dinsdag 27 september 2016

Panzerotto barese: sapori del territorio fritti e al forno - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Il panzerotto barese è diventato ormai un vero e proprio ambasciatore del capoluogo pugliese in tutto il mondo. Antesignano dello street food, la sua storia va a braccetto con quella della pizzaUn ragazzo giapponese, nel 2014, dopo 25 anni in Italia per motivi di lavoro ben lontani dai fornelli, è tornato a Tokio ed oggi si è inventato un business che nel suo Paese nessuno si era mai sognato prima: cucina panzerotti praticamente ogni giorno. Già, panzerotti. Non proprio un piatto tipico del Sol Levante. Ma non è l’unico che negli ultimi tempi ha seguito la moda: il panzerotto barese, simbolo per eccellenza del capoluogo pugliese, oggi si può gustare ovunque.
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/2dhhBlQ

Chianti Cashmere - Toscane | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het gebeurt niet vaak dat we tussen geiten met namen als Cappuccino en Bella staan, zeker niet in de heuvels van de Chianti! Reis je mee naar Chianti Cashmere?
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/2dhfZIA

“Fuocoammare” is Italiaanse Oscarinzending

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

“Fuocoammare” van Gianfranco Rosi is de Italiaanse kandidaat voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film over het dagelijks leven op het eiland Lampedusa won eerder dit jaar de Gouden Beer in Berlijn.“Fuocoammare”, een mengeling van feit en fictie, volgt de lotgevallen van enkele inwoners van Lampedusa, waar al jarenlang bootjes met vluchtelingen aankomen. De film is sinds vorige week ook bij ons in de zalen te zien.
See on tellmemore.media

via Tumblr http://bit.ly/2cz1pYN

Slow Food - Salone del Gusto | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Saskia was in Turijn voor de Salone del Gusto. In 50 foto’s laat ze je meegenieten van deze Slow Food-beurs & al het lekkers dat je kunt proeven. Buon appetito!Saskia was vorige week in Turijn voor de Salone del Gusto. Deze Slow Food-beurs werd voor het eerst in de stad zelf gehouden. In het Parco Valentino stond een lange reeks standjes waar je het lekkerste Slow Food van over de hele wereld kon proeven, maar ook elders viel er genoeg te beleven en te smullen. Overal doken de Slow Food-slakjes op, vergezeld van kraampjes en food trucks vol lekkers.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/2doOzSY

#Cucina #Casa #DiLella @gustodilella#Cucina #Casa #DiLella @gustodilellavia Tumblr http://bit.ly/2cAp0Ns

Fattoria Pagnana - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Fattoria Pagnana ligt ten zuidoosten van Florence, op het Toscaanse platteland, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Het allerleukste van Fattoria Pagnana is dat er hier heerlijke Chianti DOCG-wijnen worden geproduceerd en ook nog eens verrukkelijke olijfolie. Er valt dus van alles te proeven op deze boerderij tijdens je vakantie! Je wordt hier met open armen…
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/2dh6HZy

Piadina Bar Amsterdam | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Proef bij Piadina Bar Amsterdam de passie voor piadina, Italiaans platbrood gevuld met vlees, kaas en/of groente. Lekker als lunch maar ook bij de aperitivo!‘Niets spreekt duidelijker over Romagna dan dit brood van ons – het is een symbool dat spreekt van de liefde voor ons land,’ zo prees de Italiaanse dichter Giovanni Pascoli ooit de piadina, het dunne platbrood dat afkomstig is uit de regio Emilia-Romagna. Het is tegenwoordig in heel Italië een populair gerecht. De piadina prijkt op menige menukaart, belegd met vlees, kaas en groente.De piadina-traditie is sinds kort ook te vinden in Amsterdam, zo ongeveer om de hoek van ons hoofdkwartier, aan de Stadhouderskade. Van de Amsterdamse drukte stap je daar zo in een Italiaans piadina-walhalla.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/2dh6B4e

Wereldprimeur voor duurzame suikerriet-paspop uit Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bonaveri, een Italiaanse producent van paspoppen, claimt ’s werelds eerste paspop gemaakt van duurzame en hernieuwbare materialen te hebben gemaakt.De zogeheten BNatural-paspoppen zijn gemaakt van BPlast en BPaint, nieuwe materialen die het resultaat zijn van vier jaar lang onderzoek en certificering. BPlast wordt verkregen uit suikerriet, wat een biologisch afbreekbaar materiaal oplevert. BPaint is een duurzame verfafwerking die is gemaakt van natuurlijke en plantaardige ingrediënten.Bonaveri presenteerde de duurzame paspoppen tijdens de Green Carpet Challenge 2016 op 18 september, op de London Fashion Week.
See on duurzaambedrijfsleven.nl

via Tumblr http://bit.ly/2d3FNtD

Italië gaat gebukt onder een bankencrisis - Slim Beleggen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De afgelopen jaren heeft Brussel zich met name zorgen gemaakt over de economische situatie in Griekenland. Het Europese zieke kindje moest geheeld worden om op die manier een domino-effect te voorkomen. Als Griekenland immers de EU zou verlaten, hadden landen als Spanje, Portugal en Italië wellicht hetzelfde pad kunnen bewandelen.Op dit moment wordt de aandacht van Brussel echter niet meer gevestigd op de Griekse economie, maar op de Italiaanse economie. De Italiaanse overheid wil door middel van een geldinjectie de Italiaanse banken overeind helpen, maar Brussel is hier fel op tegen.
See on slimbeleggen.com

via Tumblr http://bit.ly/2d3GPpD

Holiday Home For Rent in Italy (Antichissima Citta di Sutri - North of Rome)

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

The villa is located in Antichissima Città di Sutri, a small Roman and medieval village with  Amfitheater and a Tomb of the Roman period.

This village is situated north of Rome, is was the last passage of the Pilgrims from the north of Europe, via the ancient road Franchigena and next to the ancient road Cassia to arrive in Rome.
 


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/2doAHaU

Jean Hermens (Culitalia) - Ondernemer van de Dag

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In de rubriek ‘Ondernemer van de Dag’ stellen we vandaag voor…
Jean Hermens, eigenaar van Culitalia.

Wie ben ik?
Jean Hermens, 59 jaar, geboren in Heerlen en eigenaar van Culitalia. Ik heb de LTS kelner/koksopleiding gevolgd in Sittard. Voor Culitalia heb ik gewerkt bij Thermae 2000, Seinpost, Villa Rozenrust, de kieviet en Prinses Juliana.

Bedrijf CV
Ik ben samen met José 6 jaar geleden Culitalia gestart in Valkenburg aan de Geul. We zijn een Italiaanse delicatessen winkel met kleine horeca. Daarnaast verzorgen we workshops en catering.


Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Na 4 jaar werkloos te zijn geweest stond ik op het punt om naar Italië te emigreren. De crisis gooide echter roet in het eten en daarom heb ik maar Italië naar Nederland gehaald.


Het meeste geleerd van?
Mijn eigen ervaringen.


Belangrijkste inspiratiebron?

Giovanni Matarazzi (overleden), voormalig eigenaar van Villa Rozenrust in Leidschendam.


See on wijlimburg.nl

via Tumblr http://bit.ly/2dyHjmt