donderdag 8 november 2012

Waar uitgaan in Firenze? | Op vakantie naar Toscane

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Firenze heeft heel wat cafés, pubs en cocktailbars.


Firenze is zoals iedere stad ook zeer geliefd bij de jongeren om uit te gaan. Verwacht je niet zoals in Nederland en vooral in België, aan straten vol cafés want dan kom je bedrogen uit. De meeste cafés zijn verspreid over de stad waardoor het de gewoonte is niet teveel van het ene café naar het andere te lopen. De prijzen van een pint bier, glas wijn of andere alcoholische drank liggen nogal aan de hoge kant. Reken maar op een minimumprijs van €5 voor een pint bier en €7 voor een cocktail.


Wil je niet teveel spenderen zoek dan de cafés op tijdens de happy hour. Voor een vaste prijs varierend van €5 tot €8,5 kun je je hierbij tevens tegoed doen aan een buffet van pastagerechten, pizza, chips, vlees, kaas, …


De meeste cafés en pubs starten reeds vanaf 19.00 uur met deze happy hour, alleen bieden ze niet allemaal hetzelfde aan, sommigen beperken zich tot versnaperingen zoals chips en nootjes terwijl anderen een volledig buffet aanbieden.


Tot slot: gedurende de zomermaanden (van Mei tot Oktober) worden overal in de stad extra openlucht cafés opgesteld waar je tevens live muziek kan bewonderen. Voor deze gelegenheid sluiten sommige cafés hun deuren en verplaatsen ze in openlucht.




See on opvakantienaartoscane.info

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35258131205