donderdag 8 november 2012

Megatrampoline in Milaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe het zou voelen om op lucht te lopen? Breng een bezoekje aan Milaan en kom erachter! Onlangs opende een nieuwe kunstexpositie waarbij bezoekers op een doorzichtige megatrampoline kunnen lopen.




De gigantische, doorzichtige trampoline staat maar liefst twintig meter boven de grond, waardoor het net lijkt alsof springers door de lucht zweven. En met een oppervlakte van 121 vierkante meter is er meer genoeg ruimte voor geïnteresseerden.


Springen op deze trampoline is niet weggelegd voor bangeriken: je kijkt een behoorlijk eind naar beneden als je op de trampoline loopt. Bezoekers moeten ook minstens achttien jaar zijn.


De trampoline is onderdeel van de kunstexpositie On Space Time Foam en is te bezoeken in HangarBicocca in Milaan. Kunstenaar Tomas Saraceno is verantwoordeijk voor de bijzondere constructie.






See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35289144127

Un ex convento riqualificato in spazio per i cittadini

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Il convento di San Francesco fu costruito per volere dei sacerdoti francescani nel 18° secolo nella piccola città catalana di Santpedor.



See on blog.casa.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35276591568

Travel Back in Time in Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



When traversing Le Marche, you develop the distinct feeling that you are discovering the true Italy, a gift reserved only for curious travelers. Nature presents itself in all its multi-colored splendor: rolling hills, vineyards and olive groves, curvy roads lined with cypress trees, fields of grain and sunflowers cover the entire region in a patchwork of nuances and shapes.

There is a stark contrast between the marchigiana coastline, with its modern beach resorts that are crowded with tourists in summer, and the inland. Like the ravioli pesaresi, the surprise is in the middle, and it’s in the heart of Le Marche that we find the true Italy…


Read More




See on selectitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35275747201

FoodHolland Nieuws: Foodwatch zet vraagtekens bij aanprijzing van Bertolli Lasagne door Unilever

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



De makers van Bertolli Lazagne Tradizionale staan niet in een traditionele Italiaanse keuken zoals de reclame laat zien, maar in een Unilever-fabriek. Bertolli verkoopt een lasagnepakket dat is ‘geïnspireerd’ op een recept van de Italiaanse keukenprinses ‘Florina van Trattoria I Malardot.’ De organisatie foodwatch nam het lasagnepakket onder de loep en beoordeelt het product als het tegendeel van traditioneel, puur en eenvoudig.


Unilever verkoopt Bertolli Lazagne Tradizionale voor 2,90 euro, de thuiskok moet daar nog melk, gehakt en twee soorten kaas bij kopen. Aan de poeder in het pakket moet melk worden toegevoegd om een romige, witte saus te krijgen. Het zakje ‘besciamella’ bevat wei-eiwit, drie suikers, aardappelzetmeel, aroma en zes E-nummers. Twee van die E- nummers hebben volgens foodwatch een laxerende werking: xantaangom (E415) en calciumsulfaat (E516). De organisatie adviseert lasagneliefhebbers om de bechamel gewoon zelf van boter, bloem en melk te maken.


Veel suggestie


Unilever pompt vooral veel suggestie in het Italiaanse imago van Bertolli, vindt foodwatch. Verwerkte Italiaanse tomaten hebben een certificering met Denominazione di Origine Protetta (DOP) en die staat niet op de verpakking van Bertolli’s Lazagne Traditionale. De betekenis van het zinnetje “extra olijfolie verkregen bij de eerste persing” in het zakje tomatensaus is bedrieglijk, meent foodwatch. De klant moet geloven dat het om ‘extra vierge’ of koudgeperste olijfolie gaat, maar dat staat er niet. Volgens kenners heeft de term ‘eerste persing’ geen enkele waarde meer en is de olie in deze lasagne waarschijnlijk geraffineerde olie.


Vet en suiker


Volgens het verkeerslicht-etiket waar foodwatch voor pleit, zou de lasagne oranje kleuren voor vet, verzadigd vet, suikers en zout. Een portie bereide lasagne bevat ruim 3 gram zout, de helft van wat een mens per dag binnen mag krijgen. Er worden drie soorten suikers toegevoegd aan de poeder voor het sausje en ook de tomatensaus bevat extra suiker.


Weinig respons


Foodwatch pleit voor transparantie in de levensmiddelenindustrie en publiceert over de misstanden in voedselmarketing. Fabrikanten worden op de hoogte gebracht van vraagtekens over hun producten en krijgen tevoren gelegenheid om tekst en uitleg te geven. “Sommige producenten hebben inhoudelijke of communicatieve verbeteringen aangekondigd, nadat we vraagtekens bij de marketing plaatsten”, merkt Bart van Opzeeland van foodwatch op. “Maar Unilever ontwijkt onze vragen. Het geeft te denken, dat Unilever die duurzaamheid uitdraagt, de openheid zo schuwt.”


Reactie Unilever


In een reactie stelt Unilever dat je natuurlijk lasagne helemaal zelf kunnen maken. “Vers deeg en een tomatensaus bereiden is heel lekker, maar vrij tijdrovend. Het Bertolli maaltijdpakket voor Lasagne biedt consumenten de mogelijkheid om moeiteloos en snel lasagne te bereiden. En gelukkig ontvangen we veel positieve reacties. Consumenten vinden het een makkelijk en compleet pakket om snel een heerlijke maaltijd te bereiden. ‘Extra olijfolie verkregen bij de eerste persing’ is de warenwettelijke benaming voor extra vergine olijfolie. Dit is Europees geregeld en daar mag niemand van afwijken. Er is dus geen sprake van een andere olie dan extra vergine olijfolie die we voor onze Lasagne gebruiken. E-nummers zijn gewoon door de Europese Unie goedgekeurde ingredienten die er in voedingsmiddelen voor zorgen dat een product een tijdje bewaard kan worden.”




See on foodholland.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35271274542

John Schreiner on wine: Italian wines: what happens when heritage grapes get cutting edge winemaking

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Very few wine producing nations bring as much panache to their tastings as do the Italians.


The Italian Trade Commission recently sponsored its ninth annual tasting in Vancouver..

The Italians have sponsored tastings in Toronto and Montreal for 19 years; those cities are the major Canadian markets for Italian wine. In the last decade, Italy has made more of an effort in Western Canada as well, trying to win away consumers that buy most of their wine from Australia, California, South America and British Columbia.

Perhaps half of the 37 wineries at the Vancouver tasting have no wines in the market. Those wineries were looking for agents and listings in the BC Liquor Distribution Branch.

The LDB currently lists 460 Italian products, including multiple sizes and fortified products. Sales of Italian wines in British Columbia in the 12 months ended September 30 totalled $59.2 million, up five per cent from the previous 12 months.

It is a sliver of the market. The LDB’s total sales in the same 12 months were just under $3 billion.

But the Italian sliver is worth exploring, to discover the excellent “new world” styling of the wines. In the past decade or two, Italian producers have really raised the bar. And they are doing it with varietals that grow primarily in Italy. The taste profile of Italian wines is a refreshing change to palates that may have become jaded with Merlot and Shiraz.

Their edge comes from using varietals not even grown in much of the rest of the wine world. When you add those novel flavours to modern wine making, you get crisp, fresh whites without a trace of oxidation and you get juicy and appealing reds without the hard tannins of yesteryear.

Italy still offers the familiar brands that have been on the market for years and years, but made to improved quality standards. One example is a 45-year-old brand, Fazi Battaglia Verdicchio Classico ($14.99), a crisp, refreshing white still being sold in the green hourglass shaped bottle. Many of us bought it initially because the bottles, like the Chianti in the “fiasco” served well as candle holder.

Fazi Battaglia is an example of why the Italians are competitive. Verdicchio is an ancient variety that is planted widely in central Italy but hardly anywhere else. The LDB’s tasting notes speak of flavours of baked apple, hazelnut and ripe melon. The wine is light but it has its own personality…

…The bottom line is that the Italians, by adopting cutting edge winemaking techniques but not jettisoning their traditional varietals, are producing wines that are unique.


Read More




See on johnschreiner.blogspot.fr

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35268922947

Why Should You Consider Murano Wine Glasses? | Murano Glass Site

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



You can find many wine glasses on the market, but why always go for the traditional crystal ones? If you consider all the features Murano wine glasses can offer you, you will not only have beautiful glasses you can serve your wine in, but at the same time you will have oustanding items to decorate your home and above all you have “art pieces” that will increase their value in time.


Wouldn’t you be delighted to serve your prosecco wine in colored Murano champagne glasses? What about pouring your merlot in a beautiful Murano glass decanter before your guest enjoy it?


You have so many options to choose from and don’t have to stick to the usual transparent crystal wine glasses. But guess what if you really want to stay traditional you can even get Murano crystal wine glasses!


If you want to do something different and stand out of the crowd now you can even get wedding champagne flutes made of Venetian glass. The beauty about it is that they come in many different colors and you can have your names and dates engraved on the bottom as it is done with all signature pieces from Murano.


Because of all the fakes on the market, the only advice is to make sure you find authentic Murano glass from a trusted source: what a pity if you would serve your wine in glasses that you have purchased as Authentic Murano Wine Glasses and they are not!




See on muranoplace.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35268151159

Ferrari recordwinst eerste negen maanden 2012

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het mag dan slecht gaan met de economie, ‘bovenin’ is daar nog weinig van te merken. Ferrari maakt vandaag bekend dat het over de eerste negen maanden van 2012 een recordwinst heeft geboekt. Met een omzet van 1.764 miljoen euro heeft men 10 weten te plussen in vergelijking met de eerste maanden van 2011.




Jawel, een omzet die 10% stijgt en ook 6% hogere verkoopcijfers (5.267 auto’s totaal), je zult ze maar kunnen noteren in deze tijd. Ferrari doet dat en ziet daarmee de winst met bijna 10% (9,6) groeien ten opzichte van de eerste drie kwartalen van vorig jaar. Die percentages zorgen voor een winst van 232,8 miljoen euro waarbij de netto winst met 152,4 miljoen 7,6% toenam.


Ferrari heeft de winst mede te danken aan een erg fijne line-up van modellen. De 12-cilinder modellen zagen door de komst van de FF een verkoopgroei van 22% en ook de California en 458 Spider zorgden voor een flinke boost. Grootste afnemer is Amerika die in totaal 26% van de geproduceerde Ferrari’s opeiste.


“These results confirm Ferrari’s excellent performance in practically all of the 60 nations in which it is present despite the continuing economic climate. Once again the exception is Italy where we have witnessed a drop partly due to the economic crisis, but also to a hostile environment for luxury goods which have long been, and continue to be, an important resource for the country,” zei Luca di Montezemolo.




See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35267342270

Nieuwe racer uit Italië: ATS 1000 Sport

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ATS, zo’n merk waar je eigenlijk nooit aan denkt maar dat wel degelijk fraaie Italiaanse sportwagens heeft gebouwd. 50 jaar geleden werd het bedrijf opgericht door Carlo Chitti, samen met Romolo Tavoni en Giotto Bizzarrini. Een concurrent voor Ferrari, dat was het plan van de heren. Als we even kijken hoe beide merken er nú voorstaan dan kunnen we concluderen dat dat doel destijds niet geheel geslaagd is maar dat neemt niet weg dat het merk nu met een nieuwe racer komt.




Automobili Turismo e Sport, daar staat ATS voor en dat klinkt in één keer een stuk Italiaanser. Het merk startte in 1963 met racen in het F1 kampioenschap met de Tipo 100 tijdens de Grand Prix van België. Achter het stuur wereldkampioen Phil Hill en Giancarlo Baghetti, één van de beste talenten uit die tijd. Helaas vielen beide heren vielen uit door technische problemen maar het smaakte naar meer. Verder dan die smaak kwam het niet echt want het kampioenschap kon op geen enkel moment als succesvol bestempeld worden.




See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35267266148

Videochat con Zucchero - La Sesión Cubana

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



TG1 - Videochat con Zucchero…



See on rai.tv

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35266621244

Le città delle morte (Spooksteden) - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italiaanse steden staan bekend om hun lawaaierige en vaak chaotische karakter. Toch zijn er enkele steden waar het geluid van toeterende auto’s, scheurende scooters en luid discussiërende mensen volledig ontbreekt. Vandaag zetten we vijf verlaten steden op een rijtje, waar het soms angstvallig stil is…


Herculanuem

Pompeii aan de Amalfitaanse kust is de bekendste dodenstad van Italië, maar het naastgelegen Herculanuem is minstens zo bijzonder. Net als Pompeii werd ook Herculaneum in 79 na Christus overdonderd door de uitbarsting van de Vesuvius, maar het kleinere Herculaneum is veel beter bewaard gebleven. Het dorp, dat fungeerde als vorstelijk onderkomen voor welgestelde Romeinen, werd niet zoals Pompeii bedolven onder gesteente, maar overstelpt met louter lava en vulkaanmodder. Daardoor kun je in verschillende huizen nog deuren zien hangen en verkoolde meubels aantreffen.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35264248485

Pasticceria Dolcesalato - Pianoro (BO) - café and pastry shop near Bologna

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Pasticceria “Dolcesalato” a Pianoro, dove gustare sfiziose dolcezze ogni momento della giornata.


~~~


“Dolcesalato”: café and pastry shop near Bologna.




See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35264147395

Il Paese che Muore - the dying town: Civita di Bagnoregio

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Looking over your shoulder for the better part of two-and-a-half millennium, waiting for the other shoe to drop, is probably not the best way to cope with Mother Nature. But, that’s exactly what the tiny village of Civita di Bagnoregio has been doing since the innovative Etruscans discovered a rocky peak far from the maddening crowd – where only eagles dare – and decided to call it home.


Surviving more than 2,500 years of wind and erosion, this tightly knit community struggles to ward off the “Grim Reaper” as it sits, strikingly, atop a pinnacle of friable volcanic tuff that overlooks the Tiber River Valley in the province of Viterbo in the Lazio Region of Central Italy. Not surprising, Civita is referred to by Italians as il paese che muore (the dying town).


Admired for its architecture, Civita is in constant danger of total collapse as its edges slowly erode and fall off, leaving the buildings built on the plateau to crumble. Scratching their heads, geologists have led the way in efforts to shore up the village with steel rods to prevent further decay.


Of all the Italian hill towns, Civita is quite impressive on a very small scale and billed as uno dei borghi piu belli d’Italia (one of the prettiest villages of Italy). Lesser known than more popular – and safe - medieval hill towns and cities, Civita is one of the finest examples of a true step-back-in-time as the modern age just looked the other way and simply passed it by.


It’s relative isolation has actually helped Civita survive for as long as it has…


Full article




See on thepalladiantraveler.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35264118379

Castelsardo - View from the Bottom

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Castelsardo, Sardinia, Italy (Castelsardo, Sardinia, Italy http://t.co/nTOxbknL...)…




See on pinterest.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35264097339

Waar uitgaan in Firenze? | Op vakantie naar Toscane

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Firenze heeft heel wat cafés, pubs en cocktailbars.


Firenze is zoals iedere stad ook zeer geliefd bij de jongeren om uit te gaan. Verwacht je niet zoals in Nederland en vooral in België, aan straten vol cafés want dan kom je bedrogen uit. De meeste cafés zijn verspreid over de stad waardoor het de gewoonte is niet teveel van het ene café naar het andere te lopen. De prijzen van een pint bier, glas wijn of andere alcoholische drank liggen nogal aan de hoge kant. Reken maar op een minimumprijs van €5 voor een pint bier en €7 voor een cocktail.


Wil je niet teveel spenderen zoek dan de cafés op tijdens de happy hour. Voor een vaste prijs varierend van €5 tot €8,5 kun je je hierbij tevens tegoed doen aan een buffet van pastagerechten, pizza, chips, vlees, kaas, …


De meeste cafés en pubs starten reeds vanaf 19.00 uur met deze happy hour, alleen bieden ze niet allemaal hetzelfde aan, sommigen beperken zich tot versnaperingen zoals chips en nootjes terwijl anderen een volledig buffet aanbieden.


Tot slot: gedurende de zomermaanden (van Mei tot Oktober) worden overal in de stad extra openlucht cafés opgesteld waar je tevens live muziek kan bewonderen. Voor deze gelegenheid sluiten sommige cafés hun deuren en verplaatsen ze in openlucht.




See on opvakantienaartoscane.info

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35258131205