maandag 24 juni 2013

Etna: Coldiretti, tutela Unesco traina Made in Italy.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaLa decisione dell’Unesco di inserire l’Etna nel patrimonio dell’umanità traina il turismo e la tradizione enogastronomica Made in Sicilia.
See on italyfood24.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53785957512

Gratis Lavazza koffie bewaarblik. Illy MIE capsules met gratis Illy Ombra lepeltjes.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGratis Lavazza koffie bewaarblik.


Illy MIE capsules met gratis Illy Ombra lepeltjes.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53780560534

Dé webshop voor trendy schoenen, tassen en accessoires | DiCapolavori

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDicapolavori, de online shop voor schoenen, tassen en accessoires, gratis retourneren!
See on dicapolavori.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53777421395

#Silvio #Berlusconi - I’ll be back! (bij Italian...

#Silvio #Berlusconi - I’ll be back! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53771894970

Cucina Concetta Di Lella Chiaramonte (bij Italian Entertainment...

Cucina Concetta Di Lella Chiaramonte (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53766951855

Harrods opens in Italy - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalian shoppers can now find the quintessential London department store in Sardinia. […]
See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53755728083

Italiaans consumentenvertrouwen fors omhoog

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet vertrouwen onder Italiaanse consumenten is deze maand gestegen tot het hoogste niveau sinds maart vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Istat maandag heeft gepubliceerd.


De regering van premier Enrico Letta probeert de economie een impuls te geven na het harde bezuinigingsbeleid van zijn voorganger Mario Monti. Zo heeft hij de Italianen lagere belastingen en aanpak van de jeugdwerkloosheid in het vooruitzicht gesteld.


De op twee na grootste economie van de eurozone verkeert al sinds 2011 in een recessie. De werkloosheid lag in april op 12 procent, het hoogste niveau sinds 1977. Van de jongeren zat meer dan 40 procent zonder baan.


De index van het Italiaanse consumentenvertrouwen ging van een stand van 86,4 in mei naar 95,7 in juni. Economen hadden gemiddeld gerekend op een stand van 86,2.
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53752976296

Lichaam James Gandolfini vanuit Rome op weg naar huis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet lichaam van de in Italië overleden acteur James Gandolfini is op weg naar de Verenigde Staten. Dat zegt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. Het agentschap heeft een foto vrijgegeven met daarop de kist van Gandolfini die in een vliegtuig geladen wordt.


Het lichaam wordt met een privévliegtuig van Rome terug naar de Verenigde Staten gevlogen. Michael Kobold, een goede vriend van de familie, maakte eerder op de dag bekend dat het lichaam morgenmiddag zou vertrekken, maar blijkbaar is dat nog vervroegd.


Aanvankelijk kon het meer dan een week duren voordat het lichaam vrijgegeven zou worden door de Italiaanse autoriteiten, maar onderhandelingen tussen Italië en de VS hebben die procedure kunnen versnellen.


Gandolfini stierf vorige woensdag in Rome. Hij was op weg naar het Taormina Film Festival in Sicilië, waar hij een eerbetoon zou krijgen. Kobold zegt dat uit het autopsieverslag blijkt dat Gandolfini aan een hartstilstand overleden is. “Hij stierf een natuurlijke dood”, zei hij.


Volgens de laatste berichten zou de begrafenis van Gandolfini donderdag in New York plaatsvinden. De acteur is vooral bekend als maffiabaas Tony Soprano in de misdaadreeks “The Sopranos”.
See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53752904503

Commercial: Italiaanse invasie van Amerika | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia“Stel je eens voor hoe anders Amerika had kunnen zijn als het de Italianen waren geweest die het land waren binnengevallen in plaats van de Britten. Als de compleet nieuwe Fiat 500L ten tonele verschijnt alles gelijk een stuk leuker!”
Dat is wat Fiat Amerika meldt bij de nieuwe commercial van de Fiat line-up die in Amerika leverbaar is. Hoofdonderwerp is natuurlijk de nieuwe 500L die inmiddels in Amerika is gearriveerd. Wij krijgen van dit soort commercials wel een glimlach op ons gezicht!
See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53752758292

Nekken bunga-bunga-seksfeestjes Berlusconi?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsGaat Silvio Berlusconi de cel in? Vandaag hoort de ex-premier van Italië het. De rechtbank in Milaan doet uitspraak in het zogeheten ‘Rubygate-proces’.


De vraag is of de rechtbank Berlusconi schuldig vindt aan prostitutie met minderjarigen en machtsmisbruik. De aanklagers hebben zes jaar cel geëist en een verbod op het bekleden van openbare functies. Berlusconi ontkent de aanklachten.


Hoofdrolspeelster in het proces is het Marokkaanse escortmeisje Karima el Mahroug, bijgenaamd Ruby. Deze femme fatale bezocht in 2010 de ‘bunga-bunga’-seksfeestjes bij Berlusconi thuis, toen zij nog minderjarig was.


Ruby zou in totaal zeven keer zijn blijven slapen. Zowel Berlusconi als Ruby ontkennen dat zij seks met elkaar hebben gehad. Volgens het OM blijkt uit getuigenissen en afgeluisterde telefoongesprekken echter het tegendeel.


RTL Nieuws
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53748718705

Zaanmaker Martin Bergsma: In 2005 kwam ik een Italiaanse man tegen die mijn passie voor koffie aanwakkerde.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia“In 2005 kwam ik een Italiaanse man tegen die mijn passie voor koffie aanwakkerde. Ik was altijd al werkzaam in de horeca, maar vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in koffie. Met name in de ­eerlijke, biologische variant. Uiteindelijk besloot ik er mijn carrière van te maken.


Ik woonde al een aantal jaar in Zaandam en miste een plek waar je fantastische ­espresso kunt drinken. Er was ruimte voor een onderneming als De Koffiezaak: een plek waar je heerlijke Italiaanse espresso drinkt en waar je elkaar ontmoet in het hart van Zaandam. De Zaanstreek is op dit ­moment bij uitstek geschikt om te ondernemen. Door de gemeente is een compleet nieuw stadshart gebouwd en een enorm aantrekkelijke markt gecreëerd.
See on zaanstreek.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53748588808

Weer een dag van de waarheid voor Berlusconi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBerlusconi hoort vandaag of hij schuldig is in de wereldberoemde Ruby zaak. Iets minder mediagenieke rechtszaken brengen hem pas echt in gevaar.
Het was een systeem ter eer en glorie van het libido van Berlusconi. Met harde sex, veel meisjes en heel veel geld. De aanklager in de Ruby zaak, Ilda Boccasini, is er zeker van dat er een perverse seksorganisatie is gebouwd rondom de voormalige Italiaanse premier. Waarbij meisjes enthousiast werden gemaakt met veel geld en als je je best doet wellicht een kortstondige carrière bij een van de televisiekanalen van Berlusconi’s Mediaset.


Auteur Maarten Veeger
See on fd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53745456645

De lekkerste olijven ter wereld | Olijfolie | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOlijfolie van taggiasca-olijven uit Ligurië staat bekend als een van de beste ter wereld. In Albenga bezoeken we Antico Frantoio Sommariva, een oude olijfboerderij.


Honderd jaar olijfolie
Om alles te weten te komen over de taggiasca, brengen we een bezoek aan Antico Frantoio Sommariva, een oude olijfboerderij in het stadje Albenga. Hier wordt al meer dan honderd jaar olijfolie gemaakt. Olie op basis van taggiasca-olijven, zo weten de kenners, is olijfolie van geweldige kwaliteit met een bijna fluwelen smaak, en dat proeven we. Niet alleen in de olie, maar ook in de diverse tapenades en andere olijfspecialiteiten.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53742521338

Bioresort tussen land en zee | Ligurië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyBioresort Il Casale is luxe (wellness, spa, beautybehandelingen, massages) maar heeft de ongedwongen sfeer van een familiehotel. Er is een biologisch restaurant.


Het laatste Ligurische ontbijt eten we niet aan zee, maar in de oase van rust die zich schuilhoudt in de heuvels vlak achter de mondaine boulevards. Ons laatste logeeradres is een bijzondere plek waar het heerlijk bijkomen is van alle indrukken van onze reis door Piemonte en Ligurië. Hier, tussen de fruit- en olijfbomen en met in de verte nog altijd uitzicht op de zee, laat je letterlijk al je zorgen van je afglijden.

Good Things From Italy’s insight:

See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53742367587

Italië op het spoor | Boeken: Lezen over Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTim Parks over Italië op het spoor: ‘Dit land zien per trein betekent een cruciale vraag stellen: maakt Italië wel of geen deel uit van de moderne wereld?’


‘Dit land zien per trein betekent een cruciale vraag stellen: maakt Italië wel of geen deel uit van de moderne wereld?’ aldus Tim Parks in Italië op het spoor, waarin hij een loepzuiver beeld schetst van Italië. Of het nu om zijn forensenrit Verona-Milaan gaat of om incidentele reizen naar Napels, Sicilië of Rome, Parks zet zijn dertig jaar hilarische en gekmakende reisavonturen in om ons het ‘charmant-irritante paradijs’ dat Italië is te tonen.
Een paar voorbeelden: een trajectkaart kopen vergt een Machiavelliaans strategisch vermogen; Milano Centrale is een tempel waar de omroeper de eredienst zingt (en altijd komt pas na een eindeloze opsomming van klassen en faciliteiten de informatie waar het om draait: de bestemming) en het invoeren van een stiltecoupé is echt, echt onmogelijk.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53742265266

Hoofdbrekens in Italië om lege stoel van eigenwijze paus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws„Die lege stoel van de paus middenin de concertzaal zal een van de symbolische beelden worden van het pontificaat van Franciscus.” Dit schrijft de grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, zondag in een reactie op de veelbesproken afwezigheid van de paus zaterdag bij het Grote Concert van het Geloof.


Er kwamen meteen geruchten op dat de paus ziek was, maar die werden door het Vaticaan ontkend. Volgens ingewijden had Franciscus, die niet voor niets als eerste paus de naam van de monnik van de armen koos, geen zin in het mondaine evenement. „Ik moet werken”, heeft hij volgens berichten in de Italiaanse pers gezegd.
See on welingelichtekringen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53735693094