elke dag om 12 uur precies klinkt er een kanonschot. Dat schot komt van de heuvel Gianicolo (Janiculum) en herinnert inwoners van Rome inmiddels al meer dan 150 jaar aan het feit dat het middaguur is aangebroken. Oorspronkelijk gebeurde dat vanaf de Engelenburcht, maar in 1904 werd het kanon verplaatst naar de Gianicolo. Daar, op het topje van de heuvel, vind je een plein dat herinnert aan een tijd dat kanonschoten op de Gianicolo veel frequenter klonken – en gericht werden afgevuurd. We zijn op Piazzale Garibaldi, vernoemd naar een van Italiës beroemdste helden.