maandag 19 maart 2018

Het verhaal van de pasta alla carbonara – Taste-Italy.be

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Een flink aantal gerechten uit de Romeinse cucina povera of armenkeuken zijn in heel Italië en ver daarbuiten te vinden op de menukaart van menig restaurant. De pasta alla carbonara is daar ongetwijfeld één van.De ingrediënten zijn: pancetta, pasta, ei, zwarte peper en pecorino romano. Sommige kookboeken voegen nog een scheut room toe maar dit is echt niet de bedoeling.Letterlijk vertaald betekent de omschrijving van dit pastagerecht: pasta op de wijze van de kolenbrand(st)er. Maar de meningen over het ontstaan van dit gerecht zijn verdeeld, zoals wel vaker het geval is. Laten we ze allemaal eens op een rijtje zetten.De meeste bronnen situeren het ontstaan van de pasta alla carbonara op het einde van de tweede wereldoorlog. Tijdens de bevrijding van Rome door de geallieerden werden de Romeinse koks geconfronteerd met de typische Amerikaanse legerkeuken en ingrediënten als spek en eieren. Het lijdt geen twijfel dat in die dagen de Romeinse restaurants door de Amerikaanse troepen overvloedig bezocht werden en zij hun wensen kenbaar maakten.
Good Things From Italy’s insight:

De Italiaanse Keuken tijdens uw evenement? Kijk snel op www.italianfoodtrucks.nl voor de mogelijkheden.



via Tumblr http://bit.ly/2FMvKGP

Italian Entertainment And More: Italie Evenement Smaak en Stijl. Jubileumeditie 15 jaar!


Dit jaar vindt de jubileumeditie plaats van het grootste Italiaanse Evenement van Nederland. 
Voor de 15de keer het Italië Evenement Smaak & Stijl!

Een unieke kans om uw prachtige collectie van Italiaanse producten of diensten te promoten aan de juiste doelgroep. 
Italië Evenement, Smaak & Stijl is al 15 jaar het grootste event en de mooiste etalage van producten die elders niet of lastig te vinden zijn en bedoeld voor de echte Italië liefhebbers.

Met ruim 25.000 bezoekers per jaar is het een jaarlijkse traditie geworden die u en onze bezoekers niet mogen missen! 
Dit succes is ook te danken aan de prachtige locatie: Kasteel de Haar te Haarzuilens. 
Het kasteel op zich is al het bezoeken waard! 
Daarnaast is de invloed van deze exposure niet te onderschatten, binnen één weekend zijn u en uw bedrijf meteen een stuk bekender geworden in Nederland!



via Tumblr http://bit.ly/2tXCko4