woensdag 25 september 2013

Italiaanse kustwacht redt opnieuw 700 asielzoekers

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse kustwacht heeft ongeveer 700 asielzoekers gered die zich aan boord van drie schepen bevonden. Het gaat voornamelijk om Syriërs. Onder de opvarenden waren ook heel wat kinderen.




De Italiaanse marine onderschepte eerst een schip met aan boord zo’n 200 mensen, onder wie 70 kinderen. De boot was kort daarvoor door een patrouillevliegtuig opgemerkt en verkeerde in moeilijkheden. Het schip bevond zich op ongeveer 185 kilometer ten zuidoosten van de Siciliaanse stad Syracuse.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62261686302

PowNed : 'Italianen moeten Fyra betalen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De NS willen dat Finmeccanica, het moederbedrijf van AnsaldoBreda, opdraait voor de kosten van het mislukte Fyra-project.


Het Nederlandse spoorbedrijf zal de Italiaanse holding dagvaarden, laat het aan het ANP weten. Het bedrag kan oplopen tot enkele honderden miljoenen euro’s.


De NS claimen bij het moederbedrijf van fabrikant AnsaldoBreda “op grond van een door Finmeccanica afgegeven garantie”, omdat de NS “geen risico willen lopen vanwege de instabiele financiële situatie van AnsaldoBreda”.


Het gaat om kosten die zijn gemaakt voor de aanschaf van de treinen (rond de 200 miljoen), vertragingsboetes, juridische kosten en gederfde inkomsten doordat de treinen nog niet rijden. De NS denken dat het juridische proces wel zeven jaar kan duren.




See on powned.tv

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62251601720

28-jarige vriendin wil met Berlusconi (77) trouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Hoewel de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi nog verwikkeld is in zijn tweede scheidingszaak, en in een beroepszaak tegen een veroordeling voor seks met minderjarigen, kan hij zich mogelijk opmaken voor een nieuw trouwfeest. Zijn huidige vriendin, die 49 jaar jonger is, wil met hem trouwen. Dat zegt ze in het blad Vanity Fair.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62251124996

The Italian Dish | Six Pasta Rules

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Let’s have a review of pasta rules, shall we? I still hear far too many people ask whether they should rinse their cooked pasta or not. Really? Haven’t we settled this long ago? I guess some myths still remain. So let’s just touch on some helpful rules of cooking pasta:


Six Rules of Pasta


Weigh your pasta…Salt your water…Be wary of pasta package directions…Don’t pour out your pasta water…Don’t oversauce your pasta…Let the sauce and pasta cook together for a couple of minutes…

These are the most important rules of cooking pasta that I think you should keep in mind. What are your pasta rules?




See on theitaliandishblog.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62246227302

Italian Food Forever | The Foods Of Umbria

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



[…] Umbria relies strongly on seasonal produce such as mushrooms, wild asparagus, and numerous other fresh vegetables, and of course on the highly prized truffles that grow throughout the region. Truffles play an important part in many Umbrian dishes, including appetizers such as crostini al tartufo, or crostini alla norcina, made using anchovies, truffles and chicken livers. Both pasta and risotto dishes are also served with grated black or white truffles, while in Norcia, the homeland of the black truffle, both fresh and seasoned cheeses, as well as cured meats are seasoned with this regional treasure. Black truffles generally come from Valnerina while white truffles are harvested from the Upper Tevere valley and Eugubino Gualdese. The truffle is so highly coveted in Umbria, that in the fall and winter there are numerous festivals and markets held to celebrate these precious nuggets.


Antipasti in Umbria also reflect this regions best, and can be as simple as a variety of bruschetta topped with olive or truffle pastes, a platter of grilled vegetables dressed with the region’s olive oil, or a selection of the region’s exceptional salumi, or cured meat specialties. The simple frittata is another popular appetizer, flavored with cheese, sauteed greens, fresh herbs, or leftover vegetables. In the spring, fava beans dressed simply with olive oil and Pecorino cheese are often served, while in the fall when olive oil is harvested, antipasti may include Pinzimonio, fresh vegetables dipped in seasoned olive oil, or Fettunta, grilled bread slices drizzled with new olive oil and sprinkled with sea salt.


Probably the most typical Umbrian pasta dish are strangozzi, often served with black truffles, or a spicy tomato sauce from Spoleto. Other pasta dishes include umbricelli in salsa di Trasimeno, a fish based sauce made from lake perch filets, shallots, garlic and chilli pepper. Other heartier pasta dishes include pappardelle alla lepre, (wild hare ragu), seasoned with bacon and cloves, or tomato based sauces made with rabbit or duck.


Umbrian soups tend to be rustic, and include seasonal vegetables, dried beans such as favas, lentils and chickpeas, farro or spelt, and chestnuts. These hearty soups are served simply with a drizzle of good Umbrian olive oil and can take the place of a first course at dinner, or become a main course at lunch.


Umbria is known for an abundance of meat dishes, particularly lamb, pork, and game, either grilled over the fire or cooked on the spit with an abundance of herbs, but is probably most famous for its roast suckling pig. Though typical throughout Central Italy its origins are truly Umbrian. Cooked on the spit in a wood oven, the pig is stuffed with liver, heart and lungs diced with pepper, garlic, salt and wild fennel. Norcia has become so famous for its art of pork butchery and preparation of cured meats, that butchers across Italy now use the term norcino to indicate all kinds of meats preserved in this manner. Visitors to this small city in northern Umbria will be able to savour the extraordinary variety of cured meats, from cojoni di mulo to boar sausages, DOC and IGP denomination Norcia prosciutto, and Ciauscolo, made with the shoulder cut of the pork, bacon and pork fat all minced three times, which is ideal for spreading over bread. Among the region’s most traditional typical main courses is Terni’s colombaccio selvatico, or palomba (turtledove), generally cooked on the spit. The area around Orvieto also specializes in the gallina ubriaca (translated as drunken hen), which is simply chicken cooked in plenty of good Orvieto wine. Specialities from Perugia include roast lamb’s head and Torello alla Perugina. As well as farm reared meats, being a rural region, Umbria is known for its game, and everything from wild boar to wild hare, and even pigeon are prepared in a variety of different methods and can be found on restaurant menus across the region. […]




See on italianfoodforever.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62246135253

Op de tractor is natuurlijk een prachtige belevenis! (bij...





Op de tractor is natuurlijk een prachtige belevenis! (bij Boederij Van Sol)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62239688817

Om melk te kunnen geven moet er goed gegeten worden en dat is...





Om melk te kunnen geven moet er goed gegeten worden en dat is een mooie taak voor boer Damian! (bij Boederij Van Sol)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62237576596

Zo, nu weten we in ieder geval waar de melk vandaan komt! (bij...





Zo, nu weten we in ieder geval waar de melk vandaan komt! (bij Boederij Van Sol)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62237380550

Het productieproces van biologische kaas.





Het productieproces van biologische kaas.




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62236103378

Kaas maken in de kaasboerderij tijdens het feestje van Stefania...





Kaas maken in de kaasboerderij tijdens het feestje van Stefania Rosanna Di Lella (bij Boederij Van Sol)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62235680626

Het Milaan van Leonardo da Vinci | Milaan | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Voor we overmorgen de grote Da Vinci-tentoonstelling in Rotterdam bewonderen, brengen we een bezoek aan vijf plekken in Milaan die herinneren aan Da Vinci.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62230810786

Italiaanse Atleet omzeilt dopingtest met neppenis | Spitsnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een 27-jarige hardloper uit Italië is wel heel ver gegaan om te maskeren dat hij aan de verboden middeltjes zit. De atleet moest na een wedstrijd van 10 kilometer hollen zijn blaas in het overmijdelijke potje legen. Toen zijn verzoek om wat privacy werd geweigerd, bleek dat de man een neppenis omhad met daarin “onbesmette” urine.

See on m.spitsnieuws.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62230803912

Piccolo Turismo Religioso | Gli ex-voto del santuario di Notre-Dame de la Guérison, in Val d'Aosta.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



L’espressione esatta è “Ex voto suscepto”, cioè “per voto fatto”, e, nella religione Cattolica, è la denominazione dei doni fatti a Dio, alla Madonna o a qualche Santo per una grazia ricevuta.

In Valle d’Aosta ne sono piene le pareti del santuario di Notre-Dame de Guérison situato all’inizio della val Vény, ai piedi del ghiacciaio della Brenva, sotto il Monte Bianco.

Miracoloso, nel 1816, fu anche il modo in cui la statua della Madonna guaritrice si salvò dall’abbattimento del piccolo santuario per l‘inesorabile avanzata del ghiacciaio della Brenva.

L‘attuale santuario, eretto nel 1867 e consacrato l‘anno successivo, ha ricevuto in anni recenti le visite dei Papi Giovanni Paolo II e Benedetto XVI, che vi si sono recati più volte durante le loro vacanze valdostane a Les Combes.

La fama taumaturgica della Vergine ha fatto di questo santuario un luogo frequentatissimo di culto e la destinazione preferita di ex-voto, che, infatti, ne tapezzano completamente le sue pareti interne. […]




See on gaetanolopresti.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62223997946