maandag 24 juni 2013

Lichaam James Gandolfini vanuit Rome op weg naar huis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het lichaam van de in Italië overleden acteur James Gandolfini is op weg naar de Verenigde Staten. Dat zegt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. Het agentschap heeft een foto vrijgegeven met daarop de kist van Gandolfini die in een vliegtuig geladen wordt.


Het lichaam wordt met een privévliegtuig van Rome terug naar de Verenigde Staten gevlogen. Michael Kobold, een goede vriend van de familie, maakte eerder op de dag bekend dat het lichaam morgenmiddag zou vertrekken, maar blijkbaar is dat nog vervroegd.


Aanvankelijk kon het meer dan een week duren voordat het lichaam vrijgegeven zou worden door de Italiaanse autoriteiten, maar onderhandelingen tussen Italië en de VS hebben die procedure kunnen versnellen.


Gandolfini stierf vorige woensdag in Rome. Hij was op weg naar het Taormina Film Festival in Sicilië, waar hij een eerbetoon zou krijgen. Kobold zegt dat uit het autopsieverslag blijkt dat Gandolfini aan een hartstilstand overleden is. “Hij stierf een natuurlijke dood”, zei hij.


Volgens de laatste berichten zou de begrafenis van Gandolfini donderdag in New York plaatsvinden. De acteur is vooral bekend als maffiabaas Tony Soprano in de misdaadreeks “The Sopranos”.




See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/53752904503