dinsdag 18 maart 2014

Best Le Marche Accommodation: Casale Hotel, Colli del Tronto

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Located in the heart of the Marche region, the village has been completely renovated and transformed into what is now a very special location, among the largest of the Marches, with 209 rooms, a conference center with 23 meeting rooms…

Casale Hotel in Colli del Tronto embodies a special atmosphere thanks to the charming green environment that surrounds him but is also distinguished by the presence of a large conference center which makes it one of the top destinations in Italy: all within walking distance from the major attractions of the Marche region.

In an ancient village of the 1800s, among palm trees, gardens, fountains and pools, you can breathe the magic atmosphere, ideal for those seeking a prestigious location congress who can also convey serenity: we are at Casale destination for meetings and incentives among the most prestigious in Italy. Located in the heart of the Marche region, the village has been completely renovated and transformed into what is now a very special location, among the largest of the Marches, with 209 rooms, a conference center with 23 meeting rooms and an auditorium, four dining rooms, a spa and sports facilities ranging from tennis to football to tennis, pool and gym. Near some of the most picturesque tourist resorts of the Marche, a region to discover with treks organized also at conferences or incentive.[…]




See on miceonline.it

via Tumblr http://bit.ly/1hxOKlq

Behind Grove Doors in Le Marche | Frantoio Natali

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



There are still many people who don’t know the difference between a good and a bad olive oil. They are all the people who have never tasted a good one! Because once you have tried a good olive oil, there is simply never again the chance of mistaking that bland mass produced greasey liquid in the supermarket for the real thing. So says Nina, who runs the Natali grove and olive press. She keeps a bottle of supermarket olive oil at the press so that she can use it to demonstrate the world of difference between it and the heavenly liquid pouring off her olive press. […]




See on dolcevitadiaries.com

via Tumblr http://bit.ly/1hxOMJT

Duizenden banen bedreigd bij Italiaanse bank UniCredit - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



UniCredit heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 15 miljard euro verlies geleden. Dat heeft Frederico Ghizzoni, topman van de grootste bank van Italië, bekendgemaakt. Om het tij te keren wil de bank de komende vijf jaar 8.500 banen schrappen.

See on m.standaard.be




via Tumblr http://bit.ly/Otsil6

Il Mondo dei Dolci: La sbrisolona è uno dei dolci tradizionali della pasticceria mantovana.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La sbrisolona è uno dei dolci tradizionali della pasticceria mantovana.

See on ilmondodeidolci.blogspot.nl




via Tumblr http://bit.ly/Ot42zp

La festa del papà: 19 maart, vaderdag, heilige San Giuseppe

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Hoe wordt La festa del papà in Italia gevierd? Over de tradities en gebruiken, het feest ter ere van San Giuseppe, cadeautjes, rijmpjes en gedichtjes voor vaderdag.In Italia wordt la festa del papà niet in juni gevierd, maar al op 19 maart. Deze dag is gewijd aan San Giuseppe of Sint Jozef: één van de meest geliefde heiligen in Italia. Hij is de beschermer van families, armen en verwaarloosden. Vooral in het zuiden zie je zijn populariteit terug in de voornamen. Elke familie heeft wel een Giuseppe of een naam die daarvan is afgeleid zoals Peppino, Pino of Beppe. Deze dag staat hier dan ook volledig in het teken van gastvrijheid en familieliefde. In sommige dorpen in Sicilia wordt ook aandacht besteed aan San Giuseppe. Op 19 maart wordt er namelijk een banket gehouden waarvoor arme mensen worden uitgenodigd. Een priester zegent de spijzen, en de armen worden bediend door de heer des huizes. Naast San Giuseppe wordt papà op deze dag ook in het zonnetje gezet. Zo kun je je vader verrassen met Italiaanse cadeautjes, een rijmpje of een gedichtje. Tot enkele jaren geleden was Vaderdag een nationale feestdag. Nu moet vader het doen met een normale werkdag, zonder allerlei festiviteiten (behalve dan die voor San Giuseppe). Povero papà!

See on italie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hwLk2c

Italië redt weer honderden migranten uit zee

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse marine heeft vandaag 596 migranten gered uit hun boten ten zuiden van het eilandje Lampedusa. Onder hen waren 62 kinderen.De migranten komen uit Syrië, Palestina en Eritrea. Een van hun boten was gesignaleerd door een drone. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog niet laten weten waar de migranten naartoe worden gebracht.Vorig jaar oktober verdronken 366 voor het merendeel Eritreërs nadat hun boot bij Lampedusa was gezonken. Na dat drama begon de Italiaanse marine de operatie Mare Nostrum. Sinds die tijd zijn meer dan 10.000 migranten gered.

See on trouw.nl




via Tumblr http://bit.ly/1qPSsgE

Engeland mag maffiabaas niet uitleveren aan Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië mag de veroordeelde maffiabaas Domenico Rancadore niet uitleveren aan Italië. Dat meldt The Guardian maandag. Hij werd in 2013 in Londen opgepakt, waar hij 19 jaar onder een valse naam woonde en werkte. In Italië is ‘de professor’ bij verstek tot 7 jaar cel veroordeeld voor maffiapraktijken voor de Cosa Nostra.Rancadore had zijn uitlevering aangevochten. De rechter was plan om uitlevering toe te staan, maar moest zijn oordeel wijzigen op basis van een vonnis in een vergelijkbare zaak. Er zou onvoldoende waarborg zijn dat zijn mensenrechten in Italië worden gewaarborgd.Rancadore (65) hoeft niet eens in de gevangenis in Londen te blijven. Hij mag met een enkelband naar huis.

See on bndestem.nl




via Tumblr http://bit.ly/1fWiRVS

Dichtbij.nl - Voor écht Italiaans eten gaat u naar restaurant Pinocchio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Wanneer u écht Italiaans wilt eten, ga dan eens langs bij restaurant Pinocchio in Noordwijk. Restaurant Pinocchio is een sfeervol en modern Italiaans restaurant waar de gerechten a la minute worden bereid en waar alleen wordt gewerkt met verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten.Het restaurant ligt vlakbij zee in Noordwijk, en is dan ook dé plek om na een dagje strand heerlijk een hapje te gaan eten. De mediterrane en ontspannen sfeer, het heerlijke eten en de uitstekende bediening zorgen ervoor dat restaurant Pinocchio een populaire plek is om rustig te dineren. Ook voor een receptie, bruiloft, vergadering of feest voor groepen tot 100 personen is Pinocchio een perfecte locatie.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1eOtGoG

Italiaanse en Franse economie krijgen klappen op exportmarkten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Welk Europees land is het meest kwetsbaar voor de alsmaar stijgende koers van de euro? De meeste economen zullen spontaan richting Duitsland kijken, want dit land staat op de eerste plaats bekend als exportgericht. Maar andere landen lijken meer gevaar te lopen.Vooral de Italiaanse en de Franse economie krijgen klappen op exportmarkten, meer zelfs dan de Duitse. De Duitse bedrijven exporteren namelijk producten met een hoge toegevoegde waarde en dat is in veel mindere mate het geval met de Italiaanse en Franse bedrijven.

See on m.moneytalk.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/1eOtG8d

Mooie winnaars ‘A Tavola Huiswijnverkiezing’ - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De 2e editie van de A Tavola Huiswijnverkiezing (een initiatief van DSV Media) kent mooie winnaars die de kwaliteit en diversiteit van Italiaanse wijnen onderstrepen.Dit jaar een meer bescheiden inzending, maar met een hoger gemiddeld kwaliteitsniveau en daardoor veel uiterst betaalbare wijnen met de typiciteit die Italiaanse wijnen uniek maakt.Uit alle delen van Italië werden wijnen ingezonden en vrijwel zonder uitzondering was er sprake van goede wijnen die in alle opzichten voldoen aan het begrip huiswijn. Universeel inzetbare wijnen die een groot publiek plezieren en prima begeleiders zijn van allerlei gerechten.

See on italieinbedrijf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1fWiR8t

Italië overweegt minder JSF's aan te schaffen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De regering van Italië overweegt minder toestellen van het gevechtsvliegtuig de F-35, de Joint Strike Fighter, aan te schaffen dan nu in de bedoeling ligt. Het is een van de maatregelen die de regering van premier Matteo Renzi mogelijk neemt om te bezuinigen op de overheidsuitgaven.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gCilfk

Italiaanse courgetteteler niet bang voor concurrentie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



"Het microklimaat van de Fondi-Sperlongavlakte (Midden-Italië) maakt onze courgettes uniek. Er zijn bergen aan de ene kant en de zee en het meer aan de andere, wat betekent dat we onze producten ook in de winter kunnen telen. Bovendien stelt onze locatie ons in staat om Noord-Italië en Frankrijk in minder dan 12 uur te bereiken. Dit is waarom we niet bang zijn voor concurrentie," legt Gianpiero Carocci, voorzitter van Salto di Fondi PO uit.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iXPWUz

'Bertone sluit z'n deuren'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De designtak van het Italiaanse Bertone bevindt zich al enige tijd in financieel zwaar weer. Uit berichtgeving van het Britse Autocar blijkt nu dat het designhuis z’n werkzaamheden neerlegt.Eind vorig jaar schreven we al dat het Bertone niet bepaald voor de wind ging. Sterker nog, de onderneming waar 165 werknemers in dienst zijn, zou sindsdien naarstig op zoek zijn geweest naar een nieuwe koper.

See on autoweek.nl




via Tumblr http://bit.ly/OxnjQ9

Hoe maak je zelf het populaire drankje Hugo uit Italië | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Bekijk de video om zelf het heerlijke Italiaanse drankje Hugo te mixen.Hugo veroverde Nederland vorige zomer in rap tempo. Het drankje komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol. Il Giornale was er een paar dagen op bezoek en riep als het maar even kon: “Aperitivo, Hugo per favore”! We lieten ons vertellen dat de nieuwigheid er daar een beetje af is maar wij trekken ons daar niets van aan. Hugo is gewoon erg lekker!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iXPWE0

Buongiorno Tutti (bij Italian Entertainment And More - Italian...





Buongiorno Tutti (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://bit.ly/OxhAK3

PowNed : Fyra's terug naar Italië, NS krijgt geld

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Alle Fyra’s die de Nederlandse Spoorwegen (NS) van het Italiaanse bedrijf AnsaldoBreda gekocht hebben, worden teruggestuurd naar Italië. De NS krijgt vervolgens 125 miljoen euro terug, zo weet het ANP.De twee partijen bereikten het akkoord maandag. Volgens de NS is de overeenkomst gesloten vanwege “de voordelen die beide partijen zien in het voorkomen van lange juridische procedures, die anders de komende jaren veel energie en geld zouden vergen”.Faaltrein Fyra deed het bijzonder slecht tijdens de korte periode waarin hij veelvuldig ingezet werd op de Nederlandse sporen. Vooral in de kou presteerde het apparaat nauwelijks.DoorverkoopMet dit akkoord kan AnsaldoBreda nu treinen verkopen aan andere klanten en deze aanpassen aan andere eisen en behoeften van dergelijke klanten, zegt de NS. In geval van een succesvolle herverkoop, is er in de overeenkomst bepaald dat NS een extra betaling per verkochte trein ontvangt van AnsaldoBreda, met een maximum van 21 miljoen euro.De 125 miljoen euro die de NS nu ontvangt wordt gebruikt om het totale verlies als gevolg van het project iets te verminderen. Het aanvankelijke waardeverlies kan worden teruggebracht tot 88 miljoen euro. “Toekomstig te ontvangen betalingen als een gevolg van de verkoop van treinen door AnsaldoBreda zullen het waardeverlies verder verminderen”, aldus de NS.

See on powned.tv




via Tumblr http://bit.ly/OqlIf4